Konflikt Rosja-Ukraina

Ciekawe dlaczego? Dobre zarobki, praca na etacie, młody wiek?
Za Trumpa amerykanie zanotowali najniższe bezrobocie od 17 lat (od jego wyboru przybyło 1,5 mln nowych miejsc pracy. Odsetek Amerykanów w wieku od 25 do 54 lat, zatrudnionych lub poszukujących pracy, odnotował swój pierwszy trwały wzrost od późnych lat osiemdziesiątych), przyśpieszyły inwestycje, eksport (7%), import (4%), wzrost PKB przekroczył 3% (stan z 2017r), jeśli o PKB chodzi za jego prezydentury USA zaliczyła rekordowy wzrost w historii pomiarów (od 1947r), amerykanie więcej wydawali (konsumpcja), bo zaczęli więcej zarabiać, prywatne inwestycje infrastrukturalne wzrosły o aż 22,6%.

Za Trumpa amerykanie zanotowali najniższe bezrobocie od 17 lat (od jego wyboru przybyło 1,5 mln nowych miejsc pracy. Odsetek Amerykanów w wieku od 25 do 54 lat, zatrudnionych lub poszukujących pracy, odnotował swój pierwszy trwały wzrost od późnych lat osiemdziesiątych), przyśpieszyły inwestycje, eksport (7%), import (4%), wzrost PKB przekroczył 3% (stan z 2017r), jeśli o PKB chodzi za jego prezydentury USA zaliczyła rekordowy wzrost w historii pomiarów (od 1947r), amerykanie więcej wydawali (konsumpcja), bo zaczęli więcej zarabiać, prywatne inwestycje infrastrukturalne wzrosły o aż 22,6%.
MAGA :dobry:

Przynajmniej 4 komorki terrorystyczne nie planowaly atakow terrorystycznych?
Z danych z rosyjskiego excela tak wychodzi. Nie od dzis jest tak ze wcale nie trzeba byc terrorysta, by byc za niego uznanym w rosji.

Wrzucę tutaj, bo najlepiej pasuje.

akonflikt.jpg

Dodałbym od siebie utrudnianie posiadania broni, jebanie mandatami kierowców z każdej strony, alimenty, odbieranie ojcom praw do dzieci.
I tak politycznie dla Ciebie rodaku robaku lockdowny, mandaty i podwyżki opłat na wszystko co kurwa możliwe, a dla paniczów wódeczka u mazurka, premie za nowy ład i zabicie 200 tysięcy ludzi no i najważniejsze podwyżki diet poselskich.
:gabi_much_love: slavaaaa!

A może to efekt rządów przed Trumpem? :P
Wiesz, jak PiS przegra wybory to zło po nich będzie przypisane nowej władzy.

to w koncu trafia do nas czy do ukrow? Bo juz widzialem jak duda pisal podziękowania z ktorych wynikało ze my dostaniemy jednak.
My mamy chyba "dostać" od szwabów, a ukry od wielkiego brata, tylko pytanie czy już dostał zgodę od NATO :arielcry:

My mamy chyba "dostać" od szwabów, a ukry od wielkiego brata, tylko pytanie czy już dostał zgodę od NATO :arielcry:

A to USA musi mieć zgodę na to od wszystkich członków NATO, by oddać swój sprzęt? Śmieszne, zważywszy że chyba z 75% sprzętu i wojska nato to sprzęt i wojsko USA.

• Like
Reactions: spa
My otrzymamy a te z artykułu ma dać ewentualnie USA bezpośrednio od nich
No to jesli mamy dostac i my i ukry to super sprawa. Najlepsze rozwiazanie.

A to USA musi mieć zgodę na to od wszystkich członków NATO, by oddać swój sprzęt? Śmieszne, zważywszy że chyba z 75% sprzętu i wojska nato to sprzęt i wojsko USA.
Chyba musi jak kazdy kraj, tyle ze w przypadku USA ta zgoda jest raczej formalnoscia by zachowac pozory równości.

Wrzucę tutaj, bo najlepiej pasuje.

View attachment 51786

Dodałbym od siebie utrudnianie posiadania broni, jebanie mandatami kierowców z każdej strony, alimenty, odbieranie ojcom praw do dzieci.
I tak politycznie dla Ciebie rodaku robaku lockdowny, mandaty i podwyżki opłat na wszystko co kurwa możliwe, a dla paniczów wódeczka u mazurka, premie za nowy ład i zabicie 200 tysięcy ludzi no i najważniejsze podwyżki diet poselskich.
:gabi_much_love: slavaaaa!
Jest na YT rozmowa Wojczala z jakimś gościem od demografii (chyba od tego), który mówi, że trzeba w państwie wprowadzić konkretne zmiany, żeby w ogóle zbudować 300tyś. armię, i żeby obywatele chcieli tego państwa bronić. Bo po tych wszystkich latach jebania przez urzędy, siedzenia po 8 godzin na SOR, albo czekania rok na rezonans magnetyczny, nagle rząd oczekuje postaw patriotycznych.
Między innymi mówi o tym, że armia nie może organizować uroczystości z udziałem kościoła, skoro połowa młodzieży nie chce mieć nic wspólnego z kościołem.

