Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Już wiadomo dlaczego Tadeusz Batyr chce odwiedzić wpierw stolicę apostolskąBogactwo
![]()

To tylko kontynuacja wpływu technologii na podatne umysły. Tak widzę duża część obecnego społeczeństwa. Powoli niestety przestaje to być żartem.Ciekawe jaki wpływ na zdrowie psychiczne społeczeństwa będzie miało AI w najbliższych latach.
Ciekawe jaki wpływ na zdrowie psychiczne społeczeństwa będzie miało AI w najbliższych latach.
Obawiam się, że poważne konsekwencje dla całej ludzkości nas czekają. Może jeszcze nie za mojego życia, ale wkrótce matrix będzie filmem na czarnej liście.To tylko kontynuacja wpływu technologii na podatne umysły. Tak widzę duża część obecnego społeczeństwa. Powoli niestety przestaje to być żartem.![]()
Za 50 lat to wszyscy w Europie będą 5 razy dziennie bić czołem o dywanik a nie jakieś tam AIObawiam się, że poważne konsekwencje dla całej ludzkości nas czekają. Może jeszcze nie za mojego życia, ale wkrótce matrix będzie filmem na czarnej liście.
Dotychczas sprawdzałem jedynie od czasu do czasu groka - tę ai od Muska. Jej odpowiedzi są wyczuwalnie sztuczne, często naciągane i błędne. Z treści łatwo wywnioskować, że to jakieś niedopracowane maszyny z nami rozmawiają.
Jednak kilka dni temu @respect wspomniał, iż korzysta z chata gpt nawet do wypełniania dokumentów. Zaciekawiony referencjami odpaliłem to na telefonie i lekko mnie zszokowało to co zastałem. AI odpowiadało pełnymi, rozbudowanymi zdaniami, w które wplatało mowę potoczną i jakieś żarciki słowne. I to w języku, który jest stosowany wyłącznie przez niewielką grupę ludzi na świecie. Szybko to idzie. Teraz ludzie są przyspawani do smartfonów i bez nich palcem do dupy nie trafią i zginęliby w świecie bez internetu a co dopiero czeka nas przy tym tempie rozwoju za 50 lat?

A później już nikt nigdy nie wymyśli aiZa 50 lat to wszyscy w Europie będą 5 razy dziennie bić czołem o dywanik a nie jakieś tam AI![]()
Ktoś w młodości miał okazję być na takiej giełdzie?
Klimat zajebisty, do tego pierwszy w życiu mega-hamburger (za 5 zł).