Katolicyzm i inne religie

To tez tomografie odpierdalacie na tych czuwaniach? Moze wpadne na rezonans bo mi cos w plecach siedzi...

Niee. Kobieta miała guza w mózgu, a na tomografii po 2 tygodniach już go nie było. Oczywiście w trakcie tych 2 tygodni się modliliśmy o nią. :)

A jeszcze jedno mi sie narzucilo ,jak do mnie jedziesz lacina to znaczy ze prawdopodobnie jestes z kleru ,wiec wiadomo,ze do ostatniej kropli krwi bedziesz bronil tej upadlej instytucji .Pewnie tez bedziesz popieral to ze Wesolowski pedofil chodzi swobodnie po Watykanie , to ze ksiadz Makulski budowniczy sanktuarium w Licheniu trwonil pieniadze z tacy na mlodego kochanka,ktoremu fundowal najwieksze zbytki lacznie z luksusowymi samochodami. To ze biskup Michalik mowil ,ze pedofilli wsrod ksiezy winni sa rodzice dzieci bo nie daja im milosci ,wiec one prowokuja ksiezy :lol: . Ostatnio Isakowicz Zalewski jeden z porzadnych ksiezy stwierdzil,ze kk w Polsce rzadzi homoseksualna mafia . I ty chcesz komus wmowic ze do nieba prowadzi droga przez kk . Wiem chlopie ze Ty tak musisz taka robota no ale we mnie idioty nie znajdziesz .Ok juz wiecej nie bede tu wchodzil,tak naprawde wogole nie mialem zamiaru tu zagladac tylko admin przerzucil moj post z tematu o Romero . Mam nadzieje ze Polska sie obudzi i tak jak np.Hiszpania otworzy oczy na to co kk wyprawia.

Jednego nie rozumiem. Generalizowania, że cały KK jest zły. Ok, to w takim razie wszyscy Polacy to złodzieje i pijacy. Chcesz może dodać, że dodać, że KK broni tych kolesi, których wymieniłeś? To samo mogę powiedzieć o Tobie, skoro już tak sobie generalizujemy. Przecież Ty nic nie robisz z opinią, ze Polacy to złodzieje i pijacy, ergo (nie jestem księdzem stary – to książki) wspierasz tę opinie. Brałeś jakiś udział w Marszu Trzeźwości (jeśli coś takiego jest:P)? Czy może choćby założyłeś konto na FB „Nie wszyscy polacy to złodzieje!”? Nie? To wychodzi na to, że nie bronisz tej złej opini o nas. Dajesz przyzwolenie.

Pozwól, że zadam Ci pytanie: pracujesz, czy nadal uczysz się w gimnazjum/liceum?

Jeśli pracujesz w większej firmie, to wiesz doskonale o tym, że taki prezes firmy nie ma bladego pojęcia o tym co się dzieje na dole. Tak samo dyrektorzy regionalni. W moim biurze, to nawet szefowie danego działu nie wiedzą czasem kto się czym zajmuje. Jak się trochę zastanowisz to dojdziesz do wniosku, że tak samo jest z KK. Bo KK to instytuja. I jak Ci się wydaje, czy taki papież wie o takich głąbach piejących z ambony? Oczywiście , ze nie. Ma milion innych spraw na głowie. Bo od tego ma swoich ludzi na miejscu w danym kraju i jeśli oni mówią, że nic się nie dzieje, to oczywistym jest, ze tak musi być. Rozumiesz już do czego zmierzam?

Ja troche już przerobiłem jeśli chodzi o srpawy duchowe na swojej drodze. Pierw fascynacja katolicyzmem, później Zaratusztraniznem, nauki Maniego, buddyzm, Lectorium Rosicrucianum, a nawet shintoizm (czysto teoretycznie). I uwierz mi, że zawsze były, są i będą brudy, bo za tym wszystkim stoi Bóg, ale przed nim w szeregu sa niestety ludzie.

Tak w ogóle to nadajesz swoim wypowiedzią dość agresywny styl, który nie znosi sprzeciwu, bo oczywiście wiesz najlepiej. Nie dziw się zatem, że właśnie w ten sposób do Ciebie się zwracam. Chesz rozmowy na poziomie? W porządku. Zmień ton i nie kończ każdej swojej wypowiedzi zdaniem, że juz więcej nic nie piszesz, bo nie ma to sensu...Za każdym razem.

Zejdźcie już z Morta. On akurat jest w mojej opinii pozytywnym przykładem wiary. Sam siebie uważam za agnostyka, jednak mam szacunek do normalnych ludzi wierzących. Wiem, że niektórym bardzo to w życiu pomaga - widzę to chociażby po swojej mamie którą życie trochę doświadczyło a która nieraz stwierdzała, że często pomagała jej wiara, bo z wieloma rzeczami musiała sobie radzić samodzielnie.

