De Longhi - jaki model ekspresu do kawy wybrać ?

@Siedem
10 000 zł De Longhi robi zieloną herbatę i czekoladę, innego na euro.com nie znalazłem

@Siedem
10 000 zł De Longhi robi zieloną herbatę i czekoladę, innego na euro.com nie znalazłem

i na media expert za 6149 zł

Dziwne bo znów z De Longhi wyszukało, a nie zaznaczałem ani na Euro ani Media Expert konkretnej marki, natomiast różnica cen spora mająca tą funkcję.

*Ale ten za 6149 nie posiada funkcji "zielona herbata"

@Siedem
Zielonej nie lubię ale robisz postępy, dziękuję za zaangażowanie, dla odmiany!
O, czarna widze też jest, to mi się podoba, o to chodzi.

Ty a powiedz jak tam załadować herbatę, masz taką opcję u siebie? Bo czekoladą to myślę że prościej zrobić dla tego ekspresa bo to mleko i proch więc tylko płukać się musi.

@Siedem
Seba a dlaczego ten dla mnie kosztuje 10 kafli a te dla was po 3-4?

Zielonej nie lubię ale robisz postępy, dziękuję za zaangażowanie, dla odmiany!
O, czarna widze też jest, to mi się podoba, o to chodzi.

Ty a powiedz jak tam załadować herbatę, masz taką opcję u siebie? Bo czekoladą to myślę że prościej zrobić dla tego ekspresa bo to mleko i proch więc tylko płukać się musi.

Na pewno ma z 3 zbiorniki jeśli wyczytałeś tam też czarną herbatę.

Na moim ekspresie przecież też zrobisz herbatę, bo leje samą gorącą wodę, więc podstawiasz szklankę z saszetkę i klikasz zeby Ci lało gorącą wodę.

@Siedem
Ty Seba kurwa coś tutaj jest nie tak, twój ekspres kosztował 3 k a ja mam płacić za taki sam tyle że podwójny którego nie potrzebuje i za możliwość czekolady i herbaty? Ty chyba chcesz mnie na minę wpierdolić

Seba a dlaczego ten dla mnie kosztuje 10 kafli a te dla was po 3-4?

Bo tą gorącą czekoladę dodali włącznie z innymi innymi niezłymi funkcjami/bajerami co sporo namieszało w cenie, a druga sprawa to jest marka De Longhi, najbardziej zaskakujące jest to że tylko tą markę mi znalazło z dostępnością gorącej czekolady, liczyłem na więcej.

Na pewno ma z 3 zbiorniki jeśli wyczytałeś tam też czarną herbatę.

Na moim ekspresie przecież też zrobisz herbatę, bo leje samą gorącą wodę, więc podstawiasz szklankę z saszetkę i klikasz zeby Ci lało gorącą wodę.
Ale gorąca wodę.to ja se mogę z czajnika nalać tak samo jak ty do kawy, ja chcę żeby mi elegancko zaparzyło mechanicznie

Bo tą gorącą czekoladę dodali włącznie z innymi innymi niezłymi funkcjami/bajerami co sporo namieszało w cenie, a druga sprawa to jest marka De Longhi, najbardziej zaskakujące jest to że tylko tą markę mi znalazło z dostępnością gorącej czekolady, liczyłem na więcej.
Ale kurwa 6 kafli więcej za czekoladę? A jak z filtrami?

Ale gorąca wodę.to ja se mogę z czajnika nalać tak samo jak ty do kawy, ja chcę żeby mi elegancko zaparzyło mechanicznie

Po prostu napomniałem że jak chcesz na szybko zrobić herbatę to i z ekspresu dasz radę.
Wiadomo że ten za 6-10k zrobi herbatę już pewnie tą z fusów, jakąś lepszą niż zwykła saszetka liptona.

To nie chodzi czy fusy czy saszetka bo to i to jestem w stanie sam zaparzy, ja chciałem żeby mi automat takie idealne zrobił a nie
Kup sobie jakiś dolce gusto za ok 300 zl co robi czekoladę z kapsułki (to są małe urządzonka trochę większe od czajnika)
Od razu pisze nie wiem jaka jakość tej czekolady i czy warto
:tiphatb:

Bierz jure ze wzgledu na roznice w młynku.
Stalowy > ceramiczny
Wiele innych podzespolow Jura ma tez pewnie lepszych oprocz wymienionego młynka.
Jakby co to jeszcze De Longhi ma stalowy młynek.

