Konflikt Rosja-Ukraina

A ty jakbys dostal taki rozkaz to spierdolilbys na Bialorus?
Nie wyruszył bym walczyć za Polskę na obcą ziemie jaką jest Ukraina. Mógłbym w końcu poznać Twoją odpowiedź czy teraz jak małe dziecko będziesz tylko kontrował pytaniami?

Wg ukraińskich mediów trwają właśnie walki powietrzne nad Kijowem. Ukraińskie Siły Lotnictwa zestrzeliły już dwa rosyjskie odrzutowce.
siły powietrzne.jpg

EDIT. Ziomek z Kijowa mówi, ze nic się nie dzieje a przynajmniej nic nie widzi takiego.

Last edited:
Gdzie takie cos napisalem? Uwazam tylko, ze wspieranie Ukrainy jest nam na reke, a Putin i tak uwaza, ze tylko rozdajac bron bierzemy aktywny udzial w konflikcie. No chyba nikt nie ma zludzen, ze Rosja traktuje nas obecnie jako kraj neutralny.
Nie wskazywałem, że tak napisałeś, pytałem Cię tylko, dzięki za wyjaśnienie. Oczywiście, że wspieranie Ukrainy jest nam na ręke, sęk w tym - jaka forma wsparcia jest odpowiednia, by nie przekroczyć "cienkiej czerownej linii"? Moim zdaniem zbliżyliśmy się do niej i lepiej abyśmy na tym poprzestali, a Ty? Czy proponujesz jeszcze więcej od tego co już zaoferowaliśmy?
A ty jakbys dostal taki rozkaz to spierdolilbys na Bialorus?
Mnie nie pytałeś jednak każdy może odpowiedzieć. Gdybym był żołnierzem polskim, a nie fińskim, nie ryzykowałbym dezercją, a moje morale zależałoby między innymi od mojego przekonania co do słuszności takiego rozkazu.

Last edited:
21:54
Nie jesteśmy przeciwko wysłaniu przez Polskę myśliwców na Ukrainę, ale na przeszkodzie stoją skomplikowane problemy logistyczne - powiedziała w poniedziałek rzeczniczka Białego Domu Jen Psaki. Dodała, że ostateczna decyzja w tej sprawie należy do Polski.

22:26
To nie jest dobry czas, by zmieniać mapę rozmieszczenia sił USA w Europie - powiedział w poniedziałek rzecznik Pentagonu John Kirby w odpowiedzi na pytanie PAP o możliwą stałą obecność żołnierzy na wschodniej flance NATO. Dodał, że resort rozważy to w "odpowiednim czasie".

Gdybym był żołnierzem polskim, a nie fińskim, nie ryzykowałbym dezercją, a moje morale zależałoby między innymi od mojego przekonania co do słuszności takiego rozkazu.
Wychodzi z powyższego, że niby fiński żołnierz mógłby rozważać ryzyko dezercji, nie wyraziłem się zbyt jasno. Ja, jako fiński żołnierz nigdy nie zaprzątałbym sobie głowy takimi rozważaniami, tym bardziej jeśli chodzi o powiększenie mojego rekordu ruskich głów.
no dobra, za dużo tego
:baldwinwhiskey:
idę

• Like
Reactions: spa
@Zimniak - uważasz, że jest jakieś ziarenko prawdy w tego typu doniesieniach z Ukrainy jak wyżej? W obecnych czasach już mnie chyba nic nie zdziwi ale jakichkolwiek wniosków, stwierdzeń itd., na podstawie takich filmików nie wyciągałbym. Przypuszczenia, dopuszczanie takich możliwości - tak, można sobie taki wewnętrzny dialog prowadzić ale nic po za tym. Jak na razie nie da się zweryfikować tego typu doniesień...
Ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć. Wszystko jest możliwe. Dezinformacja z obu stron jest niesamowita. Davida-19 szło łatwo rozczytać już dość szybko. W tej wojnie ciężko sie rozeznać.
Wiem jedno nic nie jest białe i czarne. USrAel i Ukraina chętnie by nas wciągnęły w ten konflikt. Biorąc ten fakt pod uwagę możliwe, że Ukr podkładają sobie do ruin 500kg bomby lotnicze, które dziwnym przypadkiem nie wybuchają, by zrobić foto.
Dały mi tez do myślenia ulotki propagandowe Moskali o tym, że są ostatnim bastionem stawiającym się NWO

