Konflikt Rosja-Ukraina

Widzisz dla mnie pożyteczny idiota to ktoś kto łyka tę pisowską-ukrofilską narracje by Polacy odejmowali sobie od ust na rzecz ukra,bo to niska cena za pokój.

Takie osoby nie poddadzą niczego w wątpliwość co jest na rękę rządowi mało tego atakując ludzi myślących inaczej. Z covidem było to samo.

Ja uważam że pożytecznym idiota jest ten o którym piszesz, biorący inflację i niszczenie gospodarki za efekt wojny i pomocy Ukraińcom , jak i typ łykajacy każdego antyukrainskiego fejka, powielający go, i wierzący w niego do tego stopnia że gdy ktoś go zakwestionuje - to zostanie wyzwany gejowsko :p

Byłem na Ukrainie w 2021 roku, też trwała wojna , i przeżyłem.
W 2016 robiłem nadzór na budowie na środku pustyni w krajach WNP. Rosjanie dostarczali tam turbiny gazowe, a Ukraińcy sprężarki odśrodkowe do instalacji przemysłowych. Wtedy też była wojna i jakoś potrafili współpracować. Każdy z nich miał solidnie płacone, po kilkadziesiąt dolarów dziennie samej diety + bazowa wypłata + nadgodziny. Czasy się zmieniły jednak po 24 lutego, obecnie jest to niemożliwe. Poza tym ukraiński przemysł legł dosłownie w gruzach.

Ja uważam że pożytecznym idiota jest ten o którym piszesz, biorący inflację i niszczenie gospodarki za efekt wojny i pomocy Ukraińcom
Inflacje mamy dzięki rozdawnictwu pisu,ale nie pierdol,że wszelakie gratyfikacje dla ukrów nie mają wpływu na obecną sytuacje.
jak i typ łykajacy każdego antyukrainskiego fejka, powielający go
W tym problem,że ty wszystko bierzesz za fejki jeśli uderzają w ukrów.
wierzący w niego do tego stopnia że gdy ktoś go zakwestionuje - to zostanie wyzwany gejowsko :p
Przez twoje elaboraty o gejach dostałeś łatkę,możesz mieć pretensje tylko do siebie.

Inflacje mamy dzięki rozdawnictwu pisu,ale nie pierdol,że wszelakie gratyfikacje dla ukrów nie mają wpływu na obecną sytuacje.

W tym problem,że ty wszystko bierzesz za fejki jeśli uderzają w ukrów.

Przez twoje elaboraty o gejach dostałeś łatkę,możesz mieć pretensje tylko do siebie.

Zaczales pisać że komuś obciagam. , A Szplin że Ukraińcom, zanim pojawiły się moje elaboraty w wątku z Izzym. Więc nie kłam.

No i właśnie znowu robisz jakiś nielogiczny skrót myślowy. Co to znaczy "wszystko"?
Co wziąłem za fejka co nie okazało się fejkiem?
A czy gdy ja wrzucam jakaś antyukrainskorzadowa treść, nazywając sprawców kurwami, to...wrzucam to, jednocześnie twierdząc że to fejk?

Hiperbolizujesz i to strasznie. Na pewno nie "wszystko" uważam za fejki.

@vitas a gdy pisałem , gdy ktoś wrzucił jakieś hurraoptymistyczne ukraińskie analizy, że to raczej fejk , i ukraińska propaganda, to...w sumie nasz rację. Znowu napisałem że to fejk i propaganda

Zaczales pisać że komuś obciagam. , A Szplin że Ukraińcom, zanim pojawiły się moje elaboraty w wątku z Izzym. Więc nie kłam.
Obciąganie posłużyło jako figura retoryczna,dziwię się,że tego nie załapałeś i przeżywasz aż do teraz.
No i właśnie znowu robisz jakiś nielogiczny skrót myślowy. Co to znaczy "wszystko"?
Co wziąłem za fejka co nie okazało się fejkiem?
Wrzuciłem filmik z Wrocławia jak banda ukrów się panoszyła,to od razu zacząłeś krzyczeć,że fejk i zwyzywałeś mnie od ruskich trolli.
A czy gdy ja wrzucam jakaś antyukrainskorzadowa treść, nazywając sprawców kurwami, to...wrzucam to, jednocześnie twierdząc że to fejk?
Wiesz,czasem robisz za duże szpagaty jak z ambasadorem,który został viceministem,a ty twierdzisz,że to jakaś wielka kara:juanlaugh:
@vitas a gdy pisałem , gdy ktoś wrzucił jakieś hurraoptymistyczne ukraińskie analizy, że to raczej fejk , i ukraińska propaganda, to...w sumie nasz rację. Znowu napisałem że to fejk i propaganda
Jeśli mówisz o działaniach militarnych to teraz jest informacji jak na lekarstwo,więc cieżko cokolwiek wywnioskować.

Obciąganie posłużyło jako figura retoryczna,dziwię się,że tego nie załapałeś i przeżywasz aż do teraz.

Wrzuciłem filmik z Wrocławia jak banda ukrów się panoszyła,to od razu zacząłeś krzyczeć,że fejk i zwyzywałeś mnie od ruskich trolli.

