Jak za darmo to biere, czyli wyjątkowej klasy promocje

Screenshot_2024-11-23-12-06-46-98_fe5f784bfa0150ea6eaa0379718553ef.jpg

dla cohonesiaka jak za darmo, biere ze 3 od razu
:roberteyeblinking:

@szplin @respect @hatemenow

polećcie który lepszy na budowę, nie chcę na razie prądu podłączać, stan surowy zamknięty już jest, będę wykańczał, potrzebuję agregat, bo robił to będę "po godzinach" więc nie chcę mieć stałych kosztów na budowie czytaj prądu budowlanego. Pewnie z rok czasu jak nie lepiej.

Działam na aku boscha,
więc nie będą bardzo obciążane, doładowanie baterii, światło, czasem elektronarzędzia
ogólnie macie jakieś doświadczenie z pracą na takich agragatach?

Edit: chyba, że taka trójfazówka ;)

tylko nie wiem czy to pociągnie konkretne urządzenie.

Last edited:

polećcie który lepszy na budowę, nie chcę na razie prądu podłączać, stan surowy zamknięty już jest, będę wykańczał, potrzebuję agregat, bo robił to będę "po godzinach" więc nie chcę mieć stałych kosztów na budowie czytaj prądu budowlanego. Pewnie z rok czasu jak nie lepiej.

Działam na aku boscha,
więc nie będą bardzo obciążane, doładowanie baterii, światło, czasem elektronarzędzia

Jedyny agregat którego używałem i który podłączałem miał silnik Volvo i zbiornik na 700 litrów paliwa. Nie pamiętam jakiej był mocy ale po zaniku napięcia miał zasilić spory hotel. Także nie pomogę za bardzo z małymi egzemplarzami.

Działam na aku boscha,

Co będziesz podłączał? Nie mam wielkiego doświadczenia z agregatami, więc jakiegoś sprawdzonego Ci nie podam. Trzeba by sprawdzić opinie o jakiejś firmie a poza tym to zorientować się jaką nominalną moc każdy potrafi wyciągnąć i przy jakim spalaniu.
Trójfazowy to chyba tylko gdybyś jakąś dużą betoniarkę czy krajzegę podłączał. Do typowych narzędzi nie potrzebujesz.
Poziom hałasu też warto mieć na uwadze.
Nie mam teraz czasu by każdy parametr dokładnie sprawdzać z tych linków.

Last edited:
Co będziesz podłączał? Nie mam wielkiego doświadczenia z agregatami, więc jakiegoś sprawdzonego Ci nie podam. Trzeba by sprawdzić opinie o jakiejś firmie a poza tym to zorientować się jaką nominalną moc każdy potrafi wyciągnąć i przy jakim spalaniu.
Trójfazowy to chyba tylko gdybyś jakąś dużą betoniarkę czy krajzegę podłączał. Do typowych narzędzi nie potrzebujesz.
Poziom hałasu też warto mieć na uwadze.
Nie mam teraz czasu by każdy parametr dokładnie sprawdzać z tych linków.
Żadnych mocozernych raczej jak pisałem. Oświetlenie, doładować baterie aku, może urządzenia do 2000w nie więcej. Jak wspominałem chce uniknąć kosztów stałych jak prąd budowlany bo nie wiem ile mi się tam będzie chciało dłubać

Doczytałem trochę polecają Daewoo ale nie ma promki na to

Last edited:

Działam na aku boscha,

Nie znam się mordko więc nie będę wywijał mózgiem. Jak @szplin nie znaju to nie wiem kto inny może ogarniać temat.
Może @torpedo coś?

Z ciekawości, prąd budowlany to jaki koszt?

Nie znam się mordko więc nie będę wywijał mózgiem. Jak @szplin nie znaju to nie wiem kto inny może ogarniać temat.
Może @torpedo coś?

Z ciekawości, prąd budowlany to jaki koszt?
Wiesz jakbym wiedział, że zepnę dupsko i będę tam grzebał choć co trzeci dzień to miałoby sens, ale znając siebie będę tam bywał hobbystycznie, bo tyłek mi się nie pali i nie jest to moje docelowe lokum, robię to bez kredytu z tego co odkładam na bieżąco. Można powiedzieć inwestycyjnie ale nie na zaraz.

Prąd b. średnio kosztuje 32gr za kWh + opłaty abonamentowe no i trzeba to wykonać, idzie już zima nie wiem czy mi przyjadą od ręki i zrobią, mam niby jakiś tam kontakt do Zenka z Tauronu, muszę podpytać.
A planowałem coś podłubać przez okres zimowy.
Agregat kiedyś się tam może przyda. Jak jakiś fajny z promki by wyhaczył.

Wiesz jakbym wiedział, że zepnę dupsko i będę tam grzebał choć co trzeci dzień to miałoby sens, ale znając siebie będę tam bywał hobbystycznie, bo tyłek mi się nie pali i nie jest to moje docelowe lokum, robię to bez kredytu z tego co odkładam na bieżąco. Można powiedzieć inwestycyjnie ale nie na zaraz.

