Kolekcje: temat dla śmieciarzy

Ojebales prawie 900 piw przez półtorej roku?

Spróbowałem. Wliczają się w to piwa, które wylądowały w zlewie (zdecydowana większość eurolagerów, które kupiłem dla unikalnego kapsla), tastery (czyli piwa 150-200ml) , piwa małe (330 ml, które lubię zdecydowanie bardziej niż półlitrowe) a także piwa bezalkoholowe (których na liczniku jest ponad 200).

Prowadzę szczegółowe statystki przez apkę i w zeszłym roku zakręciłem się ledwie w okolicach połowy (no może 60%) polskiej średniej konsumpcji :fjedzia: .

Po obejrzeniu "Eternals", chyba najgorszego filmu na który wybrałem się do kina, miałem sobie już Marvela odpuścić, ale uzależnienie wygrało :fjedzia:. A tutaj mi piszą, że "Poprawność polityczna - The movie", tzn. "The Marvels" jest jeszcze gorsze. No trudno.

Dobijamy zatem do 115 filmów na BD i 4k. DVD nie sposób się doliczyć.

marvel.jpg

Po obejrzeniu "Eternals", chyba najgorszego filmu na który wybrałem się do kina, miałem sobie już Marvela odpuścić, ale uzależnienie wygrało :fjedzia:. A tutaj mi piszą, że "Poprawność polityczna - The movie", tzn. "The Marvels" jest jeszcze gorsze. No trudno.

View attachment 124277
Chłop co wszystko kolekcjonuje:frankapprove:

View attachment 124277
Zbierasz nawet te chujowe? :korwinwhat:

Nie krytykuję ani nic z tych rzeczy, to nie moja sprawa ale...

Wydanie choćby jednego polskiego złotego na coś takiego jak "Wakanda w moim sercu" może usprawiedliwić tylko jakaś jednostka chorobowa i zaświadczenie od lekarza :awesome:
Chyba że wypłatę dają Rzymianie. Wtedy to jebać. :tysoncoffe:

Nie krytykuję ani nic z tych rzeczy, to nie moja sprawa ale...

Wydanie choćby jednego polskiego złotego na coś takiego jak "Wakanda w moim sercu" może usprawiedliwić tylko jakaś jednostka chorobowa i zaświadczenie od lekarza :awesome:

Mógłbym ci w sumie nawet pojechać, ale ostatnio wrzucałeś zdjęcie pokazujące w jakich warunkach mieszkasz i jakoś nie mam serca :fjedzia:.

Zbierasz nawet te chujowe? :korwinwhat:

Jeżeli są częścią serii, to tak. Nic mnie chyba bardziej nie irytuje niż niekompletność jakiegoś wydania,
Dlatego nigdy nie zaczynam kolekcji w stylu "Wielkiej Kolekcji Komiksów Marvela" bo wiem, że spora część nie będzie mnie interesować a brak tomów by doprowadzał do szewskiej pasji, za każdym razem jak spojrzałbym na półkę.

Last edited:
Jeżeli są częścią serii, to tak. Nic mnie chyba bardziej nie irytuje niż niekompletność jakiegoś wydania,
Dlatego nigdy nie zaczynam kolekcji w stylu "Wielkiej Kolekcji Komiksów Marvela" bo wiem, że spora część nie będzie mnie interesować a brak tomów by doprowadzał do szewskiej pasji, za każdym razem jak spojrzałbym na półkę.
Fakt. Oni często robią to w ten irytujący sposób, że pojedyncze elementy tworzą całość. Osobiście tego nie lubię, bo wolę kolekcjonować rzeczy, które faktycznie mi się podobają i do których lubię wracać.

Pamiętasz @Evo jak mówiłem, że takie butelki mają nie smakować tylko cieszyć oko kompletnością serii?
No to właśnie zaczęły cieszyć trochę bardziej :tellmemore: .

Brakuje już tylko whisky House Targaryen, ale poluję na jakąś lepszą cenę. Dziwne, że nie wydali House Arryn oraz House Martell (może konflikt prawny w koniakiem?).

got whisky.jpg

Pamiętasz @Evo jak mówiłem, że takie butelki mają nie smakować tylko cieszyć oko kompletnością serii?

Brakuje już tylko whisky House Targaryen, ale poluję na jakąś lepszą cenę. Dziwne, że nie wydali House Arryn oraz House Martell (może konflikt prawny w koniakiem?).

View attachment 124634
A niekompletność Diuny Cię nie gryzie?

A niekompletność Diuny Cię nie gryzie?

Gryzie i czeka na swoją kolej. Jak widzisz i tak zaczyna mi się robić niezły burdel z miejscem i robię podwójne układanie - trochę nie przemyślałem rozmiarów półek i są zdecydowanie za wysokie, a nie mam aktualnie czasu żeby pozamawiać nowe MDFy i poprzycinać na wymiar, może majowy weekend okaże się przełomowy - albo rozpieprzę wszystko jeszcze bardziej :mamed: .

View attachment 124634
Fajne

Przyznam, że nigdy nie traktowałem żadnej ze swoich kolekcji, jako sposób na lokatę kapitału. Kiedy jednak kolekcja osiąga takie rozmiary to trzeba zacząć to jakoś przed sobą (i żoną) zacząć usprawiedliwiać - wartość kolekcji przekroczyła właśnie 25 000zł. Za swojego życia jednak tego nie sprzedam - zrobią to moje dzieci, lub nawet - moje wnuki.

W swojej kolekcji nigdy nie starałem się aby była jak największa, jeśli chodzi o liczbę butelek. Widziałem już mnóstwo "kolekcji" marketowych whisky, które zajmowały ludziom pół mieszkania. Kolekcjonuję unikatowe butelki, które w jakiś sposób zwróciły moją uwagę - preferowane są zdecydowanie limitowane edycje, z deklaracją wieku i rocznika.

whisky.jpg

Back