Niee. Kobieta miała guza w mózgu, a na tomografii po 2 tygodniach już go nie było. Oczywiście w trakcie tych 2 tygodni się modliliśmy o nią. :)
Guza to zwykla trawka moze w ten sposob wyleczyc. Mi chodzi o te zylaki co znikaja w trakcie modlitwy.

Jednego nie rozumiem. Generalizowania, że cały KK jest zły. Ok, to w takim razie wszyscy Polacy to złodzieje i pijacy. Chcesz może dodać, że dodać, że KK broni tych kolesi, których wymieniłeś? To samo mogę powiedzieć o Tobie, skoro już tak sobie generalizujemy. Przecież Ty nic nie robisz z opinią, ze Polacy to złodzieje i pijacy, ergo (nie jestem księdzem stary – to książki) wspierasz tę opinie. Brałeś jakiś udział w Marszu Trzeźwości (jeśli coś takiego jest:P)? Czy może choćby założyłeś konto na FB „Nie wszyscy polacy to złodzieje!”? Nie? To wychodzi na to, że nie bronisz tej złej opini o nas. Dajesz przyzwolenie.

Pozwól, że zadam Ci pytanie: pracujesz, czy nadal uczysz się w gimnazjum/liceum?

Jeśli pracujesz w większej firmie, to wiesz doskonale o tym, że taki prezes firmy nie ma bladego pojęcia o tym co się dzieje na dole. Tak samo dyrektorzy regionalni. W moim biurze, to nawet szefowie danego działu nie wiedzą czasem kto się czym zajmuje. Jak się trochę zastanowisz to dojdziesz do wniosku, że tak samo jest z KK. Bo KK to instytuja. I jak Ci się wydaje, czy taki papież wie o takich głąbach piejących z ambony? Oczywiście , ze nie. Ma milion innych spraw na głowie. Bo od tego ma swoich ludzi na miejscu w danym kraju i jeśli oni mówią, że nic się nie dzieje, to oczywistym jest, ze tak musi być. Rozumiesz już do czego zmierzam?

Ja troche już przerobiłem jeśli chodzi o srpawy duchowe na swojej drodze. Pierw fascynacja katolicyzmem, później Zaratusztraniznem, nauki Maniego, buddyzm, Lectorium Rosicrucianum, a nawet shintoizm (czysto teoretycznie). I uwierz mi, że zawsze były, są i będą brudy, bo za tym wszystkim stoi Bóg, ale przed nim w szeregu sa niestety ludzie.

Tak w ogóle to nadajesz swoim wypowiedzią dość agresywny styl, który nie znosi sprzeciwu, bo oczywiście wiesz najlepiej. Nie dziw się zatem, że właśnie w ten sposób do Ciebie się zwracam. Chesz rozmowy na poziomie? W porządku. Zmień ton i nie kończ każdej swojej wypowiedzi zdaniem, że juz więcej nic nie piszesz, bo nie ma to sensu...Za każdym razem.
To czemu mi odpowiadacie ? Powiedzialem nie chcialem tu wchodzic . Tak uwazam ze kk jako instytucja jest zlem.Jak nie rozumiesz co to instytucja a co poszczegolni ludzie w niej to o czym mamy rozmawiac ? Tak jak partia polityczna dazy tylko do uzyskania najwiekszych dochodow i wladzy tak to robi kk. Tak samo uwazam ze sa takze dobrzy ksieza np zacytowany tu ksiadz Zalewski i np Lemanski KTORZY OBYDWOJE TWIERDZA ZE KK W POLSCE RZADZI MAFIA HOMOSEKSUALNA .A najbardziej mnie smieszy twierdzenie ,ze praktykujac katolicyzm masz blizej do raju niz praktykujac cokolwiek innego i bedac dobrym czlowiekiem.A co do mojego wieku to ostatnie wakacje szkolne mialem ponad 20 lat temu.Ta dyskusja wogole nie ma sensu jesli wy uwazacie ze faktycznie praktykujac katolicyzm macie blizej do nieba niz ktokolwiek inny ,ktory jest dobrym czlowiekiem.Chcecie zyc w jakims matriksie to zyjcie ja was nie przekonam i nie mam zamiaru. Narka

Sorry, że się wtrace, ale tak jak napisałeś. To tylko badania naukowe. Nie doczytałem, aby to były wyniki badań przeprowadzonych na ludziach. Bo od badań na zwierzętach, to testów na ludziach, jest cholernie długa droga. Zauważ, że co tydzień ktoś ogłasza wynalezienie leku na raka. Ostatnio nawet czytałem gdzieś o kapsaicynie.

