GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Na pewno ma być schemat podobny - system kapliczek, gdzie zapisujesz grę (ogniska w soulsach) i nastawienie na walkę z bossami. Nie wiem natomiast jak będzie z trudnością i ogólną mechaniką walki. Gra wygląda obłędnie na zapowiedziach, ale raczej się wstrzymam do pierwszych recenzji
No właśnie o ten poziom trudności mi się rozchodzi. Bo ja to raczej jestem takim graczem, co gra se dla relaksu i zawsze gram na easy, żeby ogarnać fabułe bo nie brandzluje sie na nabijanie jakiś platyn, albo że na zagrałem na trubowyjebistym poziomie.

No właśnie o ten poziom trudności mi się rozchodzi. Bo ja to raczej jestem takim graczem, co gra se dla relaksu i zawsze gram na easy, żeby ogarnać fabułe bo nie brandzluje sie na nabijanie jakiś platyn, albo że na zagrałem na trubowyjebistym poziomie.
Dla mnie nie musi być jakoś szczególnie łatwe, ale wolałbym fajniejszy system walki niż milion fikołków lub kliknięcie przycisku kontry na czas :beczka:

Panowie ktoś ma zamiar kupować teraz trochę hypowanego Wukong? Jeśli tak to czy się orientowaliście czy to ma być soulslike? Bo nie chce wydać kupy siana, że się okaże to nie dla mnie.
Na pewno ma być schemat podobny - system kapliczek, gdzie zapisujesz grę (ogniska w soulsach) i nastawienie na walkę z bossami. Nie wiem natomiast jak będzie z trudnością i ogólną mechaniką walki. Gra wygląda obłędnie na zapowiedziach, ale raczej się wstrzymam do pierwszych recenzji
Soulslike i ma być ponoć trudny.
Graficznie ciekawe jak będzie na konsolach bo gra chodzi na UE 5.4,który jest wymagający nawet na dla mocnych komputerów.
Te gameplaye na bank są z dobrego PC, a na konsolach mogą iść na spore kompromisy jak np 30fps czy zmniejszona rozdzielczość.
Ja czekam na recenzje bo mam mieszane uczucia również co do gameplayu.

@Gambit

Ja dzieci zawsze pchałem w pomoc w służbie zdrowia.

Jeśli chodzi o łowców i te zmiany, to nie jest tak, że jak klikniesz to zaczynają pracę.

Muszą jeszcze do niej dojść, a łowcy jeszcze wrócić z łowów, wracają w ok. połowie dnia, więc efektywnie będą zbierać ze dwie, może trzy godziny a na pół godziny przed 18 trzeba ich z powrotem wysłać na łowy.

Czasami korzystam z tego, na początku rozgrywki bo później już się nie opłaca, żeby podgonić trochę, np. węgiel.

To wszystko jest do wyczucia, wybitna gierca, trzeba przyznać.
Trochę zaczynam łapac, ale muszę przemyśleć jak rozbudowywać ta wiochę. Wszystko ładnie chla do 4 dnia i "przymrozku". Ciągle odpalam wtedy od nowa, bo mi ludzie obdarzają albo każdy głodny. Na początek ląduje w Bałon i zwiadowców i akurat na -40 przygarniam 40 uchodźców bez miejsca na nocleg.
Muszę na necie popatrzeć jak to budować by to zoptymalizować bo po okręgu będzie ciężko.

Trochę zaczynam łapac, ale muszę przemyśleć jak rozbudowywać ta wiochę. Wszystko ładnie chla do 4 dnia i "przymrozku". Ciągle odpalam wtedy od nowa, bo mi ludzie obdarzają albo każdy głodny. Na początek ląduje w Bałon i zwiadowców i akurat na -40 przygarniam 40 uchodźców bez miejsca na nocleg.
Muszę na necie popatrzeć jak to budować by to zoptymalizować bo po okręgu będzie ciężko.
Ja na początku też ładowałem w balon bo jest fun :awesome: ale jednak najpierw dobrze skupić się na zapewnieniu podst. surowców, domów i szpitali w tej dziurze.

Ja też zaczynałem tę grę milion razy już.
Do dzisiaj siadam, od czasu do czasu, i startuję od nowa.

Pograłem kilka godzin w Banishers i jest spoko.
Klimat fajny,fabularnie ok,dwie sprawy nawiedzeń, które zrobiłem też ciekawe.
Jedynie animacje walki mieczem sprawiają, że oczy krwawią.

Ale ja mam dla nich zupę z trocin i chce by tylko zapieprzali 14h w tartaku przy -40 :fjedzia:
A oni nawet jednego dnia nie przepracuja i już udają choroby i chcą zyc na socjalu...
Btw

Pierwszy krąg, ten najbliżej rdzenia, zostaw dla jadłodajni oraz medical centerów...

Ale ja mam dla nich zupę z trocin i chce by tylko zapieprzali 14h w tartaku przy -40 :fjedzia:
A oni nawet jednego dnia nie przepracuja i już udają choroby i chcą zyc na socjalu...
Takie gry niepoprawne politycznie to ja rozumiem a nie jakiś Asasyn BLM z Dżordżem Flojdem w roli głównej

@vitas rzeczywiście, finałowa walka w MGRR przez tą mechanikę cięć na padzie jest spierdolona
Na internecie widziałem jak ludzie mówili, jaki jest trudny a w sumie boss łatwy mechanicznie, jedynie te cięcia:siara:
Za to muzyczka przy tej walce top:antonio:
A miałeś buga jak grałeś w DLC Samem?

