Masu
UFC Middleweight
Daj spokój, do cyrku możesz se sam iść.lepiej na skoki hehe
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Daj spokój, do cyrku możesz se sam iść.lepiej na skoki hehe
Sportowiec 25-lecia, trzykrotny zwycięzca Plebiscytu Przeglądu Sportowego, rekord oglądalności - 14,5 mln widzów. Popularni ci cyrkowcyDaj spokój, do cyrku możesz se sam iść.

Kurde ja oglądam zawsze Curling na IO. Sam nie wiem czemuJebać hokej, lepiej curling![]()

Ogólnie można podsumować, ze IO w wykonaniu Polaków słabe. A już to, że w klasyfikacji medalowej wyprzedziły nas takie "potęgi" jak Węgry (8 złotych medali!!!), Kenia, Jamajka, Chorwacja, Kuba, Nowa Zelandia, Uzbekistan!!!, Kazachstan!!!, Kolumbia, Grecja to troche wstyd i żenada.
Kurde ja oglądam zawsze Curling na IO. Sam nie wiem czemu
Ale, żeś się uczepił tych Węgier. Za każdym razem podajesz to jako przykład.
Przypominam Ci, że sama Katinka zdobyła 4 medale w tym 3 złota. Jamajka też jest mniejsza od Polski a miała lepsze miejsce.
Wiem do czego zmierzasz, zgadzam się, że nasz wynik był bardzo słaby, ale po prostu te porównania do innych państw też są słabe.

Chodzi o to, że w każdym państwie na świecie może trafić się mega talent, który nabije kilka medali na IO. Oczywiscie, że trzeba wyszkolić, ale każdego szkoli się tak samo, jedni po prostu mają talent i predyspozycje a inni nie.Katinkę też trzeba wyszkolić. Polska jakoś tego nie potrafi zrobić. Nie sądze by zawodnicy z tych państw mieli lepsze warunki treningowe.
Chodzi o to, że w każdym państwie na świecie może trafić się mega talent, który nabije kilka medali na IO. Oczywiscie, że trzeba wyszkolić, ale każdego szkoli się tak samo, jedni po prostu mają talent i predyspozycje a inni nie.
Tak w skrócie. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.
Kolejne trzy to Kozak. Tak jak pisałem, to są jednostki.Tyle, że mają 4x mniej materiału ludzkiego do wyboru to raz, a dwa Katinka zrobiła 3 medale, jest jeszcze 5 złotych. czyli dalej 2,5 razy więcej. Murzyny biegają? ok. Postawmy na wiosła i kajaki. Dużo konkurencji, dużo medali. A w Polsce to jest tak, że ktoś się trafi, zajebiście, ale jakiegoś systemu w tym wszystkim to raczej nie ma.
Ale czy kurwa naprawdę warto pakować hajs w ludzi i infrastrukturę w imię jakichś jebanych medali na igrzyskach? Przecież olimpiada trwa cztery lata (@MysticBęben możesz być dumny, udało Ci się to wbić mi do głowyTyle, że mają 4x mniej materiału ludzkiego do wyboru to raz, a dwa Katinka zrobiła 3 medale, jest jeszcze 5 złotych. czyli dalej 2,5 razy więcej. Murzyny biegają? ok. Postawmy na wiosła i kajaki. Dużo konkurencji, dużo medali. A w Polsce to jest tak, że ktoś się trafi, zajebiście, ale jakiegoś systemu w tym wszystkim to raczej nie ma.
) i w okresie pomiędzy igrzyskami 99% ludzi ma w dupie kajakarstwo a pięciobój uważa pewnie za sztukę walki.Igrzyska to współczesne pole bitwy, sport dzisiaj decyduje o pozycji państwa. Nie stać bogatego kraju na słabych sportowców.Ale czy kurwa naprawdę warto pakować hajs w ludzi i infrastrukturę w imię jakichś jebanych medali na igrzyskach? Przecież olimpiada trwa cztery lata (@MysticBęben możesz być dumny, udało Ci się to wbić mi do głowy) i w okresie pomiędzy igrzyskami 99% ludzi ma w dupie kajakarstwo a pięciobój uważa pewnie za sztukę walki.
Starczy.4 lata :D
W kolarstwie torowym chyba najwięcej?Dziś słyszałem ciekawą rzecz. Wielka Brytania w Atlancie zdobyła jedynie 15 medali, tylko jeden złoty! Rok później powołano Team GB, którego jednym z celów był target na max 10 dyscyplin olimpijskich, ładowanie kasy w te związki, szukanie talentów
Chyba się opłaciło, Rio skończyli z 63 medalami
Ale teraz co drugi to murzyn.Dziś słyszałem ciekawą rzecz. Wielka Brytania w Atlancie zdobyła jedynie 15 medali, tylko jeden złoty! Rok później powołano Team GB, którego jednym z celów był target na max 10 dyscyplin olimpijskich, ładowanie kasy w te związki, szukanie talentów
Tony Blair był tego inicjatorem i postawił twarde warunki, o ile mnie pamięć nie zawodzi. U nas nie ma kogoś takiego, kto wziąłby niektórych krótko za mordę.Dziś słyszałem ciekawą rzecz. Wielka Brytania w Atlancie zdobyła jedynie 15 medali, tylko jeden złoty! Rok później powołano Team GB, którego jednym z celów był target na max 10 dyscyplin olimpijskich, ładowanie kasy w te związki, szukanie talentów
Chociażby. Czy też w wioslarstwie. Poszli w dość niszowe, ale jednocześnie dość popularne dyscypliny. Na torze zgarneli chyba 5 złotych, w wioslach bodaj 4W kolarstwie torowym chyba najwięcej?
wychodzi, że u nas za mało multi-kultiAle teraz co drugi to murzyn.

