GameZone... czyli co sie kreci w czytnikach.

Podobno robią remake CV, ale jeszcze sobie poczekamy bo dopiero w 2027 najwcześniej wypuszczą.
Byłoby to zacne posunięcie, ta historia ma wielki potencjał. Ostatnio ogrywałem Code Veronica, jeśli ktoś nie jest fanem serii, może mieć kłopot z przejściem, oprawa graficzna może zniechęcić. Ale fabularnie.. całkiem, całkiem! Właśnie się zastanawiam, czy nie podejść do tego tytułu raz jeszcze. Aktualnie pykam w RE 2 Remake dla relaksu, bo ukończyłem ją już wiele razy.

Byłoby to zacne posunięcie, ta historia ma wielki potencjał. Ostatnio ogrywałem Code Veronica, jeśli ktoś nie jest fanem serii, może mieć kłopot z przejściem, oprawa graficzna może zniechęcić. Ale fabularnie.. całkiem, całkiem! Właśnie się zastanawiam, czy nie podejść do tego tytułu raz jeszcze. Aktualnie pykam w RE 2 Remake dla relaksu, bo ukończyłem ją już wiele razy.
Raczej każdy kto nie jest fanem retro gier może mieć problem. Ja w tamtym roku próbowałem RE1 i RE0 HD i się odbiłem. Styl graficzny mi siadł, ale gunplay odrzucił. Mało tego ta gra bardzo zle chodziła na PS5 - czasem nie chciała mi się nawet odpalić i musiałem resetować.

Btw RE0 ponoć też w produkcji.

Ja również wszystkie części zaliczone oprócz remake 4ki na który ostrzę sobie zęby i się przymierzam niedługo. Gra kultowa, od piwerwszego psx, potem ogrywane na pc w tym code veronica na emu.

Ja również wszystkie części zaliczone oprócz remake 4ki na który ostrzę sobie zęby i się przymierzam niedługo. Gra kultowa, od piwerwszego psx, potem ogrywane na pc w tym code veronica na emu.
:beer:

Ja czwórki remake też jeszcze nie robiłem, ale przyjdzie ten moment. Oryginał przeszedłem kilka razy, również ostatnio, klasyczna czwórka robi robotę wciąż.

Czasami lubię sobie obejrzeć pewną streamerke, która ogrywa RE. Przypominam sobie szczegóły itp. To jedyna streamerka, która oglądam. Śliczna fest. Mój typ

Capcom w następnym roku dowali ładnie. Ta Onimusha na urywkach wygląda ciekawie.

Od dawna mówi się, że nowy RE będzie miał otwarty świat i jak to usłyszałem byłem mocno sceptyczny, ale po rozjebanym Raccoon City, a zwłaszcza komisariacie chętnie połażę.

Jestem fanem tej serii ale po za starociami z PSX z statyczną kamerą. Jeszcze pod koniec lat 90 skutecznie mnie odrzucał gejmplej a w szczególności niedorzeczne strzelanie. Czwórka w oryginale to był dla mnie totalny restart residenta. Skończyłem grubo ponad 20 razy. Czekam aż zrobią rimejki pozostałych staroci bo w 1 i 0 nie dałem rady grać tak jak 2 i 3 w oryginale jeszcze na PSX.

bwwwooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh

cat-thousand-yard-stare-thousand-yard-stare.png

Tak jak pierwszy trailer The blood of dawnwalker był dla mnie zajebisty, to ten drugi mi nie siadł. Grafika jakby gra była robiona w 2015 i te spadki FPS też zastanawiające. Mam nadzieję, że to poprawią i trzymam kciuki za to studio.
A tej drugiej grze bliżej do devil may cry niż do Wieśka

Ja sobie ogrywam Black mirror 3. Nigdy tego nie dokończyłem i może w końcu się uda.

Tak jak pierwszy trailer The blood of dawnwalker był dla mnie zajebisty, to ten drugi mi nie siadł. Grafika jakby gra była robiona w 2015 i te spadki FPS też zastanawiające. Mam nadzieję, że to poprawią i trzymam kciuki za to studio.
A tej drugiej grze bliżej do devil may cry niż do Wieśka

Ja sobie ogrywam Black mirror 3. Nigdy tego nie dokończyłem i może w końcu się uda.
Obejrzałem i też jestem zdania że gejmplej nie wygląda dobrze. Po pierwszym trailerze liczyłem na więcej. Może jeszcze to poprawią.

Nowości na horyzoncie które warto obserwować:
Resonance: Plague Tale
Mudang: Two hearts
Blood of dawnwalker
Crimson Desert
Crisol: Theater of Idols
Alkahest
Cronos
Clockwork Revolution
:duckfap:

Clockwork Revolution wygląda jak Bioshock Infinite więc będę obserwował.
A poza tym kolejne A Plague Tale, Crimson Desert i Cronos.

Którą Fifę najlepiej wspominacie? Ja 05 i 98 to była fifa w której można było grać na hali.
images

jedyna fifa w którą grałem. Pamiętam, że nie mogłem wyjść z podziwu jak to wszystko zajebiście wygląda a kibice na trybunach to był szok. Oczywiście najbardziej prawilną piłką nożną w którą grałem niezmiennie pozostanie

no i trzeba wspomnieć o jeszcze dwóch tytułach w które od czasu do czasu grałem za dzieciaka

Back