@vitas rzeczywiście, finałowa walka w MGRR przez tą mechanikę cięć na padzie jest spierdolona
Na internecie widziałem jak ludzie mówili, jaki jest trudny a w sumie boss łatwy mechanicznie, jedynie te cięcia:siara:
Za to muzyczka przy tej walce top:antonio:
A miałeś buga jak grałeś w DLC Samem?
Nie grałem w DLC bo nie miałem możliwości zakupu.
W sklepie microsoftu już tego po prostu nie ma.
Gierkę ponad rok temu kupiłem na przecenie za kilkanaście zeta i ogrywałem we wstecznej kompatybilności.

Co do bossa to jest moim zdaniem wymagający w porównaniu z resztą gry.
Ale tego co projektował te przecinanie to ::duszenie::

Nie grałem w DLC bo nie miałem możliwości zakupu.
W sklepie microsoftu już tego po prostu nie ma.
Gierkę ponad rok temu kupiłem na przecenie za kilkanaście zeta i ogrywałem we wstecznej kompatybilności.

Co do bossa to jest moim zdaniem wymagający w porównaniu z resztą gry.
Ale tego co projektował te przecinanie to ::duszenie::
DLC masz wbudowane w grę

To prawda, że był trudniejszy, ale jak ogarniesz parry to w sumie każdy boss jest łatwy

DLC masz wbudowane w grę

To prawda, że był trudniejszy, ale jak ogarniesz parry to w sumie każdy boss jest łatwy
U mnie w menu była opcja do pobrania,ale to nie działało.
Nie mogłem nawet skórek dla Raidena pobrać.
Pewnie wywalili z serwerów.
Sporo gier już u nich w sklepie nie ma a z płyty da się odpalić.
I w takim przypadku cała zawartość cyfrowa przepada.

U mnie w menu była opcja do pobrania,ale to nie działało.
Nie mogłem nawet skórek dla Raidena pobrać.
Pewnie wywalili z serwerów.
Sporo gier już u nich w sklepie nie ma a z płyty da się odpalić.
I w takim przypadku cała zawartość cyfrowa przepada.
U mnie było jak chciałem rozegrać misje osobno
No ale i tak jest bug przez który nie da się przejść :siara:

Promocje na steam skusiły mnie żeby kupić jakiś brakujący dodatek do CIV 5, jak odpaliłem o 22 żeby godzinkę pograć tak położyłem się spać o drugiej w nocy.
:beczka:

Ja do szczęścia potrzebuje tylko dwóch gier: Europa Universalis i CIV 5. Wszystko inne jest zbędne.

:antonio:

Promocje na steam skusiły mnie żeby kupić jakiś brakujący dodatek do CIV 5, jak odpaliłem o 22 żeby godzinkę pograć tak położyłem się spać o drugiej w nocy.

Ja do szczęścia potrzebuje tylko dwóch gier: Europa Universalis i CIV 5. Wszystko inne jest zbędne.

:antonio:
Civ 5 tylko complete, jeśli się nie ma wszystkich dodatków to gra nie oferuje wszystkiego:redford:

TOP 1 gier ever

Ja przeszedłem Demon S na PC na emu
Ciebie się Panie zapytam bo jesteś z tego co wyczytałem otrzaskany w klimatach Soulslikeowych.Jaki tytuł poleciłbyś na początek przygody z grami tego typu ? Kiedyś przeczytałem tu dość obfitą i zachęcającą do pogrania recenzję Ludwiczka odnośnie serii Demon Souls ? Od siebie dodam że jeszcze za czasów PS4 kupiłem w ciemno Sekiro i odbiłem się od tego tytułu jak od ściany :boystop:

Ciebie się Panie zapytam bo jesteś z tego co wyczytałem otrzaskany w klimatach Soulslikeowych.Jaki tytuł poleciłbyś na początek przygody z grami tego typu ? Kiedyś przeczytałem tu dość obfitą i zachęcającą do pogrania recenzję Ludwiczka odnośnie serii Demon Souls ? Od siebie dodam że jeszcze za czasów PS4 kupiłem w ciemno Sekiro i odbiłem się od tego tytułu jak od ściany :boystop:
Radzę od Dark Souls 1, gry od From Software albo pokochasz albo znienawidzisz. Sekiro to trochę inny rodzaj rozgrywki niż DS czy ER. Wg mnie najtrudniejsza pozycja FS.

Pięknie pad poleciał na avatarze Genesisa :beczka:
@Risky
Crysis core męczysz. Ja to ograłem w oryginale na psp ale mam zamiar kupić wersję na ps5.
Obecnie jestem na urlopie. W niedzielę wracam do Elden Ringa. Syn nauczy mnie grać albo jakieś tutoriale poszukam. Gra jest ok ale żeby to samemu ogarnąć co rozwijać itd jakie zaklęcia która broń to życia by mi nie wystarczyło. Z jednej strony gra mi się podoba ale nie mogę rozwalić na razie nawet tego pierwszego bosa z tarczą na koniu. Fakt że nie miałem czasu sie nad tym dłużej pochylić przed urlopem i tylko trochę pofarmiłem levele oraz przedmioty.
Po tym może wrócę na FF ale bardzo mnie też kusi powrót do cyberpunka.

Last edited:
Ktoś coś w the first descendant
Jak ktoś lubi live service games typu Destiny to pewnie tak. Mi po godzinie się znudzilo, choć sama mechanika jest ok i gra bardzo ładna wizualnie oraz płynna (na XSX nie miałem problemu z dropami frame'ów).

Back