Chciałbym, żeby tak było, ale na te chwilę, to tylko takie sobie gadki. A to co wkleiles to nie badania, a artykuły ;) Nota bene jeden jest z bloga, który zdecydowanie wspiera taką formę leczenia :D

To czemu mi odpowiadacie ? Powiedzialem nie chcialem tu wchodzic . Tak uwazam ze kk jako instytucja jest zlem.Jak nie rozumiesz co to instytucja a co poszczegolni ludzie w niej to o czym mamy rozmawiac ? Tak jak partia polityczna dazy tylko do uzyskania najwiekszych dochodow i wladzy tak to robi kk. Tak samo uwazam ze sa takze dobrzy ksieza np zacytowany tu ksiadz Zalewski i np Lemanski KTORZY OBYDWOJE TWIERDZA ZE KK W POLSCE RZADZI MAFIA HOMOSEKSUALNA .A najbardziej mnie smieszy twierdzenie ,ze praktykujac katolicyzm masz blizej do raju niz praktykujac cokolwiek innego i bedac dobrym czlowiekiem.A co do mojego wieku to ostatnie wakacje szkolne mialem ponad 20 lat temu.Ta dyskusja wogole nie ma sensu jesli wy uwazacie ze faktycznie praktykujac katolicyzm macie blizej do nieba niz ktokolwiek inny ,ktory jest dobrym czlowiekiem.Chcecie zyc w jakims matriksie to zyjcie ja was nie przekonam i nie mam zamiaru. Narka

Jeżeli naprawdę 20 lat temu miałeś wakacje to wielka szkoda, bo przydałyby Ci się warsztaty z czytania ze zrozumieniem. Dla mnie nawet możesz być protestantem, czy prawosławnym, ważne, żebyś miał relację z Jezusem...

Sorry, że się wtrace, ale tak jak napisałeś. To tylko badania naukowe. Nie doczytałem, aby to były wyniki badań przeprowadzonych na ludziach. Bo od badań na zwierzętach, to testów na ludziach, jest cholernie długa droga. Zauważ, że co tydzień ktoś ogłasza wynalezienie leku na raka. Ostatnio nawet czytałem gdzieś o kapsaicynie.

Chciałbym, żeby tak było, ale na te chwilę, to tylko takie sobie gadki. A to co wkleiles to nie badania, a artykuły ;) Nota bene jeden jest z bloga, który zdecydowanie wspiera taką formę leczenia :D
@Mort

W dalszym ciagu bardziej wiarygodne niz zdjecie krotkiej nogi cudownie wydluzajacej sie.
no nic, nie dogadamy sie. Jedni lubia basnie a drudzy nie.

.A najbardziej mnie smieszy twierdzenie ,ze praktykujac katolicyzm masz blizej do raju niz praktykujac cokolwiek innego i bedac dobrym czlowiekiem.A co do mojego wieku to ostatnie wakacje szkolne mialem ponad 20 lat temu.Ta dyskusja wogole nie ma sensu jesli wy uwazacie ze faktycznie praktykujac katolicyzm macie blizej do nieba niz ktokolwiek inny ,ktory jest dobrym czlowiekiem.Chcecie zyc w jakims matriksie to zyjcie ja was nie przekonam i nie mam zamiaru. Narka

I znowu ta postawa. Ja wiem lepiej, a wy życie w matriksie, czyli "nara głąby". Jesli uważasz się za tolerancyjna osobę, to jesteś w błędzie.

Nigdzie nie napisałem, że katolicyzm to najlepsza droga do raju :p Szczerze to w życiu nawet nie spotkałem takiego duchownego, który by tak mówił. Już prędzej, że dróg jest wiele, ale Bóg jest jeden. Ale skąd Ty masz to wiedzieć skoro Twoja obecna wiedzą na temat KK jest z internetu, gazet i tv. Idź do źródła i się dowiedz. I nie mam na myśli mszy.

Tak czy siak życzę Ci wszystkiego dobrego, żebyś nie miał tak złego zdania o niektórych ludziach, którzy się z Tobą nie zgadzają :)

@Mort

W dalszym ciagu bardziej wiarygodne niz zdjecie krotkiej nogi cudownie wydluzajacej sie.
no nic, nie dogadamy sie. Jedni lubia basnie a drudzy nie.

