szplin
Vale Tudo Open
Tak samo było zniejszością żydowską czy ukraińska podczas 2wś. Dlatego obcy w Polsce są tak potrzebni jak zbiór zagadek logicznych ewie kopacz.Spierdolą dalej. Nie walczyli za swój kraj i za nas też walczyć nie będą
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tak samo było zniejszością żydowską czy ukraińska podczas 2wś. Dlatego obcy w Polsce są tak potrzebni jak zbiór zagadek logicznych ewie kopacz.Spierdolą dalej. Nie walczyli za swój kraj i za nas też walczyć nie będą
To to już chyba podpada pod perm.
Wygląda jak chwilowy błąd oprogramowania.
Bardziej jak zamaskowany reptilianinWygląda jak chwilowy błąd oprogramowania.
Dobrze, że Ukraińcy ratują naszą gospodarkę...
Jak pomyślisz sam to zrozumiesz co można mieć przeciwko temu ale to trzeba spojrzeć na rzeczywistość nie przez pryzmat monitora.Ale tak tylko z ciekawości - co w tym złego? Jakie uczucia tutaj przemawiają żebym być temu przeciwnym? Czy też może chodzi o sam fakt ich obecności? A może po prostu przeciętny Polak nie może funkcjonować poprawnie, jeśli nie wskaże mu się wroga .
Jeśli zakładają firmy, płacą podatki to bardzo dobrze - oby więcej. Rozumiem czepiania się Ukraińców siedzących na socjalu, ale czepianie się tych zakładających firmy i normalnie pracujących, jest poza granicami mojego zrozumienia. Muszę chyba, dla własnego zdrowia psychicznego, zacząć omijać tematy polityczne na tym forum.
Sam często robię zakupy w ukraińskim sklepie, bo sprowadzają piwka z Armenii, Gruzji czy innych krajów basenu morza czarnego, które normalnie są w Polsce niedostępne.
View attachment 99238
Bo nie trzeba nam w Polsce diaspory wrogiego nam państwa.Ale tak tylko z ciekawości - co w tym złego? Jakie uczucia tutaj przemawiają żebym być temu przeciwnym? Czy też może chodzi o sam fakt ich obecności? A może po prostu przeciętny Polak nie może funkcjonować poprawnie, jeśli nie wskaże mu się wroga .
Jeśli zakładają firmy, płacą podatki to bardzo dobrze - oby więcej. Rozumiem czepiania się Ukraińców siedzących na socjalu, ale czepianie się tych zakładających firmy i normalnie pracujących, jest poza granicami mojego zrozumienia. Muszę chyba, dla własnego zdrowia psychicznego, zacząć omijać tematy polityczne na tym forum.
Sam często robię zakupy w ukraińskim sklepie, bo sprowadzają piwka z Armenii, Gruzji czy innych krajów basenu morza czarnego, które normalnie są w Polsce niedostępne.
View attachment 99238
Ty to masz zawsze takie ładne statystyki, porównania i opowieści z Twoich światowych doświadczeń. Czy jak Polacy zakładali te sklepy w Angolii to przedsiębiorstwa tubylców też tak masowo likwidowano?Ale tak tylko z ciekawości - co w tym złego? Jakie uczucia tutaj przemawiają żebym być temu przeciwnym? Czy też może chodzi o sam fakt ich obecności? A może po prostu przeciętny Polak nie może funkcjonować poprawnie, jeśli nie wskaże mu się wroga .
View attachment 99238
Czy fakt płacenia podatków w danym kraju oznacza również wykupienie sobie pozwolenia na zagarnianie terytorium biznesowego w danym państwie ? No chyba nie. Przecież to nic innego jak przejęcie rynku, w dodatku wrogie, wszak nie ze względu na fakt bycia Ukraińcem samym w sobie a na fakt, że będąc nim masz tyle ulg ile dusza zapragnie. To skłóci ludzi między sobą bo państwo okazuje się być niewidzialnym wrogiem w którym to nie przebijesz sie przez decyzje administracyjne. Prowadzenie działalności Polakowi się nie opłaca jeśli na jego terenie jest 3 Ukraińców i nie mamy tu do czynienia ze zdrową konkurencja ani w ząbAle tak tylko z ciekawości - co w tym złego? Jakie uczucia tutaj przemawiają żebym być temu przeciwnym? Czy też może chodzi o sam fakt ich obecności? A może po prostu przeciętny Polak nie może funkcjonować poprawnie, jeśli nie wskaże mu się wroga .
View attachment 99238
Bo nie trzeba nam w Polsce diaspory wrogiego nam państwa.
Wroga w tym przypadku też wskazywać nam nie trzeba,bo tylko przedstawiciele homo-polonus ze spranymi medialnym sciekiem łbami nie rozumieją,że to nie są nasi bracia.
Ty to masz zawsze takie ładne statystyki, porównania i opowieści z Twoich światowych doświadczeń. Czy jak Polacy zakładali te sklepy w Angolii to przedsiębiorstwa tubylców też tak masowo likwidowano?
Też mieli takie zajebiste ulgi, wsparcie i preferencyjne traktowanie przy jednoczesnym docisku tubylców?
Angolski rząd, również, tak otwarcie mówił o jakimś złączeniu naszych dwóch państw, o tym że są sługami narodu polskiego, itd.?