50% społeczeństwa stało się Covidianami biorącymi preparat. Teraz te 50%+ 40% z tych niecovidian dostało Obłedu-22
Teraz zmierzamy ku przepaści. Powinniśmy już stać na ulicach z transparentami STOP WAR i PRZECIWSTAWIAĆ SIĘ PRZEKAZYWANIU MYŚLIWCÓW dla UA
Nasz kraj zrobił już tak dużo, że się wykrwawia a oni nadal kombinują. UA chce wciągnąć nas na samo dno a USA delikatnie nas ku temu podpuszcza.
Motłoch ogarnięty Obłedem-22 jest jak jakieś zombie

Art. 343 KK
Ale to się tyczy tylko żołnierzy. Jak wygląda sprawa w czasie prawdziwej wojny?

Ja już raz pisałem jak sytuacja wygląda w moim przypadku. Nigdy nie walczył bym za Polskę. Jedyna walką jaką bym toczył to za rodzinę i ludzi których kocham, Zawsze na pierwszym miejscu postawił bym na ich bezpieczeństwo a nie ideologie i kraj.

EDIT
Rosjanie deklarują gotowość do otwarcia korytarzy humanitarnych dla ewakuacji ludności Kijowa, Charkowa, Mariupola, Sumy i Czernihowa, jutro o godzinie 10:00.

Ale to się tyczy tylko żołnierzy. Jak wygląda sprawa w czasie prawdziwej wojny?

Ja już raz pisałem jak sytuacja wygląda w moim przypadku. Nigdy nie walczył bym za Polskę. Jedyna walką jaką bym toczył to za rodzinę i ludzi których kocham,
W przypadku ogłoszenia mobilizacji obowiązkowi wojskowemu podlegają wszyscy mężczyźni zdolni do służby wojskowej, czyli generalnie tylko jak ktoś ma w książeczce wojskowej kategorię E to się wymiga. Automatycznie więc jeśli nie wykonasz rozkazu to podpadasz pod art. 343

W przypadku ogłoszenia mobilizacji obowiązkowi wojskowemu podlegają wszyscy mężczyźni zdolni do służby wojskowej, czyli generalnie tylko jak ktoś ma w książeczce wojskowej kategorię E to się wymiga. Automatycznie więc jeśli nie wykonasz rozkazu to podpadasz pod art. 343
Na szczęście o takie szczegóły jak kategoria E zadbałem już dobre naście lat temu.

1646691943038.png

Nawet demotywatory są zalane albo politykami, albo etatowymi ekspertami TV...
Osoba z demencją starczą to starsza osoba.
Sadurski jest stary.
Brzmi znajomo?

Córce Nawalnego, która przemawiała w PE mogli to powiedzieć...

Demotywatory oczywiście zawierały mnóstwo jakiś ściem, ale dało się to przeglądać, nawet po polubieniach widać jak ten serwis upadł. Kiedyś niektóre demoty miały po 10 k polubień...

Ciii, bo miejsca nie starczy!

Ale to tak bez rozpoznania zakładasz? Nikt tak na dobrą sprawę chyba tak mocno w to nie wnikał, a może zrobił to, jednak nie przebiło się tak bardzo jak sprawa antypolonizmu Izraela? @andrzej_t. ?

No, a co jak on przeważy szale:
iu

:korwinlaugh:
Ukraina to biedapaństwo, oni przez ostatnie 30 lat byli zajęci tworzeniem oligarchii a nie jakieś tożsamości narodowej, ani rozwijania kultu czegokolwiek -to nie Izrael. Putin po 2014 roku ich zjednoczył...

Ukraina to biedapaństwo, oni przez ostatnie 30 lat byli zajęci tworzeniem oligarchii a nie jakieś tożsamości narodowej, ani rozwijania kultu czegokolwiek -to nie Izrael. Putin po 2014 roku ich zjednoczył...
To na cholerę im te podręczniki podszyte banderyzmem w szkołach?

