Civil War w USA

Zaraz będzie, że nasz kanapowy ekspert od wszystkiego zna lepiej sytuację i jak to wyglądało niż kolega który tam siedzi :mjsmile:

Można dodać też, że nie ma lewicowego marksizmu i homopropagandy na uczelniach, ale komentarze już pewnie usunięte.
:fjedzia:

takie tam z nypost

jak zwykle soros

View attachment 137732

Tak jest, funkcjonariuszu libku

A tak - jestem liberałem. Skoro sprzeciwiam się cenzurze w stylu ACTA i działaniom brytolskiej policji względem działaczy prawicowych i komentarzy internetowych (sic!), to byłoby lekką hipokryzją gdyby nagle ograniczanie prawa do protestu drugiej strony zaczęło mi nie przeszkadzać :fjedzia: .

Ciekawe jest to, że jedno zdarzenie, które można sobie obejrzeć dokładnie klatka po klatce z różnych ujęć, tak podzieliło ludzi. Każdy widzi to inaczej i interpretacja wydarzeń w dużej mierze odzwierciedla światopogląd osoby je interpretującej.

Zaraz będzie, że nasz kanapowy ekspert od wszystkiego zna lepiej sytuację i jak to wyglądało niż kolega który tam siedzi :mjsmile:
No ale jak Krecik to pisał kilka stron wcześniej w prostych słowach, to i tak nie zrozumiał :fjedzia:

Zupełnie jak halibut, bo on wie lepiej i chuj xD

A tak - jestem liberałem. Skoro sprzeciwiam się cenzurze w stylu ACTA i działaniom brytolskiej policji względem działaczy prawicowych i komentarzy internetowych (sic!), to byłoby lekką hipokryzją gdyby nagle ograniczanie prawa do protestu drugiej strony zaczęło mi nie przeszkadzać :fjedzia: .
Rozróżniasz prawa do protestu od zagrożenia życia funkcjonariusza?

Ale oni protestują przeciwko wydalaniu NIELEGALNYCH IMIGRANTÓW których ponoć nie jesteś zwolennikiem.

Z tym, że chyba byłeś w tym juesej i wiesz w jakiś sposób protestuje lewica?

To jak to w takim wielkim umyśle taki dualizm myślowy?

:putinlaugh:

Rozróżniasz prawa do protestu od zagrożenia życia funkcjonariusza?

Już tłumaczyłem moją perspektywę wiele razy i nie chce mi się ponownie przez to przechodzić. Typiara powinna zostać namierzona i skazana - nie odstrzelona na miejscu. Nigdy nie napisałem, że typiara postępowała słusznie i, że się z nią zgadzam - moje zdanie na temat imigracji i działań ICE raczej znasz.
Moim zdaniem funkcjonariusz popełnił błędy i wskazuje na to również polecany tutaj "Szeryf USA" - mógł uniknąć tej sytuacji, gdyby interweniował zgodnie z procedurami.

Poza tym nie oszukujmy się, drogi kolego - gdyby taka sama sytuacja wydarzyła się podczas protestów prawej strony, to już byś taki wyrozumiały dla funkcjonariusza nie był :awesome: i pewnie bym coś czytał o "policji jako narzędziu opresji". Ja natomiast bym swojego zdania nie zmienił i dalej uważał, że funkcjonariusz podjął błędną decyzję.

Ja nie miałbym z tym problemu. :suchykarol: komunistów powinno się izolować.

Już tłumaczyłem moją perspektywę wiele razy i nie chce mi się ponownie przez to przechodzić. Typiara powinna zostać namierzona i skazana - nie odstrzelona na miejscu. Nigdy nie napisałem, że typiara postępowała słusznie i, że się z nią zgadzam - moje zdanie na temat imigracji i działań ICE raczej znasz.
Moim zdaniem funkcjonariusz popełnił błędy i wskazuje na to również polecany tutaj "Szeryf USA" - mógł uniknąć tej sytuacji, gdyby interweniował zgodnie z procedurami.
@DD40 widzisz? Powinni dać jej odjechać i wysłać list gończy :lesnarhappy:

Ale oni protestują przeciwko wydalaniu NIELEGALNYCH IMIGRANTÓW których ponoć nie jesteś zwolennikiem.

Z tym, że chyba byłeś w tym juesej i wiesz w jakiś sposób protestuje lewica?

