Czy Mike Tyson to najbardziej przereklamowany pięściarz w historii wagi ciężkiej?

Potencjał jest nie do zmierzenia, a biorac pod uwage czyste wyniki, to Tysona trzeba postawić niżej niz Holyfielda czy Lewisa. Dochodzą do tego mistrzowie innych "epok". Nie stawialbym Mike'a w top 5, ale przereklamowany to za duze słowo. Nie obijał bumów, ale tez nie wyczyścił dywizji jak to dziś zrobił Usyk.

Nie no ale ten ranking to do dupy jest

A kto lepsze resume ma?
Równie dobrze można napisać, że Tyson Fury miał a obecnie królik ma podobne resume. Co zdobył Ali więcej niż Usyk? Nic.
Kiedyś częstotliwość walk była inna niż dziś, prali się kilka razy do roku. Niekiedy miał po 4-5 walk rocznie stąd te rekordy tak nabite. W dzisiejszych czasach to nierealne. 1972 6 walk...

Last edited:
Równie dobrze można napisać, że Tyson Fury miał a obecnie królik ma podobne resume. Co zdobył Ali więcej niż Usyk? Nic.
Kiedyś częstotliwość walk była inna niż dziś, prali się kilka razy do roku. Niekiedy miał po 4-5 walk rocznie stąd te rekordy tak nabite. W dzisiejszych czasach to nierealne. 1972 6 walk...
Pokonanie Dżordża, Fraziera, Listona

Cygan i królik nie mają ludzi takiego kalibru

No i pytałem kogo byś miał wyżej? Jestem skłonny dać Louisa za osiągnięcia i Lewisa ale poza nimi dla mnie trudno znaleźć kogoś innego

Pokonanie Dżordża, Fraziera, Listona

Cygan i królik nie mają ludzi takiego kalibru

No i pytałem kogo byś miał wyżej? Jestem skłonny dać Louisa za osiągnięcia i Lewisa ale poza nimi dla mnie trudno znaleźć kogoś innego
No ale jak ma pokonać jak nie ma. Za to pokonał x2 Joshuę, x2 Tysona, x2 Dubois.
:travolta:
Ciężko porównywać zawodników, boks się zmienił, jest bardziej wyrównany. Taki Joshua wydawał się nietykalny, zdobył wcześniej MO więc kariera amatorska wymaksowana.

To jest indywidualne odczucie, nic więcej.

Lennox Lewis osiągnął wszystko, był megacwanym bokserem, do tego super warunki fizyczne, porażki pomścił, też złoty krążek na MO.
Co takiego nie zrobił Lewis a co zrobił Ali?

Last edited:
Back