View attachment 34745
Nawet demotywatory są zalane albo politykami, albo etatowymi ekspertami TV...
Osoba z demencją starczą to starsza osoba.
Sadurski jest stary.
Brzmi znajomo?

Córce Nawalnego, która przemawiała w PE mogli to powiedzieć...

Demotywatory oczywiście zawierały mnóstwo jakiś ściem, ale dało się to przeglądać, nawet po polubieniach widać jak ten serwis upadł. Kiedyś niektóre demoty miały po 10 k polubień...

Idealny moment na podgrzewanie emocji, dalsze dzielenie, ukazywanie całemu światu słabości naszego państwa, walki polityczne.

Są dwie możliwości albo to skończeni debile, tacy których najlepiej byłoby sprzedać ruskim za paczkę fajek albo agentura w tym kraju ma się świetnie.

Posądzanie kogoś o taki poziom debilizmu byłoby nieuprzejme, więc...

a Ty? Czy proponujesz jeszcze więcej od tego co już zaoferowaliśmy?
Moim zdaniem to co teraz robimy jest dobre. Nie robimy nic, czego nie zrobily juz inne panstwa. Nie posylalbym rowniez zadnych MIGow, ani wojska. Jezeli Ukraincy chca walczyc z Ruskimi prosze bardzo wyposazajmy ich. NATO chucha i dmucha, zeby nikt sie nie wychylil, wiec spokojnie. Poki co Putin nie moze powiedziec, ze Polska jest wszystkiemu winna i niech tak zostanie. Konsultujmy z NATO kazdy ruch i nie wychodzmy przed szereg. Badzmy czujni i gotowi. Nie popadajmy w panike. Wspierajmy Ukraine. Jezeli Ukraina padnie to mamy po wschodniej stronie Ruskich, Bialorusinow i Ukraincow. Nie mowie, ze nas od razu zaatakuja, ale moga bardzo uprzykrzyc nam zycie. Pozostaje pytanie jak sie zachowac, jezeli Putin bedzie chcial najechac Litwe, Lotwe i Estonie? Mniejszosc Rosyjska w tych krajach nie moze byc ignorowana. Moldawie kazdy ma w dupie, prawdziwy test dla nas i NATO bedzie jezeli Putin zdecyduje sie tam wjechac.

Skąd taki pomysł? Chodzi CI o polskie wojsko i dezercję?
Nie chce mi sie juz z Toba gadac.

Zaczyna się proces oczerniania Ukraińców. Co tam w realu24 nadaje? Niech zgadnę - "lepiej nie prowokować Rosji", "Ukraińcy nie chcą pracować, będą żyć z socjalu" albo "Ukraińcy zabiorą nam pracę"
Miecz obusieczny. To samo mozna powiedziec w druga strone. Zaczyna sie proces wybielania Ukraińców. Co pisze wyborcza, wprost, do rzeczy itp? A prawda jak zwykle po srodku wiec proponuje nie skrecac ani w lewo ani w prawo

Miecz obusieczny. To samo mozna powiedziec w druga strone. Zaczyna sie proces wybielania Ukraińców. Co pisze wyborcza, wprost, do rzeczy itp? A prawda jak zwykle po srodku wiec proponuje nie skrecac ani w lewo ani w prawo

Wybielania, bo mówią że uciekają przed bombami?

Zgadzam się z wszystkim co tutaj powiedział Cezary Kazimierczak:

Wybielania, bo mówią że uciekają przed bombami?

Zgadzam się z wszystkim co tutaj powiedział Cezary Kazimierczak:

A ten tytuł co wrzucił @szplin to nie jest wlasnie z tych jakiś gównomediów? Jak nie to przepraszam. Nie sprawdzałem bo tytuł idealnie pasuje do ich narracji.
Chciałbym przesłuchać to co wrzuciłeś ale obiecałem sobie, że z Jankowskim kurwą co kłamała dwa lata nie obejrze już nic.

Last edited:
Back