herrflick
M-1 Global Featherweight
Tak pierdolisz na katolików, a jakbyś miał do czynienia z "religią miłości", to byś Watykan całował po stopach :)
A ja ktoś nie ma potrzeby całować po stopach żadnych z tych hochsztaplerów ?
:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tak pierdolisz na katolików, a jakbyś miał do czynienia z "religią miłości", to byś Watykan całował po stopach :)
Z tego co wiem, to w czasach Kazimierza Wielkiego ciężko mówić o Polsce jak o katolickim kraju. Zresztą Bolesław Zapomniany, był ponoć władcą Polski, który jawnie odrzucił chrześcijaństwo i dlatego go wykreślono z rodowodu dynastii. Historycy toczą o niego spory, jednak jeśli spojrzymy na postać Bezpryma, pierworodnego Bolesława Chrobrego, to jawnie można stwierdzić, że miał on spore wpływy w naszym kraju i był poganinem. Nawet w dowód tego oddał insygnia królewskie, tym samym zrywając chrzest kraju i odbierając Polsce tytułu królestwa, warto też dodać, że jego główną siłą był ogień i miecz, czyli wojsko, a konkretnie najemnicy ruscy, którzy podbili Grody Czerwieńskie, czyli okolice dzisiejszego Wołynia. Zresztą akurat Kazimierz Odnowiciel Jarosława Mądrego dość sprytnie oszukał i dzięki niemu nie straciliśmy na tym.Przeciez samo wprowadzenie chrzescijanstwa do Polski odbywalo sie przy pomocy ognia i miecza,kto nie chcial przejsc na nowa wiare tego mordowano ale wiadomo w imie milosci Jezusa.![]()
To nie całuje? :) Nie znam nikogo, kto by to robił. Ale pierdolenie, że katolicyzm to najgorsze zło jest żałosne, podczas gdy islam do tej pory ma za punkt honoru wyrżnąć niewiernych.A ja ktoś nie ma potrzeby całować po stopach żadnych z tych hochsztaplerów ?
:)
W żadnym razie, Islam jest tak samo wykorzystywany jako pretekst do wygłaszania tez o jego szkodliwości jak katolicyzm.To nie całuje? :) Nie znam nikogo, kto by to robił. Ale pierdolenie, że katolicyzm to najgorsze zło jest żałosne, podczas gdy islam do tej pory ma za punkt honoru mordować niewiernych i wkrótce może nas wszystkich wyrżnąć.
W żadnym razie, Islam jest tak samo wykorzystywany jako pretekst do wygłaszania tez o jego szkodliwości jak katolicyzm.
Jeśli mam być szczery, to dokładnie to bym Ci powiedział. ISIS to nie krucjata (czy dżihad) w imię religii, tylko bliżej niedookreślony twór polityczny, który być może rozwinął się jako reakcja na agresję państw zachodnich w rejony Azji Mniejszej. ISIS tylko wykorzystuje religię do swoich politycznych celów, a najlepiej o tym świadczy bodaj zeszłotygodniowe strzelanie do muzułmanów/uchodźców, uciekających z podbijanego miasta, zresztą ciągle gdzieś odnajdują się masowe groby także muzułmanów.Muzułmanie zabijają w imię Allaha - nie powiesz mi chyba, że bojownicy z ISIS robią to z przyczyn politycznych? Nie mówię tu o przywódcach, tylko o "szarych obywatelach" stanowiących 99%.
Nie twierdzę oczywiście, że przeciętny muzułmanin chce mi obciąć łeb, ale takich są miliony. Nie kojarzę za to, żeby katolicy w imię religii chcieli kogoś zabijać.