To jak to w takim wielkim umysle taki dualizm myślowy?

:putinlaugh:

Mordo, ale poczytaj moje posty wcześniejsze.
Tak - jestem zwolennikiem ICE i chcę żeby działali sprawnie. Ba! Chciałbym takiej instytucji również w Europie.

Przeczytaj sobie chociażby mój poniższy post. Ewentualnie to co pisałem wcześniej o tym, co powinno się robić z opłacanymi aktywistami - bardzo chętnie bym widział w użyciu pałki i armatki gazowe/wodne :fjedzia: .

Jest jeszcze jeden aspekt, o którym wcześniej nie mówiłem, a jest ważny z mojej perspektywy i jednym z powodów dlaczego oceniam tę interwencję tak negatywnie. Jestem wielkim zwolennikiem walki z nielegalną imigracją (legalną w sumie też :awesome: ) a takie sytuacje na pewno w tym nie pomagają. Większość ludzi to normiki (zwłaszcza w USA) nieinteresujący się tym w życiu codziennym. Dotrą do nich natomiast nagłówki w stylu "ICE zabiło matkę 3 dzieci", do tego dojdzie narracja z mainstreamowych mediów i taki John się zacznie zastanawiać czy z tym ICE na pewno jest wszystko ok.

Poza tym nie oszukujmy się, drogi kolego - gdyby taka sama sytuacja wydarzyła się podczas protestów prawej strony, to już byś taki wyrozumiały dla funkcjonariusza nie był :awesome: i pewnie bym coś czytał o "policji jako narzędziu opresji". Ja natomiast bym swojego zdania nie zmienił i dalej uważał, że funkcjonariusz podjął błędną decyzję.
Od momentu rozkazu wyjścia z pojazdu zaczęli przeprowadzać rutynową procedurę i agent sięgał po broń. Idiotka myślała, że to tylko takie żarty? No to się kurwa pośmialiśmy. Skąd agenci mają wiedzieć jakie zamiary ma tępa dzida gdy z piskiem opon rusza w kierunku jednego z nich? A gdyby "samochód wjechał w funkcjonariusza" mówiłbyś że pizdy, bo mieli wuchtę czasu by ją zastrzelić?
Ponoć cały dzień ją jakoś tolerowali. To co widzimy na filmikach to interwencja, która jest jasna i precyzyjna - proszę opuścić pojazd. To nie polskie grzesie w mundurach tylko amerykańscy funkcjonariusze. Tam interwencja oznacza coś trochę innego niż u nas. Ruszając miała świadomość, że może być zastrzelona.
Bycie liberałem to coś bardzo innego niż bycie libkiem

Ponoć cały dzień ją jakoś tolerowali. To co widzimy na filmikach to interwencja, która jest jasna i precyzyjna - proszę opuścić pojazd. To nie polskie grzesie w mundurach tylko amerykańscy funkcjonariusze. Tam interwencja oznacza coś trochę innego niż u nas. Ruszając miała świadomość, że może być zastrzelona.

No i miała - przecież już w pierwszym swoim poście napisałem, że "wiadomo, że z policją w USA się nie heheszkuje".
Nigdy nie napisałem, że mi jakoś żal tej kobiety - wiedziała co robi i poniosła konsekwencje. Zwracam jedynie uwagę, że konsekwencje mogłyby być mniejsze, gdyby również funkcjonariusz zachował się inaczej.

Pisałem też o tym jak szkodliwa była ta sytuacja dla samego ICE i procesu walki z nielegalną imigracją - jeden z głównych powodów dla którego interwencję tę oceniam tak negatywnie. Ten aspekt jest jednak przez wszystkich sukcesywnie pomijany.

Mordo, ale poczytaj moje posty wcześniejsze.
Tak - jestem zwolennikiem ICE i chcę żeby działali sprawnie. Ba! Chciałbym takiej instytucji również w Europie.
W Europie się nie da. Unia jest siedliskiem eurokomuchów z długimi nosami oni nie wprowadzą czegoś co było by przeciwko ich "polityce".

U nas będą twarde nagłówki w stylu "Donald tusk się wściekł", "polska wypowie pakt migracyjny", żeby właśnie przygłupie liberałki mogły jeść spokojnie gówno w glovo ,a rozpierdalanie Europy będzie sobie szło w najlepsze jak teraz.

Dlatego tak w Europie nienawidzą Trumpa i straszą wszystkich tą legendarną "skrajną prawicą".

Przeczytaj sobie chociażby mój poniższy post. Ewentualnie to co pisałem wcześniej o tym, co powinno się robić z opłacanymi aktywistami - bardzo chętnie bym widział w użyciu pałki i armatki gazowe/wodne :fjedzia: .
A to sprawa oczywista.

Ale jednak zabolało Cie lewicujące serduszko, że policjant zrobił co miał zrobić i głupia cipa tango down.

:śmiech:

:antonio:

Zwracam jedynie uwagę, że konsekwencje mogłyby być mniejsze, gdyby również funkcjonariusz zachował się inaczej
Równie dobrze mógłby być większe gdyby nie postąpił tak jak postąpił, mogła mile później wjechać na pełnej pizdzie w grupę ludzi w ramach protestu i zabić kilka osób, a wtedy ten funkcjonariusz byłby temu winny, oni tam mają eliminować zagrożenie a nie zastanawiać się czy konsekwencje danego czynu będą takie czy srakie kurwa.

Bo ty pewnie zaraz napiszesz że ona by odjechała i do dzieci do domu pojechała obiad robić dlatego dyskusja z tobą ogólnie nie ma sensu bo ty w każdym poście piszesz że coś rozumiesz a finalnie nie rozumiesz nic.

Ale jednak zabolało Cie lewicujące serduszko, że policjant zrobił co miał zrobić i głupia cipa tango down.

:śmiech:

No tak średnio bym powiedział. Jej samej nie jest mi żal wcale i pisałem też o tym wcześniej, że bardzo chętnie bym ją widział zglebowaną ze śladami po kilku kuksańcach od funkcjonariuszy.

Po prostu według mnie - ta cała akcja przyniesie więcej złego niż dobrego. To jest ogromny czarny PR dla całej instytucji, którego powinni się wystrzegać i tłumaczyłem to wcześniej, a nikt tego tutaj nie dotyka. Uważasz, że taki przeciętny John po tej akcji będzie na ICE patrzył w sposób bardziej pozytywny czy negatywny? Nie mówię tutaj o twardych zwolennikach Trumpa, tylko o elektoracie "przepływowym".

Z jednej strony wiadomo - z policją w USA się nie heheszkuje, a z drugiej strony to tutaj również mamy podobny przykład - mógł ten Janek Wiśniewski jednak nie kozaczyć do tej milicji, co nie?

Z innej beczki - jak działaczom prawicowym się blokuje konta za atak na policję to jest wielki problem, a jak lewaczkę odstrzelą za takie w sumie "nic" to już problemu nie ma :DC: .
A podobno katolicki kraj :awesome: . Ciekawe jakie by były reakcje gdyby policja odjebała kilku z tych co się do Kapitolu wbili, po porażce Trumpa. W tamtej sytuacji to było duuuużo bardziej uzasadnione niż tutaj.

View attachment 137441
kurwa jakie porównanie z pizdy. Całkiem inny ustrój i inne czasy. Jak można uciśniony i gnojony naród na skraju wytrzymałości, porównywać do zlewaczałych idiotek, które mają wszystko, ale i tak z nudów(zostały opłacone/mają sprane mózgi), zachciało im się jeździć, przeszkadzając służbom w prowadzeniu działalności zgodnej z prawem.
Zobacz nagrania z jaką pogardą one odnoszą się do tego funkcjonariusza. Na końcu jedna próbuje go zabić.
Najlepiej pozwolić odjechać i jeszcze niech skocznie sobie zrobi z ciała tego agenta ICE dla rozpędu.
Przecież w USA to Antifa wygląda jak zorganizowana grupa bojowa, porównując do tego jak prezentuje się w Europie.
Pousuwaj to Opie jak to masz w zwyczaju, bo wstyd.

No tak średnio bym powiedział. Jej samej nie jest mi żal wcale i pisałem też o tym wcześniej, że bardzo chętnie bym ją widział zglebowaną ze śladami po kilku kuksańcach od funkcjonariuszy.