Stary, ale ja nie mówię, że wierzę w wydluzanie kończyn. Widzę, że jestem tu źle rozumiany. Co do zioła, to mam trochę z tym doświadczenia i takie artykuły mnie nie przekonują. Ale naprawdę chciałbym, żeby tak było. Ta moja wypowiedź, to był komentarz do tego, że to co podałeś to nie są żadne konkrety. Niestety

Bóg jest miłosierny. To, że teraz nie wierzysz, nie znaczy, że kiedyś nie uwierzysz bracie. :)
:]
Zaprawde powiadam Ci, otworzysz oczy to bedziesz mial beke z tego co tu wypisujesz ;)
A co Jezus sadzi o takich jak ja co wierzyli i przestali?

Ty nie znasz sytuacji z Jakubem? Miał glejaka 4 stopnia, nic mu nie pomagało. Po chyba rocznej kuracji olejem, guz zniknął

Skun, nie trolluj mnie :D
Tak a propos to byl juz wyrok w sprawie rodzicow co 1,5kg oleju przywiezli?

Dowód jest konkretny, Jakub bartol.

No właśnie tylko, czy w tym jednym przypadku możemy mówić o dowodzie? Jak do tej pory na całym świecie udało się uleczyć jedna osobę z AIDS i jedną dziewczynkę, że wscieklizny. Zmierzam do tego, że w medycynie są znane takie przypadki i pytanie, czy to to działa rzeczywiście (a propos to nie leczy, ale zalecza) na każdego, czy tylko na Jakuba.

Nie neguje tego, ale z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że materiał dobrze sobie radzi z bólem, czy nudnosciami co bardzo pomaga. Jednak nie słyszałem, żeby był w rzeczywistości tak skuteczny jak w przypadku Jakuba.

zdjecie-jakuba-31-1.jpg

Cieżko cokolwiek o tym słyszeć niestety, ludzie sie boja.
Ale 6,5 cm guz sam z siebie nie zniknął.

Nie było jeszcze wyroku, maja trzymiesięczny areszt narazie... @dobryskun

Ty nie znasz sytuacji z Jakubem? Miał glejaka 4 stopnia, nic mu nie pomagało. Po chyba rocznej kuracji olejem, guz zniknął

Skun, nie trolluj mnie :D

A ja mówię o dwóch tygodniach. :(

@dobryskun, nie otworzę oczu, bo już je mam otwarte. We wcześniejszym życiu miałem zamknięte. :)

a co do Twego pytania to myślę, że tu jest odpowiedź:

18 Albowiem gniew Boży ujawnia się z nieba na wszelką bezbożność i nieprawość tych ludzi, którzy przez nieprawość nakładają prawdzie pęta. 19 To bowiem, co o Bogu można poznać, jawne jest wśród nich, gdyż Bóg im to ujawnił. 20Albowiem od stworzenia świata niewidzialne Jego przymioty - wiekuista Jego potęga oraz bóstwo - stają się widzialne dla umysłu przez Jego dzieła, tak że nie mogą się wymówić od winy. 21 Ponieważ, choć Boga poznali, nie oddali Mu czci jako Bogu ani Mu nie dziękowali, lecz znikczemnieli w swoich myślach i zaćmione zostało bezrozumne ich serce. 22 Podając się za mądrych stali się głupimi. 23 I zamienili chwałę niezniszczalnego Boga na podobizny i obrazy śmiertelnego człowieka, ptaków, czworonożnych zwierząt i płazów. 24 Dlatego wydał ich Bóg poprzez pożądania ich serc na łup nieczystości, tak iż dopuszczali się bezczeszczenia własnych ciał. 25 Prawdę Bożą przemienili oni w kłamstwo i stworzeniu oddawali cześć, i służyli jemu, zamiast służyć Stwórcy, który jest błogosławiony na wieki. Amen. 26 Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności: mianowicie kobiety ich przemieniły pożycie zgodne z naturą na przeciwne naturze. 27 Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. 28 A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi.
29 Pełni są też wszelakiej nieprawości, przewrotności, chciwości, niegodziwości. Oddani zazdrości, zabójstwu, waśniom, podstępowi, złośliwości; 30 potwarcy, oszczercy, nienawidzący Boga, zuchwali, pyszni, chełpliwi, w tym, co złe - pomysłowi, rodzicom nieposłuszni, 31 bezrozumni, niestali, bez serca, bez litości. 32 Oni to, mimo że dobrze znają wyrok Boży, iż ci, którzy się takich czynów dopuszczają, winni są śmierci, nie tylko je popełniają, ale nadto chwalą tych, którzy to czynią.

@Gaara a ja jak wrzucę takie fotki to też uwierzycie? Tak jak Ty wierzysz w to, że gibon to wyleczył? :)

Back