Konflikt Rosja-Ukraina

Mam znajomych w wojsku obecnym, mam w dawnym. Ci dawni wprost krytykują wyjazdy do Afganistanu bo u nas olewano tych co zostali. Teraz zaś jesteśmy tak zajebistą armią, że to mityczne doświadczenie uleciało, Macierewicz wyjebał z armii każdego sensownego dowódcę i nasi obecni dowodzący oraz oficerowie potrafią marudzić jeśli siedzieć po 15 im w pracy każą - prosta sprawa. 24 lutego ubiegłego roku w wielu jednostkach dowódcy rzucili L4. Takie mamy kurwa wojsko - chujowe, ale za to do dupy.
Tu się zgodzę. Macior powinien dyndać!

No grubo pojechałeś. Byłem 'trepem' z chlaniem nigdy problemów nie miałem, pisać i czytać umiem nawet w kilku językach. To były wojny NATO, a my mamy pewne obowiązki wobec sojuszu i tyle! Chciałbyś mieć ciastko i zjeść ciastko. Akurat rzuciłeś mocno frajerskim tekstem. To tak jakbyś miał swoją ekipę, która kryje ci plecy i macie wspólne interesy i w momencie kiedy, ktoś z ekipy miałby interes w poszarpaniu jakiegoś łacha, Ty byś powiedział, sorry, nie idę to nie moja brocha! No brawo. Nazwanie kurwą, wybaczę bo wszyscy niby jesteśmy ale porównanie do psa czy gada trochę niefajne. Tak, bylem tam.
Ja mówię o tych co poznałem z tych co byli i uwierz... Nie wiem czy jakiś zespół stresu pourazowego czy ki czort, ale bardzo obrzydliwa grupa społeczna. Zresztą poniżej podałem przykład, miałem też do czynienia z kryminalnymi i gadami i podobny poziom "empatii". Ze wszelkich polskich żołnierzy i policjantów jacy byli na misjach znam raptem trzech którzy są normalni. Stąd ciężko mi o szacunek do tej grupy...

Mam znajomych w wojsku obecnym, mam w dawnym. Ci dawni wprost krytykują wyjazdy do Afganistanu bo u nas olewano tych co zostali. Teraz zaś jesteśmy tak zajebistą armią, że to mityczne doświadczenie uleciało, Macierewicz wyjebał z armii każdego sensownego dowódcę i nasi obecni dowodzący oraz oficerowie potrafią marudzić jeśli siedzieć po 15 im w pracy każą - prosta sprawa. 24 lutego ubiegłego roku w wielu jednostkach dowódcy rzucili L4. Takie mamy kurwa wojsko - chujowe, ale za to do dupy.
No ale to ze polacy sami w sobie sa glupim narodem i sprzedajnym to juz nie jest wina amerykanow .

To co te ulepy z rzadu zrobili z tym to jedno lecz sam fakt udzialu byl dobry bo mozna bylo to wykorzystac. Czaisz roznice?

Uczysz sie spawac w teorii, dostajesz szanse sprobowania praktyki, idziesz na praktyki ale podczas praktyk dlubiesz w nosie i palisz szlugi zamiast robic. Wracasz i mowisz ze nie było warto.

Ameryka non stop z kims walczy, chodzi o zyski ale rowniez ich doswiadczenie bojowe rosnie co sie potem sprawdza.

Ja mówię o tych co poznałem z tych co byli i uwierz... Nie wiem czy jakiś zespół stresu pourazowego czy ki czort, ale bardzo obrzydliwa grupa społeczna. Zresztą poniżej podałem przykład, miałem też do czynienia z kryminalnymi i gadami i podobny poziom "empatii". Ze wszelkich polskich żołnierzy i policjantów jacy byli na misjach znam raptem trzech którzy są normalni. Stąd ciężko mi o szacunek do tej grupy...
Poznałeś czwartego:). Choć do końca normalny nie jestem:).

Bo tam żadnego zamachu nie było, a Macierewicz to wariat i ruska wtyka. Też byłem, chciałem, nie musiałem dawać w łapę:).
Ja tam jestem skłonny uwierzyć w zamach, ale nie ruski... Zawsze mówię, że to bardzo podejrzane, że Jarek i kilku innych członków przyszłej elity PiS w ciągu 48 godzin przed lotem zaczęli rezygnować z lotu tym samolotem.