Dziś poprawni politycznie lewacy zjedliby go żywcem za dyskryminowanie niektórych dyscyplinTony Blair był tego inicjatorem i postawił twarde warunki, o ile mnie pamięć nie zawodzi.

Nie trzeba wybierać, wystarczy zrobić porządek. Syf i burdel jest w każdym związku, ale głośno mówi się tylko o PZPNie. Z obecnym dofinansowanie możemy sobie wysyłać takie delegację jak teraz, wystarczy rozjebać beto, a ambicje mają tylko zawodnicy i trenerzy. Wyżej od nich już liczy się tylko przycinka do kieszeni. Znam osobiście przykład jednej z uczestniczek tegorocznych Igrzysk, i możemy o tym porozmawiać na zlocie, nie tutaj.Dziś poprawni politycznie lewacy zjedliby go żywcem za dyskryminowanie niektórych dyscyplin![]()
Dziś poprawni politycznie lewacy zjedliby go żywcem za dyskryminowanie niektórych dyscyplin![]()
To będzie piękny Bęben w Świecie Układów ;)Znam osobiście przykład jednej z uczestniczek tegorocznych Igrzysk, i możemy o tym porozmawiać na zlocie, nie tutaj.
Wiosła w GB zawsze były mocne. Już przed Atlantą.Chociażby. Czy też w wioslarstwie. Poszli w dość niszowe, ale jednocześnie dość popularne dyscypliny. Na torze zgarneli chyba 5 złotych, w wioslach bodaj 4
Masz rację. Tradycja Oxford - Cambridge też zobowiązuje. Chodziło mi o to, że właśnie z uwagi na tradycję mogli wybrać wiosła jako jedną z dyscyplin, na którą stawiają. No i dochowali się więcej Redgrave'ówWiosła w GB zawsze były mocne. Już przed Atlantą.
Chociażby taki Steve Redgrave, który zdobył 5 złotych krążków na 5 kolejnych igrzyskach od 1984. Ale to by było na tyle.
Czyli jak zainwestujemy w kajakarstwo i zdobędziemy w tej konkurencji w uj medali to Rosja się nas przestraszy i da nam spokój?Igrzyska to współczesne pole bitwy, sport dzisiaj decyduje o pozycji państwa. Nie stać bogatego kraju na słabych sportowców.
Systemy są różne, choński wprowadza konkurencję dyscyplin i podział funduszy według osiągnięć. U nas o podziale decyduje zorientowanie ministra i wydane według widzimisie ustawy.
jakie twoim zdaniem dyscypliny sa u nas popularne, oprocz tych trzech zespolowych? bo kazdy ma inne spostrzezenia na ten temat. mi sie wydaje, ze chyba lekka jest najbardziej popularnaCzyli jak zainwestujemy w kajakarstwo i zdobędziemy w tej konkurencji w uj medali to Rosja się nas przestraszy i da nam spokój?
W mojej opinii to jest bez sensu - powinniśmy się koncentrować na tych dyscyplinach, które są u nas popularne i które same się utrzymają dzięki pomocy sponsorów. Pakowanie kasy w ludzi, infrastrukturę i tym podobne w imię miejsca w klasyfikacji medalowej na IO jest bez sensu.
Poza oczywistymi zespołowymi, tj. ręczną, siatkówką i nożną dodałbym właśnie lekkoatletykę, ewentualnie jakieś kolarstwo tradycyjne i pływanie - bo to są dyscypliny które uprawia się wszędzie i w zasadzie każdy zna kogoś kto którąś z tych dyscyplin liznął.... Zna ktoś z Was jakiegoś pięcioboiste albo kolarza torowego? Przecież to są dosyć niszowe dyscypliny, wymagające drogiej infrastruktury i drogiego sprzętu, w związku z czym nawet włożenie w to dużej kasy nie będzie skutkowało znaczącym wzrostem popularności wśród przeciętnych ludzi.jakie twoim zdaniem dyscypliny sa u nas popularne, oprocz tych trzech zespolowych? bo kazdy ma inne spostrzezenia na ten temat. mi sie wydaje, ze chyba lekka jest najbardziej popularna