Ciekawe rzeczy.

Może tak być :) Ja w ogóle nie uważam tych testów za miarodajne z prostego powodu, czasem wystarczy więcej szczęścia niż rozumu do rozwiązania specyficznego testu. Ktoś może bardziej lubić układanki, a ktoś rzeczywiście używać tej inteligencji nie osiągając wysokich wyników. Ważne jest wykorzystywanie zdobytej wiedzy, a nie wynik. To samo z maturą itp.
Depresja ma duży wpływ na wyniki IQ, a szczęściem można tylko podbić max kilka pkt ( trzeba mieć mega farta w specjalistycznych testach żeby tak się stało).

Te testy są głównie na fluid IQ, a to tylko jedna z wielu gałęzi.

Może tak być :) Ja w ogóle nie uważam tych testów za miarodajne z prostego powodu, czasem wystarczy więcej szczęścia niż rozumu do rozwiązania specyficznego testu. Ktoś może bardziej lubić układanki, a ktoś rzeczywiście używać tej inteligencji nie osiągając wysokich wyników. Ważne jest wykorzystywanie zdobytej wiedzy, a nie wynik. To samo z maturą itp.
Co by jednak nie mówić to ludzie z wyższym IQ częściej osiągają sukces niż Ci z mniejszym. Oczywiście to nie jest zasada ale jednak jako pojedynczy czynnik wpływający dobrze na naszą przyszłość to jest najlepszy pośród innych. :lol:

ja mam równe 100 swoją drogą :lol:

Co by jednak nie mówić to ludzie z wyższym IQ częściej osiągają sukces niż Ci z mniejszym. Oczywiście to nie jest zasada ale jednak jako pojedynczy czynnik wpływający dobrze na naszą przyszłość to jest najlepszy pośród innych. :lol:

Jaki miałeś test i w jakim wieku?

Jaki miałeś test i w jakim wieku?
26 lat a test nie pamiętam może znajde ale tam były tylko same "układanki" nie trzeba było mieć żadnej wiedzy. Moja osobowość według wskaźnika MBTI to INTP :lol:

Last edited by a moderator:

Ja jakies 40% więcej :lesnarhappy:
Przy testach z GW więcej :jjsmile:

tak, trudne to było na maksa
Zrób sobie testy te co wysłałem na poprzedniej stronie, czyli od mensy duńskiej i norweskiej. To są najbardziej miarodajne w sieci jakie znam. Najlepiej po 9 godzinach snu i mocnym śniadaniu.

Oczywiście to nie jest to samo co robienie testu na żywo przy osobach sprawdzających i z większym stresem.

Te testy są głównie na fluid IQ, a to tylko jedna z wielu gałęzi.
Dokładnie, to jest odpowiedź co do tych testów.

Bardziej od IQ cenię wykorzystywanie własnego mózgu do skomplikowanych operacji, czyli wręcz kreowanie własnego/opartego na sprecyzowanych celach zadania. Mózg można ćwiczyć chyba do końca życia, więc w tym widzę większy użytek. Wszystkie te testy/egzaminy opierają się na zakończeniu pewnego etapu, a przecież ciężko stwierdzić kiedy przychodzi koniec wchłaniania wiedzy.

Dokładnie, to jest odpowiedź co do tych testów.

Bardziej od IQ cenię wykorzystywanie własnego mózgu do skomplikowanych operacji, czyli wręcz kreowanie własnego/opartego na sprecyzowanych celach zadania. Mózg można ćwiczyć chyba do końca życia, więc w tym widzę większy użytek. Wszystkie te testy/egzaminy opierają się na zakończeniu pewnego etapu, a przecież ciężko stwierdzić kiedy przychodzi koniec wchłaniania wiedzy.
IQ to dalej najlepszy pojedynczy wyznacznik sukcesu, ale składa się mniej więcej na ~20% ( tutaj badania się różnią). Także zostaje nam ~80% innych czynników, oczywiście jak ktoś ma IQ poniżej ~80 to będzie miał dużo trudniej sobie przyswoić informacje od osoby z średnim / i wyższym IQ.

Ciekawe skad ma na to pieniazki...

To start z 5 grudnia. Utracono łączność z pierwszym członem podczas wejścia w atmosferę no i nie było szans na lądowanie na platformie. Samo dokowanie do ISS odbyło się bez przeszkód. Elon powiedział, że mimo wszystko będą się starali odzyskać ten 1 człon.

//Wideło

Zrób sobie testy te co wysłałem na poprzedniej stronie, czyli od mensy duńskiej i norweskiej. To są najbardziej miarodajne w sieci jakie znam. Najlepiej po 9 godzinach snu i mocnym śniadaniu.

Oczywiście to nie jest to samo co robienie testu na żywo przy osobach sprawdzających i z większym stresem.

143 przed chwilą, kiedyś (z 5 lat temu) miałem bodajże 135 lub 137 (wtedy na tym http://pitagoras.pl/test20/test-iq.php miałem 150 na max 165)
Są/Były w necie trudniejsze testy do "elitarnych" organizacji, pamiętam, że w przykładowym egzaminie do jednej z nich nie miałem pojęcia o co chodzi przy ani jednym teście :lol:

IQ można traktować jak "talent" - możesz mieć zajebiste murzyńskie geny, ale jak będziesz siedzieć na dupie zamiast trenować to i tak będziesz tylko spasionym nierobem. Większość ludzi się nie rozwija w zakresie myślenia, wprowadźcie sobie w życie takie podejście https://www.lesswrong.com/posts/PBRWb2Em5SNeWYwwB/humans-are-not-automatically-strategic i prześcigniecie każdego kto o tym nie myśli, niezależnie jakie ma IQ. Do tego myślenie w notatniku zamiast w samej wyobraźni, ludzie których uważamy za geniuszy korzystali non-stop z notatników - da Vinci, Feynman, Luhmann i masa innych. Ja swoje IQ wymieniłbym w każdej chwili na wyższe EQ i mniej problemów z podejmowaniem decyzji.

pierwsza polska foteczka satelitarna z kosmosu (tzn z okolic kopuły nad dyskiem)

pwsat2_pld_1_2_final_201812051040.jpg

https://pw-sat.pl/pw-sat2-zrobil-pierwsze-polskie-zdjecia-satelitarne/

Wiem, wiem. Szkoda tylko że teraz ludzie nie będą mieli miejsca żeby usiąść na ławce.
czizas Ty to chyba musisz być bardzo nieszczęśliwy :lol: fajny pokaz ulicznej sztuki ale i tak trzeba się skupić na negatywnych rzeczach chuj z tym, że tam pewnie od groma ławek jest.

Back