Wiesz,czasem robisz za duże szpagaty jak z ambasadorem,który został viceministem,a ty twierdzisz,że to jakaś wielka kara:juanlaugh:

Jeśli mówisz o działaniach militarnych to teraz jest informacji jak na lekarstwo,więc cieżko cokolwiek wywnioskować.

Przypomnij mi o tym filmie z Wrocławia.

I oczywiście że sto razy powtarzanie że rucham się z Tytusem to tylko figura retoryczna a nie twoje fantazje :p

I znowu hiperbola. Nie napisałem że to wielka kara, ale moim zdaniem degradacja i chowanie do szafy, za biurko.

Przypomnij mi o tym filmie z Wrocławia.
Duża grupa grupa ukrów spiewała swoje piesni i się mocno panoszyła,niby nic takiego bardziej chodziło mi o twoje podejscie,bo od razu zacząłeś swoją litanie o ruskich trollach.
I oczywiście że sto razy powtarzanie że rucham się z Tytusem to tylko figura retoryczna a nie twoje fantazje :p
Chciałem was wyprowadzić z równowagi i jak widać mi się udało skoro do tej pory o tym gadasz.A ze elaboraty w tematach z Israelsą pózniej się z tym pokryły..
I znowu hiperbola. Nie napisałem że to wielka kara, ale moim zdaniem degradacja i chowanie do szafy, za biurko.
Jak ciepła rządowa posadka może być degradacją? Powinni go wyjebać skoro to tacy nasi bracia.
Czyta to ktoś oprócz nich czy tylko ja skroluję na dół? :awesome:
Marudzisz.I tak w tym temacie stypa,az na kler musiało zejść :lol:

Na szczęście Polacy, dla których braknie przez to miejsca będą mogli uczyć się na wybitnych ukraińskich uniwersytetach! :heart:

Staram się doczytać więcej - bo możliwe , że trochę manipulacja. Wiesz, trzeba sprawdzić ile UJ miał dobrej pory osobnych przyjęć dla obcokrajowców - jeżeli to z tych miejsc wydzielili, plus dołożyli nowe, i polscy kandydaci nie tracą, to ok.

Staram się doczytać więcej - bo możliwe , że trochę manipulacja. Wiesz, trzeba sprawdzić ile UJ miał dobrej pory osobnych przyjęć dla obcokrajowców - jeżeli to z tych miejsc wydzielili, plus dołożyli nowe, i polscy kandydaci nie tracą, to ok.
Szczerze mówiąc to wali mnie to :pjelen:

Chyba tylko tańsze są samochody :p
Samochody były tansze bo nie było cła do lipca teraz jest spowrotem
Serio nie masz pojecia co piszesz, Zamosc Hrubieszów Tomaszów Lubelski sprawdz jakie zakupy robia i ile towaru wywożą , melko sey nabiał pieluchy napierdalaja busami.....
Czasy gdzie była ukraina tania na zakupy dawno mineły , jeszcze przed wojna w tamtym roku w Lvovie na rynku ceny były podobne jak z Zamosciu....

Samochody były tansze bo nie było cła do lipca teraz jest spowrotem
Serio nie masz pojecia co piszesz, Zamosc Hrubieszów Tomaszów Lubelski sprawdz jakie zakupy robia i ile towaru wywożą , melko sey nabiał pieluchy napierdalaja busami.....
Czasy gdzie była ukraina tania na zakupy dawno mineły , jeszcze przed wojna w tamtym roku w Lvovie na rynku ceny były podobne jak z Zamosciu....

No to współczuję Ukraińcom jeżeli , przy ich zarobkach, ceny tak skoczyły.

Nie, ale współczuję bardziej bo mają gorzej niż mieli.
Gorzej maja ci z rejonów wojny a nie ci których najebało tutaj z zachodniej części i wielce im sie kurwa należy wszystko za free
Za co niby kurwa??
Byłes ty kiedys na Ua tak inaczej niz sie najebac? znasz mentalność tych ludzi dłużnej , jak sie np zachowuja w sytuacji gdzie pojawiaja sie pieniadze, interesy? jak trzeba cos im a jak od nich cos chce np ja?
Czasem mam wrazenie ze tak piszesz dla pisana aby na przekór

Tak wiem twoja odpowiedz no bo polacy też

Gorzej maja ci z rejonów wojny a nie ci których najebało tutaj z zachodniej części i wielce im sie kurwa należy wszystko za free
Za co niby kurwa??
Byłes ty kiedys na Ua tak inaczej niz sie najebac? znasz mentalność tych ludzi dłużnej , jak sie np zachowuja w sytuacji gdzie pojawiaja sie pieniadze, interesy? jak trzeba cos im a jak od nich cos chce np ja?
Czasem mam wrazenie ze tak piszesz dla pisana aby na przekór

Tak wiem twoja odpowiedz no bo polacy też

Znam Ukraińców głównie żyjących w Polsce.
Też się nie zgadzam z socjalem takim jaki daje PiS Ukrom, więc czemu się do mnie srasz?

