Kącik hip-hopowy. #rapsy

ta Erotyka mimo, że materiał kozak to przez te gadania Dwóch Sław i Hajpmena jest asłuchalna przez dłuższy czas
Dziś przesłuchałem 3 płyty:
1. Rasmentalism- Wyszli coś zjeść
2. Rover - Słowoplastyka
3. Quebonefide- Ezoteryka + ten smieszny mixtape Erotyka

Quebo jak dla mnie to syf dla gimbusów i hipsterów. Beznadziejna płyta, która nie wprowadza nic nowego na polski rynek rapowy. Techno-rap i tyle. Goście zjadają lirycznie gospodarza w niemal każdym kawałku. Za to Rover nagrał kolejną głęboką płytę. Teksty i bity trzymają poziom w każdej sekundzie. JARAM SIĘ! Natomiast po drugiej legalnej płycie Rasmentalism spodziewałem się czegoś więcej, mając na uwadze mega wykurwisty debiut, ale i tak lata świetlne przed tym wyrośniętym gimbem Quebo.

2. Rover - Słowoplastyka

Quebo jak dla mnie to syf dla gimbusów i hipsterów. Beznadziejna płyta, która nie wprowadza nic nowego na polski rynek rapowy. Techno-rap i tyle. Goście zjadają lirycznie gospodarza w niemal każdym kawałku. Za to Rover nagrał kolejną głęboką płytę. Teksty i bity trzymają poziom w każdej sekundzie. JARAM SIĘ! Natomiast po drugiej legalnej płycie Rasmentalism spodziewałem się czegoś więcej, mając na uwadze mega wykurwisty debiut, ale i tak lata świetlne przed tym wyrośniętym gimbem Quebo.

Rover bardzo smutna plyte zrobil?

ja myślałem, że to prowo na początku numeru i później będzie, jakiś pojazd na raperów co kawałki na tak oklepany temat nawijają
a tak to słabiutko
tak mi się przypomniało :crazy: hehe

2. Rover - Słowoplastyka

Ezoteryka i techno-rap ? Bitch please.
Quebonafide pozjadał większość sceny, zajebiste pomysły na kawałki.
Lirycznie jak dla mnie jeden z najlepszych raperów w Polsce, choć ostatnio jest ich sporo.
Nowe pokolenie przejmuje rap w Polsce, stara szkoła się skończyła.
Rozumiem, że może Ci się nie podobać, ale żeby od razu hejtować na poziomie dziecka to słabo z Twojej strony.

Ezoteryka i techno-rap ? Bitch please.
Quebonafide pozjadał większość sceny, zajebiste pomysły na kawałki.
Lirycznie jak dla mnie jeden z najlepszych raperów w Polsce, choć ostatnio jest ich sporo.
Nowe pokolenie przejmuje rap w Polsce, stara szkoła się skończyła.
Rozumiem, że może Ci się nie podobać, ale żeby od razu hejtować na poziomie dziecka to słabo z Twojej strony.
A jak się odniesiesz do nowych płyt Rasmentalism czy Rovera? Czy może ich nie słuchałeś, bo ten cały Quebo swoim techno-rapem (nie mylić z technicznym rapem) przysłonił Ci oczy i uszy, zawężając horyzonty muzyczne?

A jak się odniesiesz do nowych płyt Rasmentalism czy Rovera? Czy może ich nie słuchałeś, bo ten cały Quebo swoim techno-rapem (nie mylić z technicznym rapem) przysłonił Ci oczy i uszy, zawężając horyzonty muzyczne?
Rovera nie słuchałem, ale nową płytką Ras'a jaram się jak dziecko.
Nie lubisz może Queby ok, ale nie nazywaj tego techno-rapem.
Techno-rap to jest Popek i cały jego gang albani, gdzie większość kawałków to typowe dyskotekowe gnioty.
Na ezoteryce/erotyce masz zajebiste nawiązania, są może 3 braggowe kawałki, tak to reszta to kunszt muzyczny.

Rovera nie słuchałem, ale nową płytką Ras'a jaram się jak dziecko.
Nie lubisz może Queby ok, ale nie nazywaj tego techno-rapem.
Techno-rap to jest Popek i cały jego gang albani, gdzie większość kawałków to typowe dyskotekowe gnioty.
Na ezoteryce/erotyce masz zajebiste nawiązania, są może 3 braggowe kawałki, tak to reszta to kunszt muzyczny.
U Quebo z płyty na płytę słychać tendencję spadkową. Te eksperymenty wychodzą na złe... Po świetnych nielegalach... wyszedł dobrze wypromowany przeciętniak z dodatkowym mixtapem w gratisie, który niszczy solo LP.

U Quebo z płyty na płytę słychać tendencję spadkową. Te eksperymenty wychodzą na złe... Po świetnych nielegalach... wyszedł dobrze wypromowany przeciętniak z dodatkowym mixtapem w gratisie, który niszczy solo LP.
Ja mam odwrotnie, według mnie Ezoteryka/Erotyka dużo lepsza od Płyty roku czy Eklektyki.
Que ma rozkminkowe teksty, których bez rap genius'a nie ogarniesz, ogólnie bardziej mi podchodzi jego flow teraz, niż przedtem.
Dobra, ale kończymy temat, różne gusta na świecie są, ja się jaram płytką, Ty nie.
Może następna płyta Que mi się nie będzie podobała, a Tobie tak, różnie bywa :lol:

powiem szczerze, że Gang Albanii pozytywnie mnie zaskoczył
wyobraźnie chłopaki mają i jest dość zabawnie
chociaż za Borygo zawsze grał mi na nerwach tutaj trzyma poziom, chociaż i tak mam wrażenie, że robi za przydupasa Popka
płyta zdecydowanie się wyróżnia te płytki Quebonafide, Rasmentalism, Dwa Sławy dość podobone, tutaj mamy stylistyke nie do podrobienia
płyta roku, musze zamówić, nie spodziewałem się tego :pray:
tutaj refren to kopia z innego kawałka, ale zajebiście buja

co wy z tym Roverem? ktoś go serio słucha? to może jeszcze Zbuku i Bezczel? :crazy:

powiem szczerze, że Gang Albanii pozytywnie mnie zaskoczył
wyobraźnie chłopaki mają i jest dość zabawnie
chociaż za Borygo zawsze grał mi na nerwach tutaj trzyma poziom, chociaż i tak mam wrażenie, że robi za przydupasa Popka
płyta zdecydowanie się wyróżnia te płytki Quebonafide, Rasmentalism, Dwa Sławy dość podobone, tutaj mamy stylistyke nie do podrobienia
płyta roku, musze zamówić, nie spodziewałem się tego :pray:
tutaj refren to kopia z innego kawałka, ale zajebiście buja

Jakbyś wciągnął tyle koki, to też byś nagrał kawałek nie do podrobienia :lol:
Gang Albanii na melanż idealne.

tempo nagrywania jak Tupac :lol:
Gang Albanii bity robią swoje, Borygo też trzyma poziom może dlatego tak dobrze się tego słucha
solo Popa jakoś nigdy mnie nie ruszało, a z Borixonem serio dobrze mi się tego słucha i jest ogólnie wesoło

Back