To jest argument ,czy lepiej dostac pałą czy dzida:) .Czy ja tu bronie innych religii ? Uwazam,ze czlowiek moze wierzyc w Boga modlic sie i nie potrzebna mu zadna religia do tego .Sam tak mam i znam sporo osob ktore tez tak ma .A katolicyzm tylko i wylacznie stal sie cywilizowany poniewaz w wyedukowanej Europie takie bujdy nie przejda jakie dawniej kk serwowal :) . Gdyby nie edukacja to dalej by Dominikanie z Inkwizycja szaleli i polowali na czarownice :) . Oki teraz to juz naprawde koniec mojego udzialu w dyskusji . DobranocTak pierdolisz na katolików, a jakbyś miał do czynienia z "religią miłości", to byś Watykan całował po stopach :)
Może to i lepiej, jak mawiali starożytni galowie: włos się na głowie mierzi, na Waćpańskie słowa.Oki teraz to juz naprawde koniec mojego udzialu w dyskusji . Dobranoc
Mimo wszystko teraz jest już cywilizowany i znam takich księży i braci zakonnych, którzy są wspaniałymi ludźmi i krew się we mnie gotuje, jak ktoś ciśnie po nich. Niemniej dobranoc!To jest argument ,czy lepiej dostac pałą czy dzida:) .Czy ja tu bronie innych religii ? Uwazam,ze czlowiek moze wierzyc w Boga modlic sie i nie potrzebna mu zadna religia do tego .Sam tak mam i znam sporo osob ktore tez tak ma .A katolicyzm tylko i wylacznie stal sie cywilizowany poniewaz w wyedukowanej Europie takie bujdy nie przejda jakie dawniej kk serwowal :) . Gdyby nie edukacja to dalej by Dominikanie z Inkwizycja szaleli i polowali na czarownice :) . Oki teraz to juz naprawde koniec mojego udzialu w dyskusji . Dobranoc
Nie moge sobie przypomniec, gdzie to czytalem, ale jakies zrodlo podawalo, ze normalne sady zbieraly duzo obfitsze zniwo od tych inkwizycjynych...Gdyby nie edukacja to dalej by Dominikanie z Inkwizycja szaleli i polowali na czarownice :) .
Najprawdopodobniej w temacie o historii tutaj na forum. Tę kwestię już dość dobrze tam przemaglowano.Nie moge sobie przypomniec, gdzie to czytalem, ale jakies zrodlo podawalo, ze normalne sady zbieraly duzo obfitsze zniwo od tych inkwizycjynych...
Rzeczywiście moja wiedza historyczna nie jest zbyt dobra. Mógłbyś mi przedstawić jakieś konkretne sytuacje, w których Watykan jest taki zły, jak to przedstawiasz?
Na pewno rownie wielu jest imamow takze dobrych ludzi, ja mowie o kk ze jest to instytucja idaca po trupach do swoich celow i dbajaca tylko i wylacznie o swoja dupe.Nikt tu nie napisal ze nie ma dobrych ksiezy z powolania .Mimo wszystko teraz jest już cywilizowany i znam takich księży i braci zakonnych, którzy są wspaniałymi ludźmi i krew się we mnie gotuje, jak ktoś ciśnie po nich. Niemniej dobranoc!
No ale przeciez jesli sady cywilne skazywaly na smierc z powodow religijnych to DZIEKI NAUCZANIU KOSCIOLA KATOLICKIEGO,wiec dalej kk jest odpowiedzialny za te zbrodnie.Nie moge sobie przypomniec, gdzie to czytalem, ale jakies zrodlo podawalo, ze normalne sady zbieraly duzo obfitsze zniwo od tych inkwizycjynych...
ale sa na to jakies dowody czy tak sobie piszesz dla pisania?No ale przeciez jesli sady cywilne skazywaly na smierc z powodow religijnych
ale sa na to jakies dowody czy tak sobie piszesz dla pisania?
No ale przeciez jesli sady cywilne skazywaly na smierc z powodow religijnych to DZIEKI NAUCZANIU KOSCIOLA KATOLICKIEGO,wiec dalej kk jest odpowiedzialny za te zbrodnie.
Polecasz mi serial, który jest do tego stopnia przesiąknięty fikcją, że jedyny wspólny argument z historią to tło historyczne i nazwy postaci.Polecam serial jak ktoś nie oglądał bo jest zajebisty http://www.filmweb.pl/serial/Rodzina Borgiów-2011-556595 Oczywiście jest to film więc pewnie dużo fikcji ale za wikipedią:
Rodzina Borgiów znana jest z głębokiego zaangażowania zarówno w życie kościelne jak i polityczne XV oraz XVI wieku. Do dziś pamiętana jest ze swoich zdemoralizowanych rządów, w szczególności z okresu zajmowania pozycji papieża przez Aleksandra VI. Oskarżani byli o wiele patologii oraz przestępstw – między innymi o nepotyzm, korupcję, symonię, a także o kazirodztwo oraz liczne zabójstwa – szczególnie za pomocą trucizn.