Ty na pewno robiłeś interesy z taka grupa Ukraińców, że możesz z wyników zrobić badania z teza na temat ogółu zachowań i przypisać społeczeństwu xd

Też się nie zgadzam z socjalem takim jaki daje PiS Ukrom, więc czemu się do mnie srasz?

Ty na pewno robiłeś interesy z taka grupa Ukraińców, że możesz z wyników zrobić badania z teza na temat ogółu zachowań i przypisać społeczeństwu xd
Ty przypisujesz całemu ukraińskiemu społeczeństwu pozytywne cechy Twojej koleżanki z festiwalów... ale wtedy to jest ok :pjelen:

Rychu dobrze pisze. Nic nie wiesz o Ukraińcach a tutaj ustawiasz się w każdej sytuacji byle na przekór rozmówcy... jak mój stary przy stole wigilijnym :mamed:

Ty przypisujesz całemu ukraińskiemu społeczeństwu pozytywne cechy Twojej koleżanki z festiwalów... ale wtedy to jest ok :pjelen:

Rychu dobrze pisze. Nic nie wiesz o Ukraińcach a tutaj ustawiasz się w każdej sytuacji byle na przekór rozmówcy... jak mój stary przy stole wigilijnym :mamed:

Ale co to znaczy "nic nie wiesz" ? Jakie jest kryterium? Jeżeli znajomość historii , i znajomość kilkudziesięciu Ukraińców, na stopie prywatnej i zawodowej to jest "nic" to kiedy pojawia się "coś" ? No , nie wiem - Rychu mieszkal rozumiem kilkanaście lat na Ukrainie, w społeczności ukraińskiej, i już może powiedzieć "coś"?
Ale wtedy znajdą się Polacy którzy żyją 50 lat na Ukrainie i powiedzą o nich wiele pozytywnych rzeczy, to znaczy że powiesz że Rychu nie ma racji bo jest ktoś przy którym Ruchu "nie wie nic"?
I zacytuj w którym miejscu przypisałem pozytywne cechy całemu narodowi, poza jakimiś ironicznymi, prześmiewczymi wstawkami?

I akurat w tym przypadku Rychu odpisał mi, na pzekorr mojego zdania. Zresztą - większość z tego tematu to robi. Byle napisać coś na przekor mojego zdania :) tak też można na to patrzeć. Patrz na Vitasa, który komentuje nie to co komentuje, przedmiot komentowania , tylko sam fakt że mam inne zdanie.

Ale co to znaczy "nic nie wiesz" ? Jakie jest kryterium? Jeżeli znajomość historii , i znajomość kilkudziesięciu Ukraińców, na stopie prywatnej i zawodowej to jest "nic" to kiedy pojawia się "coś" ? No , nie wiem - Rychu mieszkal rozumiem kilkanaście lat na Ukrainie, w społeczności ukraińskiej, i już może powiedzieć "coś"?
Ale wtedy znajdą się Polacy którzy żyją 50 lat na Ukrainie i powiedzą o nich wiele pozytywnych rzeczy, to znaczy że powiesz że Rychu nie ma racji bo jest ktoś przy którym Ruchu "nie wie nic"?
I zacytuj w którym miejscu przypisałem pozytywne cechy całemu narodowi, poza jakimiś ironicznymi, prześmiewczymi wstawkami?
Dawaj mnie tu tech Polaków co żyją z nimi 50 lat i powiedzą na nich coś dobrego! Dawaj ich tu! W rzędach ich ustawiajcie żebym ich widział!

Nie pisałem nic o socjalu...
raczej o zachowaniu np w salonie u kosmetyczki , ja ma mieć to za darmo bo jestem z ua a tam wojna .... wiec nie dodawaj
tak się składa ze znam ich prawie 18 lat jeszcze z przed zapierdolenia krymu , gdzie mam przekrój od ludzi co maja w huj kasy do zwykłych robili , byłem tez na Ukrainie kilka razy a nie tylko z Ukrainkami tutaj gdzie nie pokarzą swojego prawdziwego ja
nie powiem ze wszyscy to takie same ale zeby ich tak bronic to po takim jak twoj kontakt nie smiał bym sie tak zagolopowywac
ale rozumiem masz l4 like i kłótnie same sie nie zrobio

no i wiadomo Polacy też

Dawaj mnie tu tech Polaków co żyją z nimi 50 lat i powiedzą na nich coś dobrego! Dawaj ich tu! W rzędach ich ustawiajcie żebym ich widział!

Ale co, teraz chcesz twierdzić absurd że 100 % Polaków mieszkających na stałe na Ukrainie nie powie NIC dobrego o Ukraińcach?

Przecież to gwałt na matematycznej logice. Sam znam przynajmniej 3 takie osoby , więc już twoja teza pada. Zresztą, serio chcesz powiedzieć że nawet Ty nie powiedziałbyś nic pozytywnego o Ukraińcach? Że to naród i ludzie mający tylko wady, żadnych zalet? Stary , chyba nigdy na świecie nie było takiego narodu. Nawet naziści o żydach tak nie głosili xd

Back