GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

@ALRI
Jak wrażenia z Mad Maxa?
Gra się przyjemnie, jedynie co mnie irytuje to system walki na wzór Batmana. Zaznaczę, że w Batmanie system walki byl znacznie lepiej dopracowany.
Za to bardzo podoba mi się stylistyka Wastelandu i, że tak to nazwę towarzyszący mu chaos.

Zaś jeśli chodzi o MGS... dla mnie numer 1. tego roku.

Te gry wychodzą zdecydowanie zbyt szybko. Piniondzów nie ma, czasu też i pewnie zanim zdążę przejść Mad Maxa, albo MGS to wyjdą kolejne dwie/trzy gry które koniecznie będę chciał przejść :cry:

Ja najbardziej zaluje czasu. Przed F4 chcialem dokonczyc New Vegas i 3jke ktore od nowa zaczalem targac pol roku temu i nie mam zupelnie na to czasu, a tu jeszcze MGS w drodze...

Czy w nowym mgsie jest mozliwosc podgladu statystyk wroga przed zebraniem go fultonem? Czy zasoby bazy mozna organizowac w oddzialy toczace walki z silami przeciwnika? Czy mozesz grac kims innym niz Snakiem? Sumujac - na ile mechanika gry w kontekscie zarzadzania zasobami jest podobna do MGS Peace Walker? Port tej czesci na PS3 to najlepsza gra obok GTA5 w jaka tam gralem.

Tak, PS4 :) Czasem jak mam dzień, to head za headem wchodzi:) Ale muszę być dobrze zrelaksowany:) Jak jest inaczej to potrafię skończyć z wynikiem 8:30 :D Teraz mam urlop, muszę odpocząć psychicznie bo w niedziele startuje liga i razem z plutonem będziemy w niej debiutować:) Jak będzie jakiś stream, to wrzucę.

Tak, PS4 :) Czasem jak mam dzień, to head za headem wchodzi:) Ale muszę być dobrze zrelaksowany:) Jak jest inaczej to potrafię skończyć z wynikiem 8:30 :D Teraz mam urlop, muszę odpocząć psychicznie bo w niedziele startuje liga i razem z plutonem będziemy w niej debiutować:) Jak będzie jakiś stream, to wrzucę.
Może popykamy coś razem?

Narobiliscie mi cisnienia na tego MGS V: Phantom Pain. Od czasu jak skonczylem GTA 5 i Far Cry 4 konsola lezy i sie kurzy. Jako, ze nie naleze do mlodzieniaszkow i giercowanie troche mi przeszlo zastanawiam sie czy nie kupic tego MGS-a, czy nie bedzie to tak, ze pogram z godzinke i jebne w kat nigdy wiecej po to nie siegajac. Kaski troche szkoda hm... Swego czasu, nie pamietam juz jaka czesc ale chyba na PSX-a(moze na PS2) uwazalem MGS za jedna z lepszych gier ever.

no ktos mi to juz kiedys polecal bodajze Chmura. Tak sie sklada, ze moge to miec np jutro i to dosyc tanio bo moge sie wymienic za inne gre za doplata bodajze rzedu 10 PLN,(mam PS3) takze chyba sie skusze, dzieki za przypomnienie. W Gdyni jest takie cos co nawet sie przydaje bo mozna dostac gre, fakt, ze uzywana zupelnie tanio, pozbywajac sie skonczonych, nie potrzebnych gier.
http://www.nintus.pl
EDIT: w sumie to moge wymienic sie na GTA 5 i bede mial TLou za free

no ktos mi to juz kiedys polecal bodajze Chmura. Tak sie sklada, ze moge to miec np jutro i to dosyc tanio bo moge sie wymienic za inne gre za doplata bodajze rzedu 10 PLN,(mam PS3) takze chyba sie skusze, dzieki za przypomnienie. W Gdyni jest takie cos co nawet sie przydaje bo mozna dostac gre, fakt, ze uzywana zupelnie tanio, pozbywajac sie skonczonych, nie potrzebnych gier.
TLoU na pewno Ci się spodoba.
szkoda, że ja u siebie na wsi nie mam takiej opcji wymiany gier :/

Na śląsku również jest całkiem przyzwoity sklep z używanymi grami: Powerplay.
Mają siedzibę w Rybniku i Jastrzębiu-Zdroju.

