Clair Obscur 33

Chyba mam ten skill, ale go nie używałem. U mnie szło peerce, piroliza i balet mieczy. Mam w sumie sporo przemalowań więc mogę pokombinować.
Ja już raz go użyjesz to przestaniesz reszty ;) a i tak po patchu lepiej to wyważyli I zadaje mniejsze obrażenia niż na początku.

Póki co zobaczę jak daleko zajdę na tym co mam - zawszę mogę dobić poziomów i statystyk.
Creation padł prawie w turę..dosłownie minimalnie paska mu zostało - jako, że się respi sprawdziłem kilka taktyk i Stendhal z wirtuozerskiej zjada go na hita.

Finałowy boss twardy, ale padł za pierwszym podejsciem. Nawet nie uczyłem się jego ataków, co jest dziwne patrząc przez pryzmat ile siedziałem przy bossach wcześniej.

Wybrałem zakończenie z płótnem, ale i tak zagram kiedyś w to po raz kolejny i sprawdzę drugie.

W chuj dobra pozycja. Na liczniku mam prawie 38 godzin.

Creation padł prawie w turę..dosłownie minimalnie paska mu zostało - jako, że się respi sprawdziłem kilka taktyk i Stendhal z wirtuozerskiej zjada go na hita.

Finałowy boss twardy, ale padł za pierwszym podejsciem. Nawet nie uczyłem się jego ataków, co jest dziwne patrząc przez pryzmat ile siedziałem przy bossach wcześniej.

Wybrałem zakończenie z płótnem, ale i tak zagram kiedyś w to po raz kolejny i sprawdzę drugie.

W chuj dobra pozycja. Na liczniku mam prawie 38 godzin.
Graty mordo. Ja zaraz po przejściu wczytałem finałową walkę by zobaczyć drugie zakończenie, a u mnie apka PS pokazuje 72 godziny xD

Graty mordo. Ja zaraz po przejściu wczytałem finałową walkę by zobaczyć drugie zakończenie, a u mnie apka PS pokazuje 72 godziny xD
Mi niestety przepadła ta możliwość.
To drugie ciekawsze?
Btw podobno jest jakieś sekretne.

Mi niestety przepadła ta możliwość.
To drugie ciekawsze?
Btw podobno jest jakieś sekretne.
A gra nie ma zapisów przy ostatniej fladze przed Renoir?
Czy ciekawsze? Każde jest na swój sposób złe, ale to Maelle chyba bardziej. Ogólnie później na oglądałem się sporo filmików interpretacji gry i jeszcze większy szacun dla twórców. O sekretnym nie słyszałem.

A gra nie ma zapisów przy ostatniej fladze przed Renoir?
Właśnie u mnie są co kilka minut od siebie, a walka trwała dość długo. Aż jutro sprawdzę.
Czy ciekawsze? Każde jest na swój sposób źle, ale to Maelle chyba bardziej. Ogólnie później na oglądałem się sporo filmików interpretacji gry i jeszcze większy szacun dla twórców.
Czyli tak jak w Bloodborne - każde coś wnosi.
O sekretnym nie słyszałem.
Jednak fejk. Jak przeglądałem poradnik Eurogamera to był taki odnośnik, ale jak się w to wejdzie to tylko jest napisane, że takiego nie ma :lol:

No i niestety nie mam zapisu i będę musiał zagrać kiedyś jeszcze raz.
Swoją drogą już dawno zakończenie gry nie siedziało mi tak mocno w głowie jak teraz.
Ostatnio po drugim A Plague Tale i FF16.

I mordo, nie zaczynaj ataku Peerce tylko tak dograj luminy by miała na początku wystarczająca ilość AP aby zadać Stendhal. Tutaj możesz zadawać 30-40 mln DMG pierwszym ciosem.
Nie pamiętam czy pisaliśmy, ale dostałeś nagrodę za pomoc białym nevronom? Tam możesz chyba 100 pkt luminy dostać.
Przy dobrym doborze pikto to robisz 90mln obrażeń, na finał spokojnie te 20-30 ze Stendhala wystarcza, ale na Simona to było za malo. Nie mam pojęcia jak ludzie parują i unikają jego ciosów w trzeciej fazie dla mnie to był kosmos.

Co boss rusha zajebałem. Poszedł quest z obrazami co trzeba walczyć solo i za każdym razem inną postacią. Chromatyczna Chevaliere ubita,Glaise tak samo,ten skaczący głowonóg wysadził się sam. Wróciłem też do chromatycznego Deminaugra i poszło gładko, natomiast lodowa Eveque i ognisty z młotem z mapki Alicii na jednego Stendhala padli.
Gigant z wody również nie stanowił problemu.

