Konflikt Rosja-Ukraina

smutne
za dzieciaka to się hajlowało dla beki a widać że oni w tym widzą większe wartości:siara:

Gdyby to była ukraińska rzeczywistość to by takich zdjęć było tysiące nowych co chwilę. A nie głównie te same od dawna.
Jest tu wiele osób które pisało że często jeździli na Ukrainę. Ile widzieli swastyk u ludzi, na flagach, koszulkach?
To, że zjawisko występuje nie oznacza, że jest "rzeczywistością", a użycie tego słowa ma sugerować że jest to powszechne.

Gdyby to była ukraińska rzeczywistość to by takich zdjęć było tysiące nowych co chwilę. A nie głównie te same od dawna.
Jest tu wiele osób które pisało że często jeździli na Ukrainę. Ile widzieli swastyk u ludzi, na flagach, koszulkach?
To, że zjawisko występuje nie oznacza, że jest "rzeczywistością", a użycie tego słowa ma sugerować że jest to powszechne.
co nie zmienia faktu że to jest porażka by dzieciaki hajlowały(nie mówię o takim bekowym bo takie to i ja robiłem :korwinlaugh:)
Nie napisałem że jest to rzeczywistość tylko że to jest smutne

Geroja na Bahmut.
Wracam do wątku o imporcie zbóż (dopiero jestem na tej stronie, być może to już było ):

@Halibut 2.0 tak dużo piszesz, tylko nie zawsze wiesz o czym. Jeśli chodzi o kwestie "zboża technicznego", o ktorym tak pisałeś, to szkoda że nie doczytsłeś że ten termin został wymyślony specjalnie na potrzeby tego gówna które zalało nasz rynek. Wcześniej taki termin nie występował! Po aferze oczywiście dalej było ściągane, ale pod innymi nazwami np. "Czyściwo młynarskie".
Jest jakiś wywiad z.Bosakiem, który powoływał się na słowa byłego już ministra rolnictwa, Ardanowskiego, że niemożliwe było przewieść tyle zboża przez Polskę, bo potrzebne by było 70000 ciężarówek i nie było wogóle rezerwacji mocy załadunkowej w polskich portach.

Geroja na Bahmut.
Wracam do wątku o imporcie zbóż (dopiero jestem na tej stronie, być może to już było ):

@Halibut 2.0 tak dużo piszesz, tylko nie zawsze wiesz o czym. Jeśli chodzi o kwestie "zboża technicznego", o ktorym tak pisałeś, to szkoda że nie doczytsłeś że ten termin został wymyślony specjalnie na potrzeby tego gówna które zalało nasz rynek. Wcześniej taki termin nie występował! Po aferze oczywiście dalej było ściągane, ale pod innymi nazwami np. "Czyściwo młynarskie".
Jest jakiś wywiad z.Bosakiem, który powoływał się na słowa byłego już ministra rolnictwa, Ardanowskiego, że niemożliwe było przewieść tyle zboża przez Polskę, bo potrzebne by było 70000 ciężarówek i nie było wogóle rezerwacji mocy załadunkowej w polskich portach.

Przecież dokładnie to pisałem xd i dlatego obwinialem Polski rząd który świadomie doprowadził do tego procederu wprowadzając m.in nieistniejące pojęcie zboża technicznego.

Dumny to możesz być chłopie z tego fikołka stulecia przy okazji ankiety. Także waż słowa.

Lepiej robić takiego fikołka niż przyznawać się do bycia podludziem, który głośno mówi o tym, że należy innych gnoic, bić i odczlowieczac za bycie przedstawicielem danego narodu itd, propagując jednocześnie prymitywna propagandę mająca pogłębiać agresję wewnątrz naszego kraju, czyli działając przeciwko Polsce, i to z dumą posiłkując się wrogimi Polsce propagandysta mi z sieci.

Noi jeden z nich jest aktorem który ma rolę do odegrania
Stylówka Zełeńskiego to arcydzieło PR. On nie jest brudny i nie chodzi w jednej koszulce. Zarost, fryzura - to podkreślenie jego i jego narodu walki jaką toczą. Ciuchy- to rewia mody. Różne t-shirty, bluzy, bojówki... wszystko czyściutkie i świeże, ale zawsze militarnie. O skuteczności jego wizerunku świadczy sesja Macrona ktorą sobie pstryknął w Pałacu Elizejskim! Sprawdźcie w Google:-)

Chciałbym żeby nasi politycy potrafili w 1/2 coś wykreować i coś naprawdę wywalczyć,
a nie pierdolić kocopoły za które naród płaci (Turów, Ostrołęka, Fundusze Europejskje). Jest przy tym skuteczny, bo gdyby nie jego "żebranina" to Ukraina już by padła.
Skuteczność naszych włodarzy... oni nie godni są mu robić tego, co im robiły prostytutrki na Podkarpaciu. Jednocześnie jestem w stanie się założyć, że gdyby ruskie nas napadły, to mielibyśmy elegancki rząd, łącznie z opozycją, tylko na uchodztwie. A ten "dresiarz" został na tej Ukrze...Co do jego aktorstwa to kojarzy mi się z innym aktorem, Reganem. Ten też był mocno "drugoligowy", ale wymyślił sobie, że odegra rolę życia: zagra najlepszego prezydenta. Udało mu się. Zełeńskiemu też to wychodzi póki co.
Nie znam typa. Jestem pewny, że jako polityk, to ubabrany jest w jakieś gówno i gówniane układy. Jako prezydent... chciałbym mieć takiego w Polsce. Chociaż mógłby siedzieć w USA czy Izraelu, siedzi sobie w tym obśmianym bunkrze... i daje świadectwo przede wszystkim swojemu narodowi. Który być może walczy dzięki temu.

Myślę, że gdyby postawili na jego miejscu Cezarego Pazurę to Ukraina również by nie padła a wojna toczyłaby się tak samo :mamed:
Jeśli Czarek:
- nie spierdoliłby z Kijowa;
- potrafiłby się bawić w "światową" politykę;
- potrafiłby utrzymać w ryzach "Aparat Państwowy"
(armia walczy, słucha jego rozkazów), aparat państwowy (biurokracja, szkoły itp działają a kolej ukraińska jeszcze przez długi czas trwania wojny miała mniejsze opóźnienia niż PKP- pozdro Lubusznian :-) sam wrzucałem w zeszłym roku skriny z smsów z babcią Ukrainką, która postanowiła pojechać sobie pozałatwiać sprawy z Warszawy do Odessy! I wróciła bez większych opóźnień, a wtedy było ryzyko desantu, Mariupol się bronił i mówiło się o ataku na Naddniestrze.
To jak najbardziej zgadzam się z Tobą.

Natomiast postawić kogokolwiek z naszych polityków, to sorry Andrzej, ale to by to jebło.

Back