Te porównania takie trochę z pupy bo ani miejsce to samo, ani czas, ani ludzie ale brzmi tak fajnie, inteligencko, prawda?
Te porównania takie trochę z pupy bo ani miejsce to samo, ani czas, ani ludzie ale brzmi tak fajnie, inteligencko, prawda?
Czyli jak rozumiem regularne wyjazdy poza granice powiatu to wada? Szybko do wycieczek personalnych przeszedłeś .Ty to masz zawsze takie ładne statystyki, porównania i opowieści z Twoich światowych doświadczeń.
Ale Ty musisz być wspaniały Seu-vehlo (czy jak to było)!Spoko, jeżeli tak patrzycie na świat to nic tu po mnie. Z takim podejściem to lista krajów/ludzi, z którymi możemy współpracować ogranicza się może do 2 pozycji . Z perspektywy geopolitycznej każde państwo jest nam bardziej lub mniej wrogie.
Ja brata akurat mam jednego, do tego jednego szwagra i na tym lista moich braci się kończy.
Tak - nie słyszałeś chociażby o kwiku zagranicznych firm transportowych, narzekających na dumpingowe ceny polskich przewoźników? Polskie firmy też przejmują części chociażby niemieckiego rynku. Wiem, bo sam im w tym w swojej pracy pomagam .
Wiesz, że jedną z głównych linii narracyjnych przy BREXIT było pozbycie się Polaków i ich konkurencji?
Czyli jak rozumiem regularne wyjazdy poza granice powiatu to wada? Szybko do wycieczek personalnych przeszedłeś .
Już to w którymś wątku pisałem - Wasze poglądy to nie moja bajka, ale też kim ja jestem żeby kogoś przekonywać do swoich racji. Dlatego po prostu nie będę tego robił i będę te wątki zwyczajnie omijał, jak 90% użytkowników tego forum. Ostatnią rzeczą, której potrzebuję są kłótnie na takie tematy.
Pozdrawiam szanownych użytkowników.
Ale Ty musisz być wspaniały Seu-vehlo (czy jak to było)!
Uwielbiam takie postacie!
Przyznaję, miałem pierwotnie napisać, że doceniam, przynajmniej, zmianę narracji, nadal jedzie "wyższością" nad innymi ale zabawnie się obserwuje te próby utrzymania się w ryzachPrzynajmniej zmieniła sie narracja i nie ma strzelania z dupy do "płokulatuly" w obronie ukra
Nie uczciwa konkurencja -mowi to panu coś?Ale tak tylko z ciekawości - co w tym złego?
Ile krajów czci naszych katów?Spoko, jeżeli tak patrzycie na świat to nic tu po mnie. Z takim podejściem to lista krajów/ludzi, z którymi możemy współpracować ogranicza się może do 2 pozycji . Z perspektywy geopolitycznej każde państwo jest nam bardziej lub mniej wrogie.
Ja brata akurat mam jednego, do tego jednego szwagra i na tym lista moich braci się kończy.
Od tego zacznijmy,że nie masz nawet solidnych argumentów,więc z czym do ludzi?Już to w którymś wątku pisałem - Wasze poglądy to nie moja bajka, ale też kim ja jestem żeby kogoś przekonywać do swoich racji. Dlatego po prostu nie będę tego robił i będę te wątki zwyczajnie omijał, jak 90% użytkowników tego forum. Ostatnią rzeczą, której potrzebuję są kłótnie na takie tematy.
To akurat bardzo proste. Są aż dwa bo Białorusi nawet nie liczę jako osobny kraj.Ile krajów czci naszych katów?
Proszę wymień je.
No i Białoruś i Rosje jebiemy,a ukrom włazimy w dupęTo akurat bardzo proste. Są aż dwa bo Białorusi nawet nie liczę jako osobny kraj.
Polskie firmy też
Hehe, uwielbiam zachodnią prawicę. Zawsze ich antyimigracyjna polityka to walka z Polakami i RumunamiWiesz, że jedną z głównych linii narracyjnych przy BREXIT było pozbycie się Polaków i ich konkurencji?
Dokładnie, tchórzostwo tych ludzi przed byciem nazwanym rasistą jest niepomierzalne,Hehe, uwielbiam zachodnią prawicę. Zawsze ich antyimigracyjna polityka to walka z Polakami i Rumunami
Inżynierowie, żyjący z socjalu i przestępczości są spoko nic nie można powiedzieć bo rasizm, ale Henio robiący glazurę i naprawiający rury to kurwa największy wróg i trzeba go wyjebać z kraju i tutaj nie ma problemu bo w końcu biały - trochę gorszy ale biały.
Tak samo Norwegia, Abdullah i Bambo super fajni ubogacają kulturowe, ale Boże broń żeby jakiś Polak się w okolicy wprowadził bo zaraz wartość nieruchomości spadnie.
Zgadza się. Porównanie z pupy.@Miskatonic Gdzie tam porównania Polski do Anglii? Byłe imperia kolonialne są przyzwyczajone do żerowania na biedniejszych narodach. W takiej Anglii ciągle żyją w przeświadczeniu, że Polacy czy inne anonimy ze Wschodu powinni ich po rękach całować, że pozwalają im pracować na świętej ziemi Albionu. Akurat tam wewnętrznie przejęcie robią potomkowie z kolonii w Indiach czy Pakistanie. I to są ludzie wykształceni w najlepszych angielskich szkołach jak obecny premier Sunak.