Był jeszcze kolo z włócznią i tu się nauczyłem parować ataki i kontry ładnie robiły robotę.

Został ostateczny Sekapate, Eveque błyskawic i ten latający wąż chujek nad którym będę musiał posiedzieć.

Edit: Była jeszcze Chromatyczna Ballet i w tej lokacji był most zrobiony z ciał członków ekspedycji :o o:

Last edited:
Cóż, wygląda na to, że jeśli chodzi o ogół doznań, to twórcy wnieśli granie na inny poziom.

1000015295.jpg

Zakupione. Sprawdzamy :cmgkeepgoing:

Kazdy fan soulsow, którego widziałem mega propsował ta grę. Przekonamy się. Widziałem parę gameplayow, więc jestem dobrej myśli
Ja mam tak, że kupię jakąś grę, włączę i jak mi nie podejdzie, to ląduje na półce, albo zalega sobie na dysku. W Clair 40h pykło nawet nie wiem kiedy.

Już mi się podoba. Bardzo intrygujący prolog, który zachęca do dalszego odkrywania historii. Połaczenie turowego systemu walki z elementami parowania i uników jest mega. Własnie przeszedłem bossika, który mnie ściągał na hita, ale dzięki odpowiedniemu parowaniu dało radę. Muzyka cudowna. Nic tylko dalej grać.
Macie jakieś porady? Jak rozwijać postacie? Tylko bez spoilerów please!!!

Już mi się podoba. Bardzo intrygujący prolog, który zachęca do dalszego odkrywania historii. Połaczenie turowego systemu walki z elementami parowania i uników jest mega. Własnie przeszedłem bossika, który mnie ściągał na hita, ale dzięki odpowiedniemu parowaniu dało radę. Muzyka cudowna. Nic tylko dalej grać.
Macie jakieś porady? Jak rozwijać postacie? Tylko bez spoilerów please!!!
Ciężko o jakieś porady bo sam jesteś panem swojego losu, dobierasz drużynę, łączysz synergię i będziesz widział efekty. Plus jest taki, że w każdym momencie możesz restartować staty i sprawdzać co ci lepiej leży.
Od siebie mogę dodać, że tu najważniejsze jest skalowanie broni, ale jako fan Soulsow złapiesz o co kaman - trzeba przydzielać staty pod konkretne atrybuty broni. AP I krytyki są zdecydowanie ważniejsze od np. HP wg mnie.
No i system picto i lumin, jak go już ogarniesz to jest bajka i możesz tworzyć różnorakie buildy.
Jak dojdziesz do pewnej wioski to warto walczyć na arenie konkretna postacią bo dostaje świetna broń... Tyle bez spoilerów.

Ja właśnie wczoraj skończyłem. Mam save przy ostatniej bitce, to zerknę jeszcze na drugie zakończenie.
Grał ktoś "nową grę+"? To jest gra zupełnie od początku, ale z dotychczasowym poziomem, czy coś pozmieniane?
Jednak to tak nie działa. Trzeba przejść jeszcze raz, by zobaczyć drugie zakończenie. No nic - zaczynam nową grę+.

Jednak to tak nie działa. Trzeba przejść jeszcze raz, by zobaczyć drugie zakończenie. No nic - zaczynam nową grę+.
U mnie normalnie mogłem zrobić drugie zakończenie - przed finałowa walka był save

@vitas chyba też tak mial, ja na PS5 mam sporo save'ow do tyłu. Flaga była przed sceną z Renoir i tam mi się zapisało.
Udało się. Pomogło wczytanie starego save'a. Dzięki za właściwy trop. Nawet nie wiedziałem, że tyle tam zapisów. Chyba za daleko się cofałem. Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie gra na mnie wywarła. Moja osobista topka, zaraz obok Mafii 1. Jeśli chodzi o zakończenie, to wybrałem V, a Ty?

Udało się. Pomogło wczytanie starego save'a. Dzięki za właściwy trop. Nawet nie wiedziałem, że tyle tam zapisów. Chyba za daleko się cofałem. Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie gra na mnie wywarła. Moja osobista topka, zaraz obok Mafii 1. Jeśli chodzi o zakończenie, to wybrałem V, a Ty?
To ja wybrałem drugie, ale oba są świetne.

Swoją drogą jaki tu jest potencjał na dlc i sequele. Wcześniejsze ekspedycje lub:

Pisarze vs malarze

Swoją drogą jaki tu jest potencjał na dlc i sequele. Wcześniejsze ekspedycje lub:

Pisarze vs malarze
To już będzie w kontynuacji.

W DLC tylko i wyłącznie 60ta ekspedycja gigachadow xD

Back