Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

@Grzechu dzięki za Cop Car. 8/10 za napięcie wypierdalające w kosmos przy miażdżącym minimalizmie.Kuźwa, ten film jest jak rasowy, dobry spaghetti western. Spaghetti na drodze.

Dlatego kilka dni wcześnie zastanawiałem się czemu takich filmów nie robią w Polsce? Dokładnego budżetu nie znam, ale Bacon wspomniał w jednym wywiadzie o "low-budget".

Dlatego kilka dni wcześnie zastanawiałem się czemu takich filmów nie robią w Polsce? Dokładnego budżetu nie znam, ale Bacon wspomniał w jednym wywiadzie o "low-budget".

Powiem Ci tak:
z Polskimi cenami ten film wyprodukowałoby się za 3 mln zł. Nawet mniej, na upartego. Czyli mega malutkie pieniądze nawet jak na polskie warunki.
W USA to samo zrobi się za 10-15 mln zł(na upartego troszkę mniej, lecz wątpie). I tam też są to groszowe sprawy.
Także liczę, że film zarobi na siebie, bo na razie box office marny.

Ludzie, święto!
Jakaś dobra dusza wrzuciła na YT jeden z najwspanialszym filmów jakie kiedykolwiek powstał. Dla tych którzy sugerują się moimi ocenami - jeden z 6 który zasłużył u mnie na 10/10
Przed państwem Klaus Kinski i "Człowiek zwany ciszą"

Panowie ogladal ktos Manglehorna z Alem Pacino ? Jak wrazenia? Czytalem gdzies, ze to jeden z lepszych jego filmow, a niestety nie mialem okazji sie wybrac do kina.
Jak wasze wrazenia po Entourage? Pytanie ofc kierowane do fanow serialu.

Jak jesteś fanem serialu, to nie zawiedziesz się na Entourage!!!!

Aha, co do "Ćzłowieka zwanego ciszą" - obiektywna ocena 9/10. Dodałem punkcik za moją miłość do spaghetti.

Coś w ten deseń bo to też komediowy horror parodiujący slashery. Niestety cycków nie będzie bo to tylko PG-13, a wiadomo, że to znacznie rzutuje na ocenę filmu.
@Masu dokładnie, no i jeszcze Nina :heart: i koleś z Silicon Valley, który jest komediowym przechujem.

Jestem po nowych Avengersach i jarali mnie tak jak ostatni Superman, czyli wcale. Przesyt plytkich watkow, natlok nic nie wnoszacej do fabuly akcji i troche niesmiesznych zarcikow, a wszystko to przy absolutnym braku suspensu bo wiadomo, ze bajki koncza sie dobrze... 5/10 i to wylacznie za warstwe techniczna. 8/10 daje za to innej bajce o superbohaterach tj. Big Hero 6. Polecam :)

Zaliczyłem Cop Car. Fajna rola Bacona, łebki też dały radę. W całym filmie dziwi mnie tylko jedna rzecz, ale pewnie zjebało by to koncept filmu, gdyby to zmienili.
Mianowicie:
Dlaczego szeryf nie podjechał sobie radiowozem pod tą dziurę?

Nadal będę siał propagandę spaghetti westernu.
Dziś na TV STOPKLATKA obowiązkowa klasyka kina, nie tylko spaghetii. Po prostu Sergio Leone jest obiektywnie jednym z najwazniejszych reżyserów w historii kina. Film który dziś puszcza ta stacja o godz. 20:00 to kino kompletne - każda sekudna, ujęcie, dźwięk, dialog, muzyka są na swoim miejscu, zachwycają. Mało kto stworzył jeszcze tak kompletne kino.
@Grzechu @Matszo92 , @Gambit i inni kinomaniacy - jeśli nie widzieliście "Za kilka dolarów więcej" - musicie nadrobić. To tak jak Ojciec Chrzestny, Matric, Forest "mam przesyt tego filmu" Gump, Król Lew, Władca Pierścieni, Chłopcy z Ferajny - must see.

Nadal będę siał propagandę spaghetti westernu.
Dziś na TV STOPKLATKA obowiązkowa klasyka kina, nie tylko spaghetii. Po prostu Sergio Leone jest obiektywnie jednym z najwazniejszych reżyserów w historii kina. Film który dziś puszcza ta stacja o godz. 20:00 to kino kompletne - każda sekudna, ujęcie, dźwięk, dialog, muzyka są na swoim miejscu, zachwycają. Mało kto stworzył jeszcze tak kompletne kino.
@Grzechu @Matszo92 , @Gambit i inni kinomaniacy - jeśli nie widzieliście "Za kilka dolarów więcej" - musicie nadrobić. To tak jak Ojciec Chrzestny, Matric, Forest "mam przesyt tego filmu" Gump, Król Lew, Władca Pierścieni, Chłopcy z Ferajny - must see.
Ale o 20 jest Na Wspólnej :jump::jump::jump::jump::jump::jump::jump::jump::jump:

Ale o 20 jest Na Wspólnej :jump::jump::jump::jump::jump::jump::jump::jump::jump:

O 20 też są największe kolejki na SOR, @Gienek coś o tym wie, bo po wiadomosćiach rzucają się do szpitala babcie.
Gdy tam byłem to myślałem że był jakiś wypadek masowy, autoaru, bo nagle w ciągu 15 minut z pustego SOR zrobiło się 40 osób w kolejce.

Ale i tak wolę kino.

Jaka bajka? Normalne przecież że idą wieczorkiem bo bez rejestracji:D Znam sytuacje od dzieciaka bo przez sport lądowałem na pogotowi co chwila i w kolejce lądowałem z babciami i za pijaczkami, którzy mieli pierwszeństwo bo z karetki.

Jaka bajka? Normalne przecież że idą wieczorkiem bo bez rejestracji:D Znam sytuacje od dzieciaka bo przez sport lądowałem na pogotowi co chwila i w kolejce lądowałem z babciami i za pijaczkami, którzy mieli pierwszeństwo bo z karetki.

Nie, nie, mam na myśli, że przychodzą konkretnie po Wiadomośćiach na TVP , masowo. Bo miałem taką sytuacje, że jestem o 19:30. Wchodze do lekarza. Wychodzę i robie rentgnen. Wracam na poczekalnie - a tam godzina 20:10/ I z liczby pacjentów 0 przed 20 nagle zrobiło się ponad 30 osób. Lekarz mi powiedział, że babcie czekają do wiadomości i potem robią masowy najazd. A ja głupi wystraszony, że to z jakiejś katastrofy tyle ludzi nagle ;p
A to po prostu schemat - koniec wiadomości, SOR pełny ;p

Nie, nie, mam na myśli, że przychodzą konkretnie po Wiadomośćiach na TVP , masowo. Bo miałem taką sytuacje, że jestem o 19:30. Wchodze do lekarza. Wychodzę i robie rentgnen. Wracam na poczekalnie - a tam godzina 20:10/ I z liczby pacjentów 0 przed 20 nagle zrobiło się ponad 30 osób. Lekarz mi powiedział, że babcie czekają do wiadomości i potem robią masowy najazd. A ja głupi wystraszony, że to z jakiejś katastrofy tyle ludzi nagle ;p
A to po prostu schemat - koniec wiadomości, SOR pełny ;p

A kiedy mają przyjść? Przed wiadomościami? Wcześniej je wyrzucą bo przychodnie otwarte, a w między czasie jest Klan, wiadomości itp.

Back