Zakumplujcie się z kimś z EMPIKu. oni mogą wypożyczać używane gry (w niektórych salonach są specjalne regały z takimi) i na 3 tygodnie bodajże mogą je brać ^^

TLoU na pewno Ci się spodoba.
szkoda, że ja u siebie na wsi nie mam takiej opcji wymiany gier :/
ja tak wiekszosc gier nabywam, czasem trzeba doplacac ale zawsze lepiej np 50 niz 150 za nowa, tymbardziej, ze po skonczeniu niektorych gier wiesz, ze do nich nie wrocisz bo po prostu nie ma sensu, skoro wszystko juz wiesz.
no w Gdyni jest kilka takich ale ten co podalem to istnieje juz naprawde dlugo, chodzilem do nich po gry gdy najwiekszym wypasem byl Sega-Megadrive na kartridze, takze wiesz bylo to "dawno temu w Ameryce":wink:

Tlou bierz na poewno nie pożałujesz, to już nie jest nowa gra więc kupisz ją za x i po miesiącu sprzedasz za tyle samo.

TLoU spodoba się chyba każdemu. Dzisiaj skończyłem dodatek Left Behind i strasznie żałuję, że to już koniec. Mam nadzieje, że zrobią drugą część bo gra mnie wciągnęła jak żadna inna. Fabuła jest tak miodna, że czasami się wkurzałem na zbyt długi gameplay w niektórych momentach, nie mogłem się doczekać jakiegoś przerywnika, żeby sobie w spokoju pooglądać :crazy:

Pograłem jakieś ~3h w Mad Maxa i dupy nie urywa. Fabuła na razie nudzi, misje powtarzalne, grindowanie statystyk i sztuczne wydłużanie gry. Nie lubię tego, to samo miałem z Far Cry 4. Też nie skończyłem tej gry właśnie przez to, że trzeba przejmować wieże, wioski etc co 10min od fabuły praktycznie na siłę starają się odciągnąć gracza od głównego wątku. Na plus w Maxie na razie przyzwoita grafika i ciekawy klimat (nie ma wielu takich gier). Na razie 6/10. Zobaczymy z czasem.

Skończyłem właśnie prolog w MGS 5 Phantom Pain.
Sam wstępn jest bardzo siermiężny. Ot taki samouczek, w którym musimy uciekać przed wrogiem atakującym szpital, oraz parą jakichś para-normalnych przeciwników. Jeden z nich używa tele-kinezy, natomiast drugi jest piromantą (jeśli dobrze to rozumiem). Strasznie to było dziwne, bo nie spodziewałem się takiej fantastyki po tej grze. Na szczęście ten rozdział mam za sobą i w końcu mogę się brać za eksplorację tego świata. Powinno być tylko lepiej!

ja kupuje tylko uzywki, do 10 euro kazda gre prawie dostaniesz, a wygladaja jak noweczki
Dobry patent. Sam też mam zamiar tak robić, jednak póki co na ps4 jest taki niedobór dobrych gier, że jak tylko jakiś hit się ukazuje, to od razu po niego sięgam. Poprzednia gra jaką kupiłem, był Wiedźmin 3 w maju. Skończyłem go całkiem niedawno temu i akurat teraz dorwałem MGS5. Pewnie z miesiąc to będę męczył :)

Skończyłem właśnie prolog w MGS 5 Phantom Pain.
Sam wstępn jest bardzo siermiężny. Ot taki samouczek, w którym musimy uciekać przed wrogiem atakującym szpital, oraz parą jakichś para-normalnych przeciwników. Jeden z nich używa tele-kinezy, natomiast drugi jest piromantą (jeśli dobrze to rozumiem). Strasznie to było dziwne, bo nie spodziewałem się takiej fantastyki po tej grze. Na szczęście ten rozdział mam za sobą i w końcu mogę się brać za eksplorację tego świata. Powinno być tylko lepiej!
Grałeś w poprzednie części?

Ze mna jest tak, ze celowy brak realizmu i smiesznosc wybaczam tylko dwom grom - Falloutowi i MGS. W kazdej zdazaja sie absurdalne sytuacje celowo mowiac Ci ze to wszystko jest na niby i ze wszystko sie moze zdazyc... I to jest zajebiste ;)

Back