Ja tam jestem skłonny uwierzyć w zamach, ale nie ruski... Zawsze mówię, że to bardzo podejrzane, że Jarek i kilku innych członków przyszłej elity PiS w ciągu 48 godzin przed lotem zaczęli rezygnować z lotu tym samolotem.
Otwarty kokpit, najebany lizus Błasik, brak nawigatora/obserwatora od rusa, miękki i bez nalotu Protasiuk do tego ambitny brat mniejszy. Cóż tam nie trzeba było zamachu, to musiało jebnąć.

Otwarty kokpit, najebany lizus Błasik, brak nawigatora/obserwatora od rusa, miękki i bez nalotu Protasiuk do tego ambitny brat mniejszy. Cóż tam nie trzeba było zamachu, to musiało jebnąć.
No właśnie, najtrudniej uwierzyć w najprostsze wyjaśnienia. A te często są tymi właściwymi. A w tym przypadku to buta i ludzka głupota.

Tak jak zdziecinniały dziadek krzyczący do opozycji, że zamordowali mu brata, podczas gdy to on naciskał, by lądowali na kartoflisku. I wypiera odpowiedzialność różnymi bzdurami, by móc spojrzeć w lustro bez zwymiotowania.

Może dlatego też trzyma przy sobie tego ruskiego agenta maciorę -- bo ten podtrzymuje ten mit smoleński i jest jego głównym prorokiem. A poza tym być może antek ma kwity na dziadka naczelnika.

A co do prigożyna to cholera wie, co jest prawdą. Śmieszą mnie jednak w tym wszystkim, jak zwykle, polskie media. Prym wiedzie tu oczywiście tvpis, tvn, onet i wp.pl

Gdy prigożyn sobie hasał swobodnie, już po próbie/inscenizacji "puczu", to takich dobierali ekspertów, którzy głosili: "Jak Putin pozostawi go przy życiu to będzie dowód jego słabości!!!". A teraz, kiedy niby kurzach nie żyje: "bezsensowny ruch putina, który wprowadza chaos i niszczy struktury przydatnej mu organizacji!!!"

Narracja zawsze jest tak sztucznie nakreślona, dobrana, by działa ku pokrzepieniu serc. ukraińskich i troszkę polskich.

Last edited:
No właśnie, najtrudniej uwierzyć w najprostsze wyjaśnienia. A te często są tymi właściwymi. A w tym przypadku to buta i ludzka głupota.

Tak jak zdziecinniały dziadek krzyczący do opozycji, że zamordowali mu brata, podczas gdy to on naciskał, by lądowali na kartoflisku. I wypiera odpowiedzialność różnymi bzdurami, by móc spojrzeć w lustro bez zwymiotowania.

Może dlatego też trzyma przy sobie tego ruskiego agenta maciorę -- bo ten podtrzymuje ten mit smoleński i jest jego głównym prorokiem. A poza tym być może antek ma kwity na dziadka naczelnika.

A co do prigożyna to cholera wie, co jest prawdą. Śmieszą mnie jednak w tym wszystkim, jak zwykle, polskie media. Prym wiedzie tu oczywiście tvpis, tvn, onet i wp.pl

Gdy prigożyn sobie hasał swobodnie, już po puczu, to takich dobierali ekspertów, którzy głosili: "Jak Putin pozostawi go przy życiu to będzie dowód jego słabości!!!". A teraz, kiedy niby kurzach nie żyje: "bezsensowny ruch putina, który wprowadza chaos i niszczy struktury przydatnej mu organizacji!!!"

Narracja zawsze jest tak sztucznie nakreślona, dobrana, by działa ku pokrzepieniu serc. ukraińskich i troszkę polskich.
Antek raczej dostał kwity z samego źródła i to raczej grube. Smoleńsk to odprysk i sposób na zarobek, oczywiście korzystny dla pisu politycznie.

