Civil War w USA

Morderstwo to morderstwo.

Tym którzy pisali że Charliemu Kirkowi się ,,należało” nie daleko do tych którzy piszą że Alex Pretti ,,sam się o to prosił”.

:fjedzia:
Jest jednak różnica między nagrywaniem radosnych piosenek o śmierci Kirka, wręcz celebrujących to morderstwo
a stwierdzeniem, że trzeba być rozsądnym człowiekiem i nie wchodzić w paradę służbom próbującym wyłapać nielegalnych przestępców,
którzy są bronieni przez lewicę tylko dlatego, bo są czarni i wyznają islam.
Dwie cechy za które przygłupia biała lewica odda życie. Niesamowite.

Nikt chyba nie jest na tyle niezdrowy na umyśle by napisać tutaj, że to super, że faceta zastrzelili, przynajmniej ja się z tym nie spotkałem.
Chyba, że uważasz zdroworozsądkowe stwierdzenie FAFO za wyśmiewanie, to proponuję sprawdzić jednak teścia.
:roberteyeblinking:

zobacz @Mmayhem pan murzyn mądrzejszy niż ta banda białych debili
:beczka:

bonus

G_t8zbbWIAEq9Sq

Bo nawet pan murzyn wie, że jak będzie islamskich murzynów darmozjadów jeszcze więcej to dla murzynów rodowitych nie będzie pomocy.

no i to
G_uE0xpXMAEe6aW

Zajebiste.
Smutno mi :jon:

Miałem pytać czyje to, ale niech zgadnę, Kafka?

Zagaduję po klimacie i tej wskazówce, że tego nie dokończył.

No ale co się stało z jego ciałem?
Jak się posprzątało?
Właściwie to tutaj źle powiedziałem, bo (mimo efektu ucięcia historii) zakończenie jednak jest.

Może wyniosła na śmietnik albo spaliła go z innymi odpadami? Chociaż to zbyt banalne... więc może od początku się na niego czaiła i zawinęła sobie do domu, żeby ususzyć.

PS Nabokov, przeprowadził kiedyś szczegółową analizę tekstu. Zauważył, że opis pancerza i odnóży Gregora wskazuje na to, że stał się on pewnym gatunkiem chrząszcza. Nabokov stwierdził, że gdyby Gregor spróbował rozłożyć pancerz na plecach, znalazłby pod nim skrzydła i mógłby po prostu wylecieć przez okno, uciekając z klaustrofobicznego mieszkania. Gregor jednak nigdy nie uświadomił sobie swojej nowej natury.

Morderstwo to morderstwo.

Tym którzy pisali że Charliemu Kirkowi się ,,należało” nie daleko do tych którzy piszą że Alex Pretti ,,sam się o to prosił”.

Różnica taka. że Kirk prowadził hapening, a tamten poszedł uzbrojony manifestować. Za głupotę sie płaci.

Jeżeli ktoś jeszcze się gubi, ma lekko wrażliwe lewicowe serduszko i nie wie o co jest ta walka, to podrzucam,
jak obejrzy jeden z drugim wyłączając uprzedzenia a naprawdę posłucha to może zrozumie.

Wiem wiem z putinem miał wywiad ojej, to już nie wolno oglądać.
:pjelen:
Zły biały człowiek.

:korwinlaugh:

cała prawda o co tam jest tak naprawdę walka

Jeżeli ktoś jeszcze się gubi, ma lekko wrażliwe lewicowe serduszko i nie wie o co jest ta walka, to podrzucam,
jak obejrzy jeden z drugim wyłączając uprzedzenia a naprawdę posłucha to może zrozumie.

Wiem wiem z putinem miał wywiad ojej, to już nie wolno oglądać.
:pjelen:
Zły biały człowiek.

:korwinlaugh:

cała prawda o co tam jest tak naprawdę walka

he he
nikt nie podlajkował wszyscy z wypiekami na twarzy chyba wciąż oglądają

albo się boją klinkąć :tysoncoffe: bo wiadomo, zarażenie onucyzmem grozi

Ale co to ciągle za porównania z dupy z polskimi protestantami i do polskiej kultury, typowe lewackie pierdolenie na potrzebę sytuacji. W Polsce protestant nie ma gnata przy sobie i nie stanowi takiego zagrożenia dla milicjanta przy każdej głupiej interwencji, tam na każdym kroku glina może być odjebany przez wariata przy zwykłej kontroli drogowej, a Ty przyrównujesz to do Polski i co by było gdyby

Nie wkurwiaj mnie lepiej tusku:)

Nie bądź jak ten debil i nie porównuj kompletnie innych sytuacji by być w zgodzie z własną narracją.

@Mmayhem Twój argument o protestach kowidowych aktualny?

Udajcie że nie wiecie o co mi chodzi czy naprawdę nie łapiecie?

Chodzi o nadużycie siły przez służby, lub innymi słowy użycie środków nieadekwatnych do zagrożenia.

Mało tego, agenci ICE wywołali użyciem broni w takich okolicznościach zagrożenie dla samych siebie i osób postronnych.

Abstrahuję od poglądów tego kolesia, czy pluł na funkcjonariuszu dzień wcześniej czy nie.

Przypadek Alexa Pretti to fajny przykład oceniania przez internet.

Pierwsze nagranie w internecie- miły spokojny mężczyzna, co chciał pomóc.

Drugie nagranie- fucki, plucie, kopanie w samochód.

