Civil War w USA

Oświadczenie rodziców Alexa Prettiego, Michaela i Susan Pretti:

Jesteśmy zrozpaczeni, ale też bardzo wściekli. Alex był człowiekiem o dobrym sercu, który głęboko troszczył się o swoją rodzinę i przyjaciół, a także o amerykańskich weteranów, którymi opiekował się jako pielęgniarz na oddziale intensywnej terapii w szpitalu dla weteranów w Minneapolis. Alex chciał coś zmienić na tym świecie.Niestety, nie będzie go z nami, aby zobaczyć jego wpływ. Nie używam określenia „bohater” zbyt pochopnie. Jednak jego ostatnią myślą i czynem była chęć ochrony kobiety. Ohydne kłamstwa, które administracja opowiada o naszym synu, są naganne i obrzydliwe.Alex ewidentnie nie trzyma broni, gdy atakują go morderczy i tchórzliwi bandyci Trumpa z ICE. Trzyma telefon w prawej ręce, a pustą lewą rękę unosi nad głowę, próbując ochronić kobietę, którą ICE właśnie zepchnęło na ziemię, będąc jednocześnie spryskaną gazem pieprzowym. Proszę, ujawnijcie prawdę o naszym synu. Był dobrym człowiekiem. Dziękuję.

Mordo w tych czasach śledzenie ichniejszych twittów to tak jak byś tam żył 20 lat ! :tellmemore:
Wiadomo że co w internecie zobaczysz to czysta prawda. Jakoś gdy zaczełą się niby ta wojna domowa kiedy rozmawiałem z swoją rodzinną z Karoliny to i ich bliskie otoczenie jakś nie odczówają tego nazistowskiego, opresyjnego reżimu. Nie wiem może nikt z nich nie został zastrelony przez opresyjny rząd bo np. jak pan szeryf, policjant powiedział proszę wysiąść z auta, prosze współpracować na koniec powiedział dziękuje do widzenia. Pierszy raz jak byłęm w USA wujek odrazu mi powiedział co by się nie działo to współpracój z służbami nie ważene czy jesteś zatrzymany przez szeryfa( któryw wiekszości stanów jest wybierany), czy to NYPD, czy LAPD najlepiej przedstawia chyba ten film

Do czego zmierza te pytanie, bo dziś w każdej dziedzinę można je zadać?
Pytanie dalej brzmi czy kiedykolwiek byłeś w USA? Prościej chyba nie da się tego zakomunikować. Jeżeli nie to całą twoja wiedza o USA bierze się z internetu i tak naprawde ty nic nie wiesz o tym kraju wielkości całej Europy stajesz się tylko kolejnym ekspertem w gajmingowym krześle, którego jedyną umijetnością jest przeklejanie kolejnych tweetów i nabijanie postów.

Pytanie dalej brzmi czy kiedykolwiek byłeś w USA? Prościej chyba nie da się tego zakomunikować. Jeżeli nie to całą twoja wiedza o USA bierze się z internetu i tak naprawde ty nic nie wiesz o tym kraju wielkości całej Europy stajesz się tylko kolejnym ekspertem w gajmingowym krześle, którego jedyną umijetnością jest przeklejanie kolejnych tweetów i nabijanie postów.

O mój Boze, przeciez takim myśleniem upada 90 procent socjalmediów na swiecie :jjsmile:

Wiadomo że co w internecie zobaczysz to czysta prawda. Jakoś gdy zaczełą się niby ta wojna domowa kiedy rozmawiałem z swoją rodzinną z Karoliny to i ich bliskie otoczenie jakś nie odczówają tego nazistowskiego, opresyjnego reżimu. Nie wiem może nikt z nich nie został zastrelony przez opresyjny rząd bo np. jak pan szeryf, policjant powiedział proszę wysiąść z auta, prosze współpracować na koniec powiedział dziękuje do widzenia. Pierszy raz jak byłęm w USA wujek odrazu mi powiedział co by się nie działo to współpracój z służbami nie ważene czy jesteś zatrzymany przez szeryfa( któryw wiekszości stanów jest wybierany), czy to NYPD, czy LAPD najlepiej przedstawia chyba ten film

