Ciekawe rzeczy.

Cześć wszystkim!
Może ktoś też jak ja interesuje się w jakimś stopniu UFO... W każdym razie jakiś czas temu trafiłem na opis bardzo ciekawego incydentu w Iranie, polecam się zapoznać. Dla mnie było to na tyle interesujące, że postanowiłem podzielić się z Szanownymi Ekspertami, czego nigdy wcześniej nie robiłem.
Link do artykułu
(Proszę bardzo, możecie się ze mnie nabijać, ale odkąd sam widziałem na niebie zjawisko, którego w żaden sposób nie potrafię porównać do czegoś "normalnego" - ani żadnego pojazdu, czy satelity, ani kosmicznego obiektu typu spadająca gwiazda, interesuje się bardzo UFO, czy jak obecnie się mówi UAP. Nie twierdzę oczywiście, że są to kosmici - ale też tego nie wykluczam - biorę pod uwagę różne możliwości, testy technologii, nieznane zjawiska fizyczne, chemiczne. Oczywiście nie będę "nawracał" nikogo, kto nie wierzy w ten fenomen - ale zerknijcie na ten wrzucony artykuł, bo to bardzo zagadkowe, intrygujące wydarzenia.)

Cześć wszystkim!
Może ktoś też jak ja interesuje się w jakimś stopniu UFO... W każdym razie jakiś czas temu trafiłem na opis bardzo ciekawego incydentu w Iranie, polecam się zapoznać. Dla mnie było to na tyle interesujące, że postanowiłem podzielić się z Szanownymi Ekspertami, czego nigdy wcześniej nie robiłem.
Link do artykułu
(Proszę bardzo, możecie się ze mnie nabijać, ale odkąd sam widziałem na niebie zjawisko, którego w żaden sposób nie potrafię porównać do czegoś "normalnego" - ani żadnego pojazdu, czy satelity, ani kosmicznego obiektu typu spadająca gwiazda, interesuje się bardzo UFO, czy jak obecnie się mówi UAP. Nie twierdzę oczywiście, że są to kosmici - ale też tego nie wykluczam - biorę pod uwagę różne możliwości, testy technologii, nieznane zjawiska fizyczne, chemiczne. Oczywiście nie będę "nawracał" nikogo, kto nie wierzy w ten fenomen - ale zerknijcie na ten wrzucony artykuł, bo to bardzo zagadkowe, intrygujące wydarzenia.)
To jakiś wirus czy przekierowanie na stronę z babciami, które zrobią wszystko byle nie oddawać ich do domu starców? :boystop:

To jakiś wirus czy przekierowanie na stronę z babciami, które zrobią wszystko byle nie oddawać ich do domu starców? :boystop:
"Gorące babcie z wirusem w Twojej okolicy!" :juanlaugh:

A tak zupełnie serio, to jakaś przeglądarka PDF-ów online, jeśli ktoś miałby życzenie, mogę pobrać ten plik i wrzucić dla Was na jakiś sprawdzony hosting bez babć i wirusów :cool:

Wklejam ciekawszą część relacji kibica Szombierek Bytom z ich kontaktów z pewną włoską ekipą

,,Castelfidardo to miejscowość słynąca na cały świat z produkcji najwyższej jakości ręcznie wykonywanych akordