Dobre i ciekawe zdjęcia

To już wiem dlaczego poleciał bones a nie lajk jak pisałem o małych psach ;)
:beczka:

Druga najinteligentniejsza rasa psów, na chacie spokój i cisza, jeśli ja jestem w pobliżu. Przy dużych psach wariuje, ale to szczeniak, za pół roku będzie spokój. Poza tym, ja nie potrzebuję psa obronnego, tylko takiego którego muszę bronić. Z nudów :tysonhappy:

:beczka:

Druga najinteligentniejsza rasa psów, na chacie spokój i cisza, jeśli ja jestem w pobliżu. Przy dużych psach wariuje, ale to szczeniak, za pół roku będzie spokój. Poza tym, ja nie potrzebuję psa obronnego, tylko takiego którego muszę bronić. Z nudów :tysonhappy:
W zoologi dej linka do rankingów bo nie wiem o którego chodzi ;)

W zoologi dej linka do rankingów bo nie wiem o którego chodzi ;)

Ex equo z owczarkiem niemieckim, zaraz po border collie.

Czasem na trzecim miejscu, jak ktoś woli owczarki :beczka:

571m3MEME060323-618x624.png

MNBauuD.png

Podczas Letnich Igrzysk Olimpijskich w Monachium w 1972 roku doszło do jednego z najbardziej imponujących momentów w historii zapasów. W walce w stylu klasycznym w kategorii superciężkiej Niemiec Wilfried Dietrich, ważący około 118 kg, zmierzył się z Amerykaninem Chrisem Taylorem, którego masa przekraczała 200 kg. Różnica w wadze była ogromna i na papierze działała wyraźnie na korzyść Taylora.

Mimo to Dietrich wykonał manewr, który przeszedł do historii jako „rzut stulecia”. Zdołał unieść znacznie cięższego rywala nad matę i przerzucić go przez własne ciało, co w zapasach klasycznych na tym poziomie jest niemal niewyobrażalne fizycznie. Akcja została uwieczniona na zdjęciach i nagraniach, które do dziś krążą w archiwach sportowych jako symbol siły, techniki i perfekcyjnego wyczucia momentu.

Choć Dietrich ostatecznie nie zdobył złota olimpijskiego, ten jeden rzut zapewnił mu trwałe miejsce w historii sportu. Do dziś jest on uznawany za jeden z najbardziej spektakularnych i technicznie niezwykłych rzutów, jakie kiedykolwiek wykonano na igrzyskach olimpijskich.

@szplin
ale daleś się pierdolnąć... ;)

Back