Temat w którym mówimy o swoim idealnym fighterze, czyt. połączeniu najlepszych cech wybranych fighterów MMA. Możemy wymieniać poszczególne cech, bądź skleić takiego fightera w PSie, paint'cie, czy gdzekolwiek. :) Więc zacznę: Wg. mnie fighter idealny musi być Polakiem, więc Mamed zaraz po tym jak przyjmie polskie obywatelstwo będzie nadawał się idealnie :) Szczęka Chris Leben, zadziwia mnie ten człowiek... Płuca, wraz z całą resztą klaty, Żorża. Wydaje mi się, że ten człowiek się nie męczy. Ręce - Anderson Silva. Striking Spidera jest dla mnie czymś nieosiągalnym dla innych zawodników MMA. No i nóżki Jose Aldo. Bardzo mnie kręci co robi ten człowiek ze swoimi nogami i jest najlepszym przykładem łączenia efektywności z efektownością. Jeszcze kilka ukrytych cech na pierwszy rzut oka :) Grapling - GSP. Siła ciosu - Shane Carwin Szybkośc - Anderson Silva Kontakt z fanami - Wanderlei Silva Nie wiem, może zapomniałem jakiejś istotnej rzeczy ale na tą chwilę mam pustkę w głowie. Mimo to wydaje mi się, że czegoś zapomniałem. Czekam na propozycje waszych idealnych fighterów :)
Fedor nie jest w niczym najlepszy, jest we wszystkim bardzo bardzo dobry, w każdej płaszczyźnie, w stójce, w klinczu, w parterze z dołu i z góry, ale nie jest wybitny w żadnej dziedzinie. Choć to jaki jest pozwala mu być fighterem wszech czasów bo to MMA. Poza tym powyższy idealny fighter to moja subiektywna opinia :)
Cardio - Ben Henderson Zapasy - GSP BJJ - Demian Maia Stójka - A.Overeem Szybkość - Jose Aldo Buzia - Gina Carano ;DD Szczęka - Cain Velasquez ostre połączenie by było ^^
serus do twojej sklejki dodałbym jeszcze kolana i łokcie Jonesa i twarz założmy irokeza czy Helda(bo to 100% Polacy) i wychodzi naprawdę konkretny fajater ;)
Fighter idealny?! Oto najbardziej wszechstronnie utalentowany fajter wszechczasów: I jeszcze piersi na foto się załapały. :D