Internet w pigułce.

Jest jednak różnica między nagrywaniem radosnych piosenek o śmierci Kirka, wręcz celebrujących to morderstwo
a stwierdzeniem, że trzeba być rozsądnym człowiekiem i nie wchodzić w paradę służbom próbującym wyłapać nielegalnych przestępców,
którzy są bronieni przez lewicę tylko dlatego, bo są czarni i wyznają islam.
Dwie cechy za które przygłupia biała lewica odda życie. Niesamowite.

Z tych ujęć z miejsca zdarzenia chyba nie wynika że koleś utrudniał działanie ICE a jedynie filmował telefonem i podniosł z ziemia jakaś babkę.

Nikt chyba nie jest na tyle niezdrowy na umyśle by napisać tutaj, że to super, że faceta zastrzelili, przynajmniej ja się z tym nie spotkałem.

Oczywiście że takie głosy są.

Skoro jest demokracja to chyba każdy może protestować i nie powinnien za to zarobić kulki.

Różnica taka. że Kirk prowadził hapening, a tamten poszedł uzbrojony manifestować. Za głupotę sie płaci.

Problem w tym, jak już napisałem, że tam połowa społeczeństwa wszędzie chodzi z bronią i cenią sobie to prawo bardziej niż konstytucję.

Gdzieś dwójka agentów ICE dziś otwiera szampana przez wyjście tych nagrań. Mocno pomocne na ich stronę jakby ruszył proces.

Mit grzecznego pielęgniarza upadł.

W ogóle to jest socjologicznie ciekawe szczególnie w USA, że jak taki agent ICE przewróci gościa i bierze go na ziemię to mainstreamowe media żyją tym 10 dni, ale jak Pretti opluwa ICE, kopie w ich samochód to temat praktycznie nie istnieje w opinii publicznej.

Czasami mam wrażenie, że jakby Antifa spaliła 5 budynków to CNN 3 miesiące by się zastanawiał kto je podpalił, bo nikt nic nie wie.:lol:

Stawiam orzechy przeciw pieniądzom, że ten typ o fenotypie, który nie wymaga żadnego wyjaśnienia :awesome: , był przeciwny prawu do posiadania broni i protestował tak samo zagorzale przeciw temu jak przeciw usuwaniu ze społeczeństwa przestępców :mamed:

To dlaczego miał pozwolenie na broń i klamkę za paskiem?

:mamedwhat:

Chodzi o nadużycie siły przez służby, lub innymi słowy użycie środków nieadekwatnych do zagrożenia.

Mało tego, agenci ICE wywołali użyciem broni w takich okolicznościach zagrożenie dla samych siebie i osób postronnych.

Abstrahuję od poglądów tego kolesia, czy pluł na funkcjonariuszu dzień wcześniej czy nie.
Na powtórkach z ciepłego fotela to można sobie gdybać i wyciągać wnioski o użyciu nieadekwatnych środków do sytuacji. Normalną reakcją czlowieka tam na zatrzymanie powinny być ręce w górę i ani ruchu, a nie szarpać się z psami mając klamkę w kieszeni :fjedzia:

Imo USA stworzyło silne alibi na ludzi, którzy rozwalają miasto i teraz odbija im się to czkawką.

Tam nawet taki Pretti i jemu podobni nie mają problemu rozwalić samochód i miejscówkę ICE.

No oczywiście, że nie chodzi o nadużycie siły poprzez służby. Ile razy to policja u nas kogoś przekopie albo spałuje i jakoś Julki nie płaczą nie skaczą na policję z łapami co nie? Widzisz różnice?

U nas jak były protesty kowidowe na które się tak powołujesz to tylko policja była pod bronią my mogliśmy ich napierdalać jedynie rękoma, a oprócz Głogowa i tak było spokojnie, a tam ręce wystarczyły na polskie zomo :mamed: lewaki siedziały zamknięte w domach, nikt nie płacił, żeby przeszkadzali służbom. Widzisz różnice?

Tam każdy chodzi pod gnatem i policjanta lepiej słuchać, a nie przeszkadzać mu w pracy i pluć mu na auto.

Rozumiesz już?

:roberteyeblinking:

No oczywiście, że nie chodzi o nadużycie siły poprzez służby. Ile razy to policja u nas kogoś przekopie albo spałuje i jakoś Julki nie płaczą nie skaczą na policję z łapami co nie? Widzisz różnice?

U nas jak były protesty kowidowe na które się tak powołujesz to tylko policja była pod bronią my mogliśmy ich napierdalać jedynie rękoma, a oprócz Głogowa i tak było spokojnie, a tam ręce wystarczyły na polskie zomo :mamed: lewaki siedziały zamknięte w domach, nikt nie płacił, żeby przeszkadzali służbom. Widzisz różnice?

Tam każdy chodzi pod gnatem i policjanta lepiej słuchać, a nie przeszkadzać mu w pracy i pluć mu na auto.

Rozumiesz już?

Czyli jak stałeś dwa metry od policjanta bez maseczki to on mógł Cię spryskać gazem?

Rozumiesz o co mi chodzi?

W Europie wiele takich rzeczy by nie przeszło, ale w USA to mam wrażenie, że to już jakiś serial The Boys i jakby rozwalić dziś Kapitol, WH i posterunki policji to ludzie by za 3 tygodnie o tym zapomnieli.

Tam jest juz inna wrażliwość. :lol:

Back