Na jakieś bary, inne pierdoły dla laików to nie zwracaj nawet uwagi.
Mnie stać na De Longhi, ale Ciebie stać na Jure, ja bym chyba brał Jure jakbym nie żydził wydać wiecej hajsu.
Kurwiu jak Ci polecałem Jure to sapałeś, że dehujni lepsze, a teraz sam polecasz. Zjesz szklankę jak się spotkamy albo kupę albo ten tfuj ekspres bo to to samo!!!::duszenie::

Tak poważnie. Mam 2 jury obie tzw. Refurbiszet obie działajo świetnie, obie kosztowaly okolo 1000za sztuke. Kawa tylko z Gwatemali. Niedziekujcie.

Też używam de longhi

I jak przyjacielu, jaka kawe sypiesz do ekspresu za 10 koła ? :D

Kurwa ale ja głupi, mogłem też w zeszłym roku założyć temacik jak bastiano a tak kupiłem to

i oddałem 3 dni temu na 2dni przed końcem gwarancji do naprawy.

Zaczął pluć mlekiem (może mu nie smakowało, chuj wie) i nie robił piany.
Regularnie czyszczony zgodnie z przypominajką systemową.

Co prawda kawę parzy świetną, ja najczęściej czarną, ale małżonka tylko te mleczne dyrdymały.
Jeden plus to to, że udało mi się to wyrwać w cenie poniżej 2k.

@Rododendron Ty chciales ta Melite kupować ? :D

View attachment 56747

Paczka przyszła, będzie pite jak się zasypana Lavazza skończy
:tysoncoffe:

I jak doznania ?

Nie wiem czy znalazłem dobry link... ale... chyba to polecaliście (?)

Apropo. Jak macie ustawione ekspresy, czyli automatyczne wyłączanie ( np na 15min 30 min ... - max do 3h kilka opcji do ustawienia )
Bo sie zastanawiam czy to pobiera sporo prądu czy moge sobie ustawić np. na 3h i się tym nie przejmować.
Jednak włączanie/wyłączanie ekspresu co jakiś czas to dolewanie sporej ilości wody co wkurza i sam odgłos włączenia/wyłączenia także.

I jak przyjacielu, jaka kawe sypiesz do ekspresu za 10 koła ? :D

@Rododendron Ty chciales ta Melite kupować ? :D

I jak doznania ?

Nie wiem czy znalazłem dobry link... ale... chyba to polecaliście (?)
Seba, a to nie Tobie się rozjebał po miesiącu? xD
Jemu przynajmniej wytrzymał rok :beczka:

Poczekam pewnie jeszcze chwilę, ale na teraz skłaniam się ku temu, który masz Ty lub ten Siemens:

Last edited:
Chłop ma tyle kaw z tego sklepu Blue Orca świeżo palonej że nie wiem co wybrać, ale na prędce znalazłem jeden fajny smaczek :jarolaugh:
  • nuty smakowe: czekolada deserowa, orzechy włoski, kokos, słodycz truskawki

1699386118044.png

Dużo czasu do zastanowienia zanim skończę tą Segafredo z lidla, ale na pewno reszte kaw będę zamawiał już od tego sprzedawcy Blue Orca ze świeżo paloną kawą.
Kaw ma mnóstwo więc zabawa na kilka lat pewnie.
Każda kawa to inne nuty smakowe.

Dużo czasu do zastanowienia zanim skończę tą Segafredo z lidla, ale na pewno reszte kaw będę zamawiał już od tego sprzedawcy Blue Orca ze świeżo paloną kawą.
Kaw ma mnóstwo więc zabawa na kilka lat pewnie.
Każda kawa to inne nuty smakowe.
I tak każda ma wytrawny finisz gówna, chłopie przecież Ty i tak żadnej różnicy nie poczujesz.
Wpierdalasz ze smakiem jakieś obleśne pitce które wyglądają jakby robili je w zakładzie pracy chronionej dla niewidomych, pijesz bełty z najniższej półki a piszesz brednie jakbyś był zawodowym kiperem.

I tak każda ma wytrawny finisz gówna, chłopie przecież Ty i tak żadnej różnicy nie poczujesz.
Wpierdalasz ze smakiem jakieś obleśne pitce które wyglądają jakby robili je w zakładzie pracy chronionej dla niewidomych, pijesz bełty z najniższej półki a piszesz brednie jakbyś był zawodowym kiperem.

Tego sie wlasnie obawiam ze nie poczuje roznicy

Po subtelnym ziarnie, poranna sraczka po sanockim kababie z napletka wielbłąda jest perfetto

@respect

zrobilem sobie to flat white, najpierw leje kawe a potem mleko, calkiem dobre

ale ta sama zasada jest u mnie w cappucino mix i tez bardzo dobre, cos w tym jest :)))

i to bez cukru bez mieszania ktore psuje konsystencje i wyglad kawy, kurrrde, w pyte :)

Back