Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
FIA opublikowała zmodyfikowane wersje regulaminów dla F1 27 lutego 2026 roku, czyli w ostatnim możliwym terminie, na tydzień przed początkiem sezonu. Wprowadzono wiele drobnych zmian i kilka bardziej istotnych.
W 2026 roku zniknie obowiązek wykonywania dwóch pit stopów w GP Monako, a segment Q3 w kwalifikacjach będzie trwał 13 a nie 12 minut jak w poprzednich latach.
Główna uwaga skupia się na modyfikacji kluczowego punktu w regulaminie technicznym dotyczącym stopnia sprężania.
Zmodyfikowany sposób pomiaru stopnia sprężania w silnikach w F1
Zmodyfikowany zapis regulaminu technicznego na sezon 2026 mówi o tym, że:
Do 31 maja 2026 sposób pomiaru pozostaje bez zmian tzn. będzie wykonywany w temperaturze otoczenia.
Od 1 czerwca do końca roku pomiar będzie wykonywany w temperaturze otoczenia oraz w temperaturze 130 stopni Celsjusza. Jednocześnie zabronione jest posiadanie w silniku komponentów, mechanizmów czy rozwiązań, które są zaprojektowane lub mają funkcje służące do zwiększenia stopnia sprężania powyżej 16:1.
Jednocześnie FIA zatwierdziła zmianę regulaminu na sezon 2027. Od przyszłego roku pomiar stopnia sprężania będzie wykonywany tylko w temperaturze 130 stopni Celsjusza. Nie będzie już testów, gdy silnik jest zimny
Lubię f1, ale nie na tyle, żeby wstawać na 8 w niedzielęKto wstaje jutro o 5 rano?
Jakby co powtórka wyścigu jest o 8
Na kanale Eleven

Ja rozważam 5, cisza spokój, stara i młoda śpią, kawka zrobionaLubię f1, ale nie na tyle, żeby wstawać na 8 w niedzielę![]()

U mnie pobudka koło siódmej i bez patrzenia w internety się powtórkę do kawy obejrzyJa rozważam 5, cisza spokój, stara i młoda śpią, kawka zrobiona
![]()

Młoda prawdopodobnie zrobi pobudkę o 7 i będzie oglądane kątem oka, a tak nie lubięU mnie pobudka koło siódmej i bez patrzenia w internety się powtórkę do kawy obejrzy![]()

Leclerc pokonał Mercedasa na torze, ale przegrał z Ferrari.
Skróty wrzuca eleven na YT.Można obejrzeć na jakiejś stronie skrót wyścigu?
Na oficjalnym kanale F1Można obejrzeć na jakiejś stronie skrót wyścigu?
No jestem trochę rozczarowany, niby się działo, było ściganie ale
Między 1 a 5 miesjcem 50 sekund różnicy i 2 zespoły w walce o podium. Jak tak to ma wyglądać cały sezon to słabo

View attachment 142236
To moje pierwsze widoki po pobudce u kumpla w NL więc odpowiadając na twoje pytanie( nawet nie znając wyników ): Nie nie oglądałem ale pewnie tak czy siak Ferrari zastosowało grande strategii
No raczej.
Idź pan w chujMclareny nie startują![]()
Do czerwca zapowiada się brak walki o zwycięstwo. Dziś świetny przykład jak Ferrari znowu łyknęło merca na starcie i po jednym czy dwóch okrążeniach oba merce na prowadzeniuIdź pan w chuj
Strasznie chujowo ten sezon się zapowiada jak na ten moment