Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Calosc jest jakas nierealistyczna. Od kontaktow Wikingow z Anglikami do sadu o nieswoje dziecko... Ogladam, poki browar jest :)

Serial zajebisty/ dla mnie ofc, ale faktycznie nie ten temat.
Polskie horrory to jeszcze obie części wilczycy i strefa mroku czy jakoś tak, ale to ost to wyjątkowa kaszana ponoć i póki nie obejrzę wszystkich części sharkando jednym ciągiem/i przezyje/ to tego nie ruszam

Calosc jest jakas nierealistyczna. Od kontaktow Wikingow z Anglikami do sadu o nieswoje dziecko... Ogladam, poki browar jest :)

Nierealistyczny jest brak hełmów i kobieta na wojnie, chociaż znajoma historyczka która zajmuje się tematem wikingów powiedizała, że takie rzeczy mogły się zdarzać. Lecz bardzo specjalnie. Tak jak w średniowieczu nie było kobiet w wojsku ale zdarzyła się taka Joanna Darc.
Kontakty z obcokrajowcami lepiej pokazane w przyszłych odcinkach i sezonach.
Nie zapominajmy, że to nie jest tak iż Ragnar to pierwszy wiking któy przypłynął do Francji, Anglii. Byli już wcześniej, jakieś kontakty istniały.

Nie działa, jakieś adsy wyskakują, nie wyłącze adblocka.

Kiedyś było na youtube, ale może teraz Janek(kierownik produkcji) się wstydzi i usuwa. W końcu zagrał też opętanego księdza, a nie wypada mu na dzisiejszym stanowisku(kierownik w tv republika ;p ).

Szkoda, jak gdzieś dorwę, na jakimś chomiku czy coś to od razu zapodam.

Że niby ktoś ważny? :D

Z tego co kojarzę dyrektor produkcyjny, czy chuj wie jak tam się nazywają te stanowiska. Każda TV nazywa inaczej. Wiesz, to tak jak w pracy fizycznej - w jednej firmie jesteś majstrem, w innej managerem działu, zespoły, w jeszcze innej "Liderem".

Kurde, ci Wikingowie, to taki film dla bab w meskiej formie :) Kobieta walczaca z mezczyzna? Rozdziela ich dziecko? WTF?

p.s. nie ten watek :P

@Dzihados Ty to niereformowalny jesteś :]

Do Shieldmaiden Lagerthy proszę się dopierdalać bo to jedna

o-ALLURE-3-900.jpg

vdFwPCk.jpg

winnick2.jpg

BTW produkcja piątki Bourna rusza w przyszłym tygodniu, to że film będzie najlepszy z całej serii wiadomo od momentu zatrudnienia Alicii Vikander (pindziesiąt serduszek).

BTW produkcja piątki Bourna rusza w przyszłym tygodniu, to że film będzie najlepszy z całej serii wiadomo od momentu zatrudnienia Alicii Vikander (pindziesiąt serduszek).
Heh, ja to mam do Niej taką słabość, że dziś drugi raz byłem w kinie na kryptonim u.n.c.l.e. Zajebista :heart:

z kinomisja filmowe panienki na każdy dzień tygodnia
Kociak na środę - Madeline Smith ("Vampire Lovers", "Krwawy teatr", "Cicha noc, śmierci noc")

11951093_906363166109055_1025116364202242229_n.jpg

11960281_906363202775718_4015623551781406049_n.jpg

11935092_906363219442383_1977610220796777922_n.jpg

11933434_906363269442378_8363448675765860436_n.jpg

11244489_906363302775708_4441452803333155350_n.jpg

images

@Gambit dopiero zajarzylem :) serio :)
a swoja droga to sie okazalo, ze pliki mialem nieposortowane po nazwie, a po czasie i ogladalem w zlej kolejnosci :) #mgrinz

Heh, ja to mam do Niej taką słabość, że dziś drugi raz byłem w kinie na kryptonim u.n.c.l.e. Zajebista :heart:

A widziałeś trailer do The Danish Girl?

Alicia wygląda tam niesamowicie, nawet krzywe jazdy na twarzy Redmayne'a, przypominające do porzygu Jupiter Ascending, jestem w stanie znieść dla tej aktorki, a przecież gra tam jeszcze Amber Heard. Czyżby nominacja?

Powiem Ci tak, że temat filmu jest dobry żeby zarówno jedno i drugie dostało nominację do Oscara. Vikander bardzo tego życzę, żeby przynajmniej została wyróżniona nominacją bo statuetki pewnie nie dostanie. Bezsprzecznie ma dziewczyna teraz swoje 5 minut, więc niech to wykorzysta.
Czekałem od dawna na ten Southpaw, miałem się wybrać do kina w przyszłym tygodniu ale że lata już wersja Southpaw.2015.1080p.WEB-DL.X264.AC3-EVO to obejrzałem teraz w domu. Kolejna świetna rola Gyllenhaala, dla mnie pewniak do nominacji i za Niego będę trzymał kciuki aby statuetka trafiła do Niego. Jedyny minus dla mnie to taki, że Rachel była tak krótko w filmie :(

Jeszcze filmu nie widziałem, ale strzałem w stopę był pierwszy zwiastun, gdzie bez ceregieli zdradzili co się stanie - fuck off, Hollywood!!!
Mam nadzieję, ze Redmayne nie zabierze jej nominacji do roli kobiecej :boystop:

Były jakieś średnie role, ale to pewnie dlatego że i filmy nie porywały "Pojutrze" i "Brokeback Mountain" pierwsze jaki mi do głowy przychodzą. Nie mają jednak wpływu na mają ocenę w Jego przypadku bo gość jest KOZAKIEM w swoim fachu. Za 2 tygodnie Everest do kina wchodzi, właśnie z Gyllenhaalem. Zwiastun w kinie zrobił na mnie wrażenie więc na pewno się wybiorę.

Back