Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

gra twarza tej dziewczyny to mistrzostwo.

1000041483-gif.144208

Po obejrzeniu Spider Noir miałem ochotę właśnie na tego typu kryminał i przypomniałem sobie, że całe życie odkładałem na bok Chinatown.
Więc obejrzałem wczoraj.

Mocne rozczarowanie, słaba akcja, słaba historia, naciągane momenty, które w życiu nie mogłyby się wydarzyć, jak np. przeszukanie biura jakiegoś dyrektora pod jego nieobecność a sekretarka wchodzi dopiero jak już coś tam odkrył.

Budowana aura Chinatown żeby na końcu nic z tego nie wynikło. Beznadziejne zakończenie.

Słabo, Roman za słabo się chyba porobił i wyszedł gniot.
Nie polecam.

Przedwczoraj zacząłem to oglądać. Pierwsze 20 minut i już wszystkie sygnały podprogowej tresury zaliczone, ale to oczywiście tylko moje foliarstwo, niczego takiego nie było :awesome:

Po 40 minutach wyłączyłem bo już dokładnie wiedziałem jak to dalej pójdzie, jak się zakończy i jaki będzie ostateczny przekaz... wczoraj dokończyłem i nie pomyliłem się ani o milimetr.

Jeśli ten film to jest oznaką tego, że horrory dzisiaj mają się dobrze to słabo niestety.

Pomysł ogólnie dobry, wykonanie całkiem dobre, ta zmiana perspektywy z wilka na człowieka i odwrotnie to było coś rewelacyjnego!
Świetny pomysł z tym i wykonanie też zajebiste, szkoda, że tego było tak mało.
W ogóle wszystkiego było mało, napięcia mało, walki mało, gore mało, dużo to jedynie było tego głównego punktu czyli feministycznej propagandy o zamianie ojca z synem, na matkę z córką. Dokładnie wiedziałem, że zakończy się to odzyskaniem przez nią utraconego instynktu macierzyńskiego, z jednoczesnym osiągnięciem pierwiastka męskiego wojownika , to był główny cel tego filmu i jedyny, na którym się faktycznie skupili. :śmiech:

Dla wielu tutaj te rzeczy nawet nie będą zauważalne więc nie zepsują odbioru filmu, wielu będzie nieświadomie patrzeć i nie widzieć, a pod progiem robota jest robiona :jjsmile:

Sam film średni właśnie z tego powodu, że na tych dobrych motywach się nie skupili wystarczająco, ale wielu może się nawet spodobać.
Więc z jednej strony mogę polecić na nudny wieczór, ale z bólem serca :mamed:

Last edited:
Back