Po prostu według mnie - ta cała akcja przyniesie więcej złego niż dobrego. To jest ogromny czarny PR dla całej instytucji, którego powinni się wystrzegać i tłumaczyłem to wcześniej, a nikt tego tutaj nie dotyka. Uważasz, że taki przeciętny John po tej akcji będzie na ICE patrzył w sposób bardziej pozytywny czy negatywny? Nie mówię tutaj o twardych zwolennikach Trumpa, tylko o elektoracie "przepływowym".
no bo jakby rozjechała tego agenta ICE jak w GTA i ją puścili, to daje zajebisty przykład dla kolejnych Karen z niebieskimi włosami, że można za nimi jeździć i im życie zatruwać całymi dniami, za jakiś marny wyrok.

Jeżeli media by to pokazały tak jak ja to widzę to zwykły John by wziął gaśnicę i kibicował.

Jeżeli media by to pokazały tak jak ja to widzę to zwykły John by wziął gaśnicę i kibicował.

No a będzie tak jak pisałem tutaj.

Jest jeszcze jeden aspekt, o którym wcześniej nie mówiłem, a jest ważny z mojej perspektywy i jednym z powodów dlaczego oceniam tę interwencję tak negatywnie. Jestem wielkim zwolennikiem walki z nielegalną imigracją (legalną w sumie też :awesome: ) a takie sytuacje na pewno w tym nie pomagają. Większość ludzi to normiki (zwłaszcza w USA) nieinteresujący się tym w życiu codziennym. Dotrą do nich natomiast nagłówki w stylu "ICE zabiło matkę 3 dzieci", do tego dojdzie narracja z mainstreamowych mediów i taki John się zacznie zastanawiać czy z tym ICE na pewno jest wszystko ok.

no bo jakby rozjechała tego agenta ICE jak w GTA i ją puścili, to daje zajebisty przykład dla kolejnych Karen z niebieskimi włosami, że można za nimi jeździć i im życie zatruwać całymi dniami, za jakiś marny wyrok.

W zamian natomiast mamy to o czym ja piszę - a na początku większość popierała ICE.
Gdyby policja postępowała tak jak powinna - rozpędzając protesty i ładując do aresztu, to wielkiego problemu z Karynami by nie było :fjedzia: . Natomiast mamy 2 skrajności - w jednej sytuacji policja stoi bezczynnie, a w drugiej ładuje kulkę.

1768220780318.png

No a będzie tak jak pisałem tutaj.

W zamian natomiast mamy to o czym ja piszę - a na początku większość popierała ICE.
Gdyby policja postępowała tak jak powinna - rozpędzając protesty i ładując do aresztu, to wielkiego problemu z Karynami by nie było :fjedzia: . Natomiast mamy 2 skrajności - w jednej sytuacji policja stoi bezczynnie, a w drugiej ładuje kulkę.

View attachment 137753
no tak, bo te sondaże to w chuj są rzetelne.

no tak, bo te sondaże to w chuj są rzetelne.

Może są, może nie są.
Wszyscy jednak unikają odpowiedzi na jedno pytanie - czy zachowanie funkcjonariusza przysłuży się ICE czy nie? Na razie mamy mnóstwo protestów, które raczej korzystnie na ich działalność nie wpływają. Zamiast jednej idiotki blokującej drogę, mają tłumy zindoktrynowanych protestujących.

W mojej opinii to po prostu średni deal. Żeby uniknąć niejasności - chciałbym żeby rozeszło się po kościach i żeby działalność ICE przebiegała bez utrudnień, ale znając specyfikę USA - nie ma co na to liczyć.

Wszyscy jednak unikają odpowiedzi na jedno pytanie - czy zachowanie funkcjonariusza przysłuży się ICE czy nie? Na razie mamy mnóstwo protestów, które raczej korzystnie na ich działalność nie wpływają. Zamiast jednej idiotki blokującej drogę, mają tłumy zindoktrynowanych protestujących.
no tak, bo po to są służby w USA żeby każde swoje działanie analizować pod kątem tego, czy nie wywołają zamieszek spłakanych Karen w niebieskich włosach z psami rasy genderfluid.
Grzegorza Flojda też powinni puścić, no bo przecież potem ciemnoskórzy będą plądrować sklepy.

Swoją drogą ze śmierci tej karynki nic nie będzie, ani wojny domowej ani nic podobnego.

Wiecie dlaczego? Bo jest biała.
Żaden murzyn, ani tym bardziej murzynka, żaden meksyk, hindus czy inne apacze nie wyjdą na ulicę w imię jakiejś białej karynki.

Szybciej popadnie w zapomnienie niż wszyscy myślą. :fjedzia:

Back