Karateka@
Bellator Welterweight
Jak tak czytam czego Mauricz nie zaleca jesc, a co zaleca to chyba w moim sklepie bym nic nadajacego sie do jedzenia nie znalazl, pierydole takie diety :D
nie ma ryżu, jaj, kurczaka, tuńczyka?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jak tak czytam czego Mauricz nie zaleca jesc, a co zaleca to chyba w moim sklepie bym nic nadajacego sie do jedzenia nie znalazl, pierydole takie diety :D
I przez całe życie tydzień w dzień mam to jeść?nie ma ryżu, jaj, kurczaka, tuńczyka?
I przez całe życie tydzień w dzień mam to jeść?
Ale to jest tylko jedna część. Ja nie miałbym problemu z odstawieniem pieczywa (a jem to zdrowsze pieczywo), ale na Boga. Nie będę jadł na okrągło kurczaka i tuńczyka. Lubię zupy wszelakie, pizzę własnej roboty, schab, gulasze etc.Tydzień w tydzień dzień w dzień większość ludzi je chleb/bułki, a jak się im mówi o odstawieniu to odp - jak to codziennie jeść ryż, kasze gryczana, jaglana etc? :) no ale codzienne jedzenie chleba jakoś nie przeszkadzało. Nie kumam logiki
Ale to jest tylko jedna część. Ja nie miałbym problemu z odstawieniem pieczywa (a jem to zdrowsze pieczywo), ale na Boga. Nie będę jadł na okrągło kurczaka i tuńczyka. Lubię zupy wszelakie, pizzę własnej roboty, schab, gulasze etc.
Edit
No i przede wszystkim jajecznica.
Podsumowujac jestem na diecie Mauricza, ale o tym nie wiedzialem? ;)Jakbys uwaznie czytal wczesniejsze watki, to bys wiedzial ze Mauricz jajecznica nie gardzi, a zacheca do diety bogatej w jaja. Rowniez nie odnalazlem niczego przeciw schabowemu i gulaszowi, a takze nic przeciwko zupom. Z mies Mauricz wychwalal chociazby dziczyzne, rowniez bardzo zaleca ryby, z weglowodanow poleca kasze gryczana, jaglana, ryz, komose ryzowa itd. ziemniaki chyba tez byly na propsie, takze jest z czego wybierac. Warzywa roznej masci rowniez polecal. Jest z czego wybierac.
Podsumowujac jestem na diecie Mauricza, ale o tym nie wiedzialem? ;)
Ciekawe co Pan Mauricz mówi o płatkach ryżowych...?
zapytaj w temacie z podcastem, w nastepnej edycji bedzie odpowiadal na pytania.
Tutaj z Epidemiol Community Health rok 2001:Conclusions: Cohort studies provide no convincing evidence that milk is harmful. While there still could be residual confounding from unidentified factors, the studies, taken together, suggest that milk drinking may be associated with a small but worthwhile reduction in heart disease and stroke risk.
A tu prof. Grażyna Cichosz, co w prawda w Przeglądzie Mielczarskim co może budzić pewne wątpliwości co do wiarygodności:The overall conclusion of these authors: that the “notion” that regular consumption of milk is hazardous to health is not supported by their data, is consistent with studies already reported in the literature. They quote seven large prospective studies in none of which was there any significant excess in coronary disease incidence. Nor in several of the studies, was there any evidence of any increase in stroke risk. Indeed several other studies have suggested an inverse relation between fat intake and the incidence of stroke.
Podcast z Mauriczem i jego partnerka:
Z odcinka dowiecie się między innymi:
– dlaczego kobiety tak bardzo boją się ćwiczeń siłowych
– dlaczego trening aerobowy nie jest najlepszym wyborem jeśli chcemy ukształtować ciało
– jaki jest najlepszy system treningowy dla kobiet
– jak wiele pozytywnych konsekwencji mają ćwiczenia siłowe
– dlaczego powinniśmy traktować suplementy jako nagrodę za dobrą dietę
– oraz dlaczego niektórzy mężczyźni czują się oszukani na długo oczekiwanym urlopie
http://www.fitnessmba.pl/?p=393
@Piotr Pędziszewski Jak tam podacast z Mauriczem? Miesiac sie konczy :)
Sprawdź forum podcasty.
Nie. Mówi o tym ze twoje ciało atakuje siebie.Pytanie do mądrych głów - jak Mauricz mówi o autoagresji, to czy ma na myśli autoagresję w sensie psychologii? https://pl.wikipedia.org/wiki/Autoagresja_(psychologia)
Nie. Mówi o tym ze twoje ciało atakuje siebie.
medyczny to choroba autoimmunologiczna. Dla mnie jeden chuj.to termin naukowy, medyczny?