Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kawa z cukrembo nie dodaje się do niego cukru

Kawa z cukrem![]()
Chuj mnie to obchodzi. Po co pić kawę i jebać jej smak cukrem. Nie ogarniam tego.jestem pewien że większość Polaków dodaje cukier
Miliony Polaków opierdala zalewaka Mkkafe czy Pedrosa, tam jest tylko smak smoły połączonej z oponą od jelcza, ogarnij Zią :-DChuj mnie to obchodzi. Po co pić kawę i jebać jej smak cukrem. Nie ogarniam tego.
No ale my rozmawiamy o kawieMiliony Polaków opierdala zalewaka Mkkafe czy Pedrosa, tam jest tylko smak smoły połączonej z oponą od jelcza, ogarnij Zią :-D

Chuj mnie to obchodzi. Po co pić kawę i jebać jej smak cukrem. Nie ogarniam tego.
Ten sam poziom.
To jest gównoróbTo balastek?
![]()
To jest gównorób
Wracając do tematu ekspresu, nie chcę mi się wertować stron.
Myślę nad tymi:
Ale tak naprawdę ledwo zacząłem się rozglądać. Jura wiadomo, nieśmiertelna i jakość top, natomiast utrzymanie drogie (filtry itd.). Siemensa mam z polecenia, mój brat miał model starszy i bardzo chwalił.
Ale tak naprawdę ledwo zacząłem się rozglądać. Jura wiadomo, nieśmiertelna i jakość top, natomiast utrzymanie drogie (filtry itd.). Siemensa mam z polecenia, mój brat miał model starszy i bardzo chwalił.
Do użytku domowego to jeden chuj, chyba że robi codziennie po naście kaw dla 4 osóbBierz jure ze wzgledu na roznice w młynku.
Stalowy > ceramiczny
Najlepiej niech poprowadzi wodę z rynny prosto do ekspresuNie kupuj filtrów do ekspresu, moim zdaniem zbędna zbędność i tak filtrujesz wode z dzbanka Dafi.
Mój brat ma teraz Jurę za 10k a i tak w tych pieniądzach co ja szukam poleca mi Siemensa więc jest dla mnie wiarygodny. Z Siemensa był bardzo zadowolony, zmienił dlatego bo wysłał go sobie do domu w Polsce a w uk brał ze wspólnikiem na firmę dwa ekspresy i w salonie Jury zrobili im dobrą promocję + odliczyli VAT na firmę.To Ci polecił...
Nie kupuj filtrów do ekspresu, moim zdaniem zbędna zbędność i tak filtrujesz wode z dzbanka Dafi.
W Phillipsie ekspres sam zlicza wymiany filtrów i co którąś woła o puszczenie odkamieniacza dodatkowo, tak że na pewno to siedzi gdzieś w pamięci czy jest filtr czy w kule lecisz(nie próbowałem czy pójdzie bez). Ja montuje zamiennik, no i nie wymieniasz go co miesiąc tylko rzadziej, więc już trzeba być żydem niezłym żeby oszczędzać te groszowe sprawy (4sztuki coś ok 50zl)Mój brat ma teraz Jurę za 10k a i tak w tych pieniądzach co ja szukam poleca mi Siemensa więc jest dla mnie wiarygodny. Z Siemensa był bardzo zadowolony, zmienił dlatego bo wysłał go sobie do domu w Polsce a w uk brał ze wspólnikiem na firmę dwa ekspresy i w salonie Jury zrobili im dobrą promocję + odliczyli VAT na firmę.
Co do filtrów to z tego co zrozumiałem to w tych nowych z Jury, filtr jest obowiązkowy czyli jak nie podepniesz filtra w zbiorniku wody to kawy chyba nie zrobisz. Nie wiem do końca jak to jest, ale wiem, że jak odepniesz stary filtr i podepniesz go znowu to Ci wyświetla żebyś dał nowy. Więc nie zdziwiłbym się jakby przy jakimś kombinowaniu serwis był w stanie „odczytać” komputerowo to czy waliłeś w chuja i nie uznać gwarancji.
Brachol mówi, że mniej więcej co 3 tygodnie musi wymieniać a piją raczej mniej kawy od nas i mają lepszą wodę. Jeden filtr (zamiennik) ok 60-70zł. To wychodzi ok 1000zł rocznie na same filtryW Phillipsie ekspres sam zlicza wymiany filtrów i co którąś woła o puszczenie odkamieniacza dodatkowo, tak że na pewno to siedzi gdzieś w pamięci czy jest filtr czy w kule lecisz(nie próbowałem czy pójdzie bez). Ja montuje zamiennik, no i nie wymieniasz go co miesiąc tylko rzadziej, więc już trzeba być żydem niezłym żeby oszczędzać te groszowe sprawy (4sztuki coś ok 50zl)

Brachol mówi, że mniej więcej co 3 tygodnie musi wymieniać a piją raczej mniej kawy od nas i mają lepszą wodę. Jeden filtr (zamiennik) ok 60-70zł. To wychodzi ok 1000zł rocznie na same filtry![]()
Czy ja wiem czy Janusz. Nie dość, że 1000zł droższy ekspres podobnej klasy to jeszcze rocznie dopłacać 1000zł za filtry
nosacz ma co innego na mysliCzy ja wiem czy Janusz. Nie dość, że 1000zł droższy ekspres podobnej klasy to jeszcze rocznie dopłacać 1000zł za filtry
Przemyślę.
nosacz ma co innego na mysli
![]()

Mój brat ma teraz Jurę za 10k a i tak w tych pieniądzach co ja szukam poleca mi Siemensa więc jest dla mnie wiarygodny. Z Siemensa był bardzo zadowolony, zmienił dlatego bo wysłał go sobie do domu w Polsce a w uk brał ze wspólnikiem na firmę dwa ekspresy i w salonie Jury zrobili im dobrą promocję + odliczyli VAT na firmę.
Co do filtrów to z tego co zrozumiałem to w tych nowych z Jury, filtr jest obowiązkowy czyli jak nie podepniesz filtra w zbiorniku wody to kawy chyba nie zrobisz. Nie wiem do końca jak to jest, ale wiem, że jak odepniesz stary filtr i podepniesz go znowu to Ci wyświetla żebyś dał nowy. Więc nie zdziwiłbym się jakby przy jakimś kombinowaniu serwis był w stanie „odczytać” komputerowo to czy waliłeś w chuja i nie uznać gwarancji.
Który to? Daj link.Ja bede kupowal ten sam co rok temu, bo jest petarda i nie widze lepszego na rynku kierujac sie Cena/Jakość.
Cena obecnie 2999 w euro rtv agd.
W Black Friday bedzie z 200zl tanszy.