Ani tu nie ma rusofili, ani ukrofili. Według definicji ja jestem bardziej rusofilem, ale kto by tam patrz na znaczenie słów jakich używają te anonimy. Płota co ślina na język przyniesie

Jak dla mnie dla Pirogozyna to był test lojalności. Szopka dla mas. Klasyczne odwrócenie uwagi, zasłona dymna. W chwili gdy cała opinia publiczna i media były skupione na marszu na Moskwę , grupa Wagnera była przerzucana na Białoruś i pewnie Afrykę w większych oddziałach. Teraz sfingowanie śmierci Pirogożyna żeby go wykorzystać do dużo bardziej niecnych celów i nie ścigać , czyli brak odpowiedzialności
A po kiego grzyba przerzucać grupę Wagnera z jakimś cyrkiem- marszem na Moskwę, zestrzeliwać własne śmigłowce, no chyba, że swój Helikopter w ogniu chcieli przy okazji nakręcić :lol:. Nie mogli ich normalnie tam przerzucić? Przecież ruskie od dawna hasają po Białorusi i co im media, czy politycy zachodni zrobią?
Żadnego sensu w tym nie widzę, to już bardziej jestem skłonny uwierzyć w ustawkę, mającą zdemaskować zdrajców Putina, albo jakąś gierkę przeciwko Gierasimowowi i Szojgu, która wymknęła się spod kontroli.

obraz_2023-08-24_192101131.png

A po kiego grzyba przerzucać grupę Wagnera z jakimś cyrkiem- marszem na Moskwę, zestrzeliwać własne śmigłowce, no chyba, że swój Helikopter w ogniu chcieli przy okazji nakręcić :lol:. Nie mogli ich normalnie tam przerzucić? Przecież ruskie od dawna hasają po Białorusi i co im media, czy politycy zachodni zrobią?
Żadnego sensu w tym nie widzę, to już bardziej jestem skłonny uwierzyć w ustawkę, mającą zdemaskować zdrajców Putina, albo jakąś gierkę przeciwko Gierasimowowi i Szojgu, która wymknęła się spod kontroli.
To mogła być gra na wprowadzenie chaosu. Sprawdzenie na ile wywiad i analitycy NATO się pogubią. Zwróć uwagę, że Dima lazł z hasłem nasilenia działań przeciw ukrom. To, że była to jakaś gra to oczywiste. Dima grał przeciw Szojgu, a Wolodia chciał sprawdzić swoich. Rus w imię interesów potrafi poświęcić dywizję, a co dopiero 2 śmigłowce z załogami. Mogło być też tak, że tam zawiodła komunikacja i liotczikow poniosło. Przerzut Wagnera na Białoruś to też ciekawa sprawa, owszem hasa tam rus ale nie Wagner, ktory mógłby pomaszerować np. na Łukaszenkę i byłoby: to nie my, to Wagner:).

Nawet jeśli by tak było to i tak bardziej szanują swój język, bo kto kurwa wyliże pizdę kurwie? :brianvomit:

Kurwy mówiły, że połowa klientów to lubi, więc jeżeli byłeś kiedyś na kurwach to jest 50 % szans że to robiłeś, jeśli ich statystyki nie są, hmm, z dupy.

Last edited:
Po pierwsze, nigdy nie musiałem płacić za sex.
A po drugie kurwa Cię wkręciła, a Ty uwierzyłeś i chlapnąłeś jej minetę :juanlaugh:
Poza tym pokaż mi wyniki badań, że 50% klientów prostytutek liże im brochę. :lesnarhappy:

Ja też nie musiałem. Masa klientów prostytutek nie musi. Są inne powody by to robić. Po co miałyby kłamać? Mało która to lubi i na to pozwala.

Edit:

Podejrzewam że to przez nawilżacze. By dać się wylizać musi być naturalnie wilgotna, bez chemii. Więc nie dają bo mało która się nie nawilża przed spotkaniem.

Ja też nie musiałem. Masa klientów prostytutek nie musi. Są inne powody by to robić. Po co miałyby kłamać? Mało która to lubi i na to pozwala.

Edit:

Podejrzewam że to przez nawilżacze. By dać się wylizać musi być naturalnie wilgotna, bez chemii. Więc nie dają bo mało która się nie nawilża przed spotkaniem.
To mnie nawet zaciekawiło….są inne powody by to robić :))
powiedziala „jestem za braćmi z UKR i Donaldem Tuskiem”

i już pełne zanurzenie jamy gębowej w jamie rozrodczej :)

Back