To jak jest z Kościołem, kapłani są dobrzy, ale w grupie są źli? Określ się jakoś.Na pewno rownie wielu jest imamow takze dobrych ludzi, ja mowie o kk ze jest to instytucja idaca po trupach do swoich celow i dbajaca tylko i wylacznie o swoja dupe.Nikt tu nie napisal ze nie ma dobrych ksiezy z powolania .
Sądy nie skazywały na śmierć z powodów religijnych, tego nam nie wmówisz. Podaj dowód, albo zamilcz z takimi argumentami, bo póki co nie podałeś ani jednego przykładu, tylko obrażasz instytucję ogólnikami, chwytliwymi określeniami i niczym nie popartymi zarzutami.No ale przeciez jesli sady cywilne skazywaly na smierc z powodow religijnych to DZIEKI NAUCZANIU KOSCIOLA KATOLICKIEGO,wiec dalej kk jest odpowiedzialny za te zbrodnie.
Masz alladino, obejrzyj sobie, spodoba Ci się. :)

Naprawde nie odrozniasz instytucji kk od poszczegolnych ksiezy ???? Napisalem juz w poprzednim poscie o tym wiec nie bede sie powtarzal.To jak jest z Kościołem, kapłani są dobrzy, ale w grupie są źli? Określ się jakoś.
Ogladalem bardzo madry facet .Lubie myslacych ludzi szacun !!!![]()
zasadnicza kwestia jest to, co masz na mysli piszac "instytucja kk"? papieza, prymasa?Naprawde nie odrozniasz instytucji kk od poszczegolnych ksiezy ???? Napisalem juz w poprzednim poscie o tym wiec nie bede sie powtarzal.
Nie ogladalem akurat tego wywiadu ,ale wczesniiej o poczuciu winy opowiadal jak kk tym manipuluje . I o seksualnosci. Jak masz jakies argumenty o tym co pisze to sie wypowiadaj do moich slow,nie chce mi sie ogladac wszystkiego co mi podtykasz.Napisalem tu jakakolwiek nieprawde ?Ok. Tyle mi wystarczy. Zły Kościół zabiera możliwość łączenia się z bóstwem poprzez nie udzielanie komunii pod dwoma postaciami, przez co nie mamy wyższego poznania... dziwne, bo ja często przyjmuję w dwóch postaciach w KK. :D
Pieczyński krul racjonalizmu!
No przeciez oczywiste kto podejmuje decyzje w kk . Mowie o zwierzchnikach kk i jego polityce.zasadnicza kwestia jest to, co masz na mysli piszac "instytucja kk"? papieza, prymasa?
Nie ogladalem akurat tego wywiadu ,ale wczesniiej o poczuciu winy opowiadal jak kk tym manipuluje . I o seksualnosci. Jak masz jakies argumenty o tym co pisze to sie wypowiadaj do moich slow,nie chce mi sie ogladac wszystkiego co mi podtykasz.Napisalem tu jakakolwiek nieprawde ?
ZAcytuj gdzie napisalem bzdury no dalej . Smiech na sali daj argumenty gdzie nieprawde napisalem :).Obejrzyj cały materiał, żeby wiedzieć kogo propsujesz. On tam prawi właśnie takie bzdury. Tak samo jak Ty. Wyssane z palca brednie nie mające żadnych potwierdzeń w historycznych źródłach, a jedynie w papce medialno-spiskowej, która zwala całe zło świata na KK.
Sorry, ale rzucasz same ogolniki i nie napisales jezcze zadnego konkretu. To kto podejmuje decyzje w kk? Konkrety, panie, konkrety.No przeciez oczywiste kto podejmuje decyzje w kk . Mowie o zwierzchnikach kk i jego polityce.
ZAcytuj gdzie napisalem bzdury no dalej . Smiech na sali daj argumenty gdzie nieprawde napisalem :).