Igrzyska Olimpijskie 2016 Rio de Janeiro - dyskusje, wyniki, terminarz itd.

Ja jestem #teamKirani. Ale z całej trójki daje mu najmniejsze szanse. A co do wyniku 43.30... no kurwa to byłoby coś ale nie wierzę w aż tak szybkie bieganie.
Jeszcze Makwala i ten jego rodak junior. Chociaż sądząc po Amosie, to Botswana chyba w lekkiej podąży w ślady polskiego pływania :)
Trzecia seria - teraz Wayde :) Przyuwaz jak on biega, ile jeszcze ma rezerwy w sile fizycznej. Jakby mu Bozin mięśnia dołożył, to WR pewny :)

Konkurencje rzutowe na razie na niskim poziomie, jedynie Polacy w gazie. W dysku M minimum zrobili Małachowski i Weisshaidinger a teraz w młocie K tylko Anita i Rodriguez.

Jeszcze się okaże, że Belgijka pogodzi Brytyjki i Holenderki w siedmioboju. Wygrać i kulę, i skok wzwyż - szacun

Omelko albo w trójce musi być albo sub 45.66, żeby wejść z czasem

Rafa ma złoto! :)

A 400 się tak zmieniło... jeszcze kilkanaście lat temu pudło było amerykańskie, reszta świata biła się o 4.miejsce, a teraz pewnie koledzy Lashawna zakończą przygodę na półfinałach :)

Dobra, ja się przenoszę na pływalnię bo tam dzisiaj cztery świetne finały i prawdopodobnie ostatni występ #GOATa na IO. Piszcie co ciekawego dzieje się na stadionie.

PS. Te rekordy w pchnięciu kulą kobiet to jest skandal. #KoksNeverStops

Dobra, ja się przenoszę na pływalnię bo tam dzisiaj cztery świetne finały i prawdopodobnie ostatni występ #GOATa na IO. Piszcie co ciekawego dzieje się na stadionie.

PS. Te rekordy w pchnięciu kulą kobiet to jest skandal. #KoksNeverStops
dobrze, ze przypomniales. nakurwiam na dwa ekrany, bo Polki zaraz rzucaja

Niesamowity finał 200 grzbietem, wow ! Na samej ścianie Dorado ograła Phelpsa w spódnicy, szkoda Katinki.

Schooling zjawiskowy od samego początku, co za forma. No i 3 srebra, to świadczy o tym jak wyrównany to był finał, kapitalny dzień na pływalni póki co. A przed nami Ledecky na 800m i pewnie atak na WR oraz finał 50m dowolnym Panów i szansa na złoto dla Europy.

Back