I jeśli mają służyć (szkolić się ) wszyscy, to wszyscy. Bo nie wiem czy wiecie, że w ustawie o obronie ojczyzny: politycy, radni, zarządy spółek skarbu państwa, urzędnicy, są wyreklamowani od tych zaszczytnych obowiązków.

Ukraina nie jest czlonkiem NATO i nie ma dostepu do wewnetrznych systemow obronnych. Nie kazda bron czlonek NATO moze od tak sobie przekazac.

Ukraina nie jest czlonkiem NATO i nie ma dostepu do wewnetrznych systemow obronnych. Nie kazda bron czlonek NATO moze od tak sobie przekazac.

A wszystkie patrioty USA są "wewnętrznym systemem obrony NATO "?
Jak jest np z tym co do tej pory przekazywali? Z tego co wiem to w ogóle nie ma czegoś takiego jak broń NATO, gdyż NATO nie ma żadnej broni. Maja poszczególni członkowie

A wszystkie patrioty USA są "wewnętrznym systemem obrony NATO "?
Jak jest np z tym co do tej pory przekazywali? Z tego co wiem to w ogóle nie ma czegoś takiego jak broń NATO, gdyż NATO nie ma żadnej broni. Maja poszczególni członkowie

Moge sobie wyobrazic sytuacje, ze obrona przeciwlotnicza wschodniej flanki NATO nie sklada sie tylko z rakiet, ale jest to wielka siec radarow, centrow dowodzenia, komunikacja przez kanaly, do ktorego te systemy sa przypiete, odbywa sie przez bardzo mocno zaszyfrowane polaczenia. Nie jestem expertem, wiec nie wiem, czy da sie tak po prostu odpiac te rakiety i przekaz je Ukrainie bez koniecznosci skomplikowanej rekonfiguracji, odciecia od sieci NATO, dzieleniem sie elementami, ktorymi na tym etapie NATO nie chce sie dzielic, etc, etc.

Dopóki sprawa laptopa Bidena juniora jest względnie schowana dopóty będą dawać sprzętu ile wlezie. Oni już swoje zarobili teraz dają z państwowej kasy.

Bardziej z naszego punktu widzenia jest ważne jak jankesi odniosą się do tych słów makarona o gwarancjach bezpieczeństwa dla Rosji. Jeżeli coś takiego jest klepnięte to oficjalnie jesteśmy największymi frajerami dekady. Obym się kurwa raz pomylił.

Dopóki sprawa laptopa Bidena juniora jest względnie schowana dopóty będą dawać sprzętu ile wlezie. Oni już swoje zarobili teraz dają z państwowej kasy.

Bardziej z naszego punktu widzenia jest ważne jak jankesi odniosą się do tych słów makarona o gwarancjach bezpieczeństwa dla Rosji. Jeżeli coś takiego jest klepnięte to oficjalnie jesteśmy największymi frajerami dekady. Obym się kurwa raz pomylił.
Co dokładnie Macron powiedzial? Gdzies mi to przemknelo ale nie wglebialem sie

Wyjebia nas bez mydla bo silna polska nie jest w smak niemcom polaczonym z rosja, silna polska jest potrzebna francuzom jesli by chcieli grac pierwsze skrzypce w europie co pozwoliloby im zostawic niemcy w tyle.

Fajna analiza

Francja popelni ten sam blad kolejny raz ? Wyglada na to ze tak bo francja liczy na dalsze dobre relacje z ruskimi, sprzedawali im bron mimo zakazow np.

Po zapewnieniu ruskim bezpieczenstwa zgaduje ze to my bedziemy kupowac ruska rope tyle ze od niemcow, dwa razy drozej :awesome:

po tych wszystkich latach jebania przez urzędy, siedzenia po 8 godzin na SOR, albo czekania rok na rezonans magnetyczny, nagle rząd oczekuje postaw patriotycznych.
Niby racja ale patriotyzm to nie tylko obrona komfortu, którego nie mamy. Nie wyobrażam sobie abym w trakcie odwiedzin w domach dziecka, po zgromadzeniu dzieciaków w świetlicy - prosto w twarz powiedział im - nie będę Was bronił w razie wojny, ucieknę za granicę, na mnie nie liczcie. To samo w przedszkolach - niech wasi rodzice bronią was w razie W, ja im nie pomogę, nie mam zamiaru tego robić, bo rząd czyni moje życie mniej komfortowym.

Sam fakt, że inni ginęli abyśmy mogli teraz spokojnie siedzieć, zagryzając czymkolwiek na co mamy ochotę i słusznie wytykać skurwysyństwo władz, systemu, itd., chyba do czegoś moralnie zobowiązuje? Jest jeszcze czego bronić w tym kraju. Gdy go zostawimy, pozbawimy się być może na zawsze szansy, by zawalczyć o normalność w urzędach, SOR-ach, itd.

Last edited:
Takie moralne dylematy między prostymi chłopakami na Cohones, a wystarczyło pójść śladem gwiazd i ekspertów internetowych i powiedzieć, że mam wadę wzroku, krzywy kręgosłup, hemoroidy albo bardzo, ale to bardzo ważną pracę na youtubie, której nie można ot tak o rzucić bo jakieś ruskie Polaków bombardują... :jarolaugh:

Back