Prąd b. średnio kosztuje 32gr za kWh + opłaty abonamentowe no i trzeba to wykonać, idzie już zima nie wiem czy mi przyjadą od ręki i zrobią, mam niby jakiś tam kontakt do Zenka z Tauronu, muszę podpytać.
A planowałem coś podłubać przez okres zimowy.
Agregat kiedyś się tam może przyda. Jak jakiś fajny z promki by wyhaczył.
Abonament to kwestia kilku złotych chyba z tego co czytam. Miesięcznie zużyjesz pewnie 50-100zł zależy od intensywności. Nie wiem jak się mają sprawy z kosztami za przyłącze no i wspomniany czas oczekiwania. Jeżeli przyłącze nie kosztuje milionów i zrobiliby Ci to w miarę od ręki to może warto się pokusić skoro ten abonament taki niski. Nie będziesz korzystał to będziesz płacić miesięcznie kilkanaście złotych i elo.
Ale to trzeba usiąść, na spokojnie pomyśleć, policzyć, podzwonić
:lol:
Zima idzie to do agregatu podłączysz farelkę i lampę i finito :lol:

Abonament to kwestia kilku złotych chyba z tego co czytam. Miesięcznie zużyjesz pewnie 50-100zł zależy od intensywności. Nie wiem jak się mają sprawy z kosztami za przyłącze no i wspomniany czas oczekiwania. Jeżeli przyłącze nie kosztuje milionów i zrobiliby Ci to w miarę od ręki to może warto się pokusić skoro ten abonament taki niski. Nie będziesz korzystał to będziesz płacić miesięcznie kilkanaście złotych i elo.
Ale to trzeba usiąść, na spokojnie pomyśleć, policzyć, podzwonić
:lol:
Zima idzie to do agregatu podłączysz farelkę i lampę i finito :lol:
Faktycznie chyba nie ma co się wygłupiać i się do Tauronu i pana Zdzicha uśmiechnąć.

Faktycznie chyba nie ma co się wygłupiać i się do Tauronu i pana Zdzicha uśmiechnąć.
Za prąd budowlany bulisz dużo więcej niż za zwykły. To nie jest kwestia kilku złotych.
Dlatego ja na swojej działce też nie wjeżdżam z prądem bo domu tam prędko, o ile w ogóle, nie będzie a miesięcznie za same koszty stałe ładujesz ze dwa albo i trzy razy więcej niż normalnie.
Też będę wjeżdżał z agregatem ale muszę najpierw wybadać, a ponieważ mnie też nie ciśnie, a do tego idzie zima to, jak to ja, wszystko (nawet research) odkładam na ostatnią chwilę.

Nie chcę się wymądrzać bo chuja wiem, ale do teraz dowiedziałem się tyle, że taryfę budowlaną się podłącza na jak najkrótszy czas, tylko na czas budowy a nie na wegetowanie.

Za prąd budowlany bulisz dużo więcej niż za zwykły. To nie jest kwestia kilku złotych.
Dlatego ja na swojej działce też nie wjeżdżam z prądem bo domu tam prędko, o ile w ogóle, nie będzie a miesięcznie za same koszty stałe ładujesz ze dwa albo i trzy razy więcej niż normalnie.
Też będę wjeżdżał z agregatem ale muszę najpierw wybadać, a ponieważ mnie też nie ciśnie, a do tego idzie zima to, jak to ja, wszystko (nawet research) odkładam na ostatnią chwilę.

Nie chcę się wymądrzać bo chuja wiem, ale do teraz dowiedziałem się tyle, że taryfę budowlaną się podłącza na jak najkrótszy czas, tylko na czas budowy a nie na wegetowanie.
No właśnie jak się pierwszy raz budowałem to mi sąsiad prąd udostępnił i założyłem u niego podlicznik. Więc podłączałem potem już zwykły prąd przy odbiorze, ominąłem ten etap. Gdybym wiedział, że inwestycja potrwa do roku to bym sobie dupy nie zawracał ale jak pisałem to jest bardziej zabawa (może potrwać i z 10 lat bo robię to z zarobionych pieniędzy na bieżąco co zostanie to zamiast w skarpetkę to w budynek), by mieć na emeryturze co opierdolić na starość. Bo u mnie z działalności emerytury raczej nie będzie a jak tak to głodowa.

No właśnie cholera jak się pierwszy raz budowałem to mi sąsiad prąd udostępnił i założyłem u niego podlicznik. Więc podłączałem potem już zwykły prąd przy odbiorze, ominąłem ten etap. Gdybym wiedział, że inwestycja potrwa do roku to bym sobie dupy nie zawracał ale jak pisałem to jest bardziej zabawa (może potrwać i z 10 lat bo robię to z zarobionych pieniędzy na bieżąco co zostanie to zamiast w skarpetkę to w budynek), by mieć na emeryturze co opierdolić na starość. Bo u mnie z działalności emerytury raczej nie będzie a jak tak to głodowa.
Na emeryturze i tak będziesz zdychał z głodu bo całą produkcję, dystrybucję i masturbację przejmą bracia upaińcy, a Ty będziesz głodował w domu starców bity i przypalany papierosami przez nigeryjczyków o IQ max 60, ale tak czy inaczej na hobby nie polecam taryfy budowlanej, o ile dobrze to wszystko to zrozumiałem bo przyznaję, że żaden ze mnie Zweinstein i jeśli, dzięki mojemu wybitnemu intelektowi zdążę zniechęcić do siebie swoje własne dzieci to murzyni będą nas przypiekać w pokojach obok...

:jjsmile:

Na emeryturze i tak będziesz zdychał z głodu bo całą produkcję, dystrybucję i masturbację przejmą bracia upaińcy, a Ty będziesz głodował w domu starców bity i przypalany papierosami przez nigeryjczyków o IQ max 60, ale tak czy inaczej na hobby nie polecam taryfy budowlanej, o ile dobrze to wszystko to zrozumiałem bo przyznaję, że żaden ze mnie Zweinstein i jeśli, dzięki mojemu wybitnemu intelektowi zdążę zniechęcić do siebie swoje własne dzieci to murzyni będą nas przypiekać w pokojach obok...

:jjsmile:
Dlatego ja chcę przed zgrzybieniem tę chałupkę opierdolić i na bahamy czy chuj wie zdychać
:beczka:
w ciepłym.

Czy na kajmany, chuj wie.
:robertmakeup:

Back