w pełni się zgadzam z tym co napisałeś. Byłem w stanach w październiku w :NYC, New Jersey i Filadelfia. Mówi się w internecie, że Nowy Jork to miasto demokratów. Jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem ile ludzi chodzi w czapkach czy bluzach z napisem Maga lub Trump. Nie widziałem by ludzie skakali sobie do gardeł, bo ktoś głosuje na niebieskich czy czerwonych. Wystarczyło spojrzeć ile samochodów miało naklejki wspierające pracę policji, strażaków czy wojskowych. Widziałem dosłownie grupkę kilku osób, które miały banery potępiające ICE i Trumpa. Żadnych rozruchów czy innych aktów wandalizmu. Nawet obecny burmistrz, którym został Mamndanii nie wygrał, aż taką przewagą, jak mu wróżyły media. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ludzie noszący czapki z MAGA, w przeważającej ilość byli nie biali. Stany trzeba zobaczyć samemu, bo co podają nam media, to bardzo przerysowany obraz, by wzbudzić zainteresowanie oglądających.

Ale o czym toczy się ta debata. Wy serio myślicie, ze jak ktos wrzuci post z rozrób w USA to sadzi, ze teraz w 20 domach walczą na noże?

a fora sportowe gdzie ludzie nigdy nie byli w Londynie,Madrycie na meczu Realu Madryt albo na UFC w Nowym Jorku i nigdy nie walczyli w klatce?
Naprawde ty to chyba debilem jesteś. Porównujesz jakieś wydarzenie sportowe do tkanki społecznej w USA, którę dla przypomnienia dla twojej wiadomości ma stany większe niż kraje w Europie. Oglądająć mecz jednak człowiek może sobie wyrobić opinie czy dana drużyna gra dobrze czy nie, czy ma progres czy nie. W twoim wypadku wklejasz post za postem mówiąć że w USA jest wojna domowa, czy ty wgóle masz pojęcie co znaczy pojęcie wojna domowa?

Naprawde ty to chyba debilem jesteś. Porównujesz jakieś wydarzenie sportowe do tkanki społecznej w USA, którę dla przypomnienia dla twojej wiadomości ma stany większe niż kraje w Europie. Oglądająć mecz jednak człowiek może sobie wyrobić opinie czy dana drużyna gra dobrze czy nie, czy ma progres czy nie. W twoim wypadku wklejasz post za postem mówiąć że w USA jest wojna domowa, czy ty wgóle masz pojęcie co znaczy pojęcie wojna domowa?

Mam wrażenie, ze próbujesz tworzyć problem, którego nie ma.

Czy ty jesteś osoba niewidoma? Widzisz co obecnie dzieje się w stanie Minnesota? Tam jest obecnie wojna domowa w wielu segmentach miast.

Czemu ten watek zrobił już 16 tysiecy wejść skoro nic się nie dzieje w USA?

Last edited:
Następnym razem jak ktoś normalny będzie chciał coś napisać o ICE itp. to niech założy oddzielny temat. Fenkju from de montajn

1769429155566.png

Następnym razem jak ktoś normalny będzie chciał coś napisać o ICE itp. to niech założy oddzielny temat. Fenkju from de montajn

Jak nie mieszkasz w Minnesota to nie masz prawa wypowiadać się w takich tematach. Rozumiesz.

@Drzewo

Chłopie Cassius zrobił ponad 20 tysięcy postów w rok, a ty piszesz że ja jestem nim na sterydach :beczka:

On tu chyba nawalał 100-200 postów dziennie. :jjsmile:

Założy pięć kolejnych... To taki Cassius na sterydach.
Założy pięć kolejnych... To taki Cassius na sterydach. Dopóki nie dostanie serii banów to będzie uważał sie za potrzebnego, taki dodatkowy redaktor... :DC:
Założy pięć kolejnych... To taki Cassius na sterydach. Dopóki nie dostanie serii banów to będzie uważał sie za potrzebnego, taki dodatkowy redaktor... :DC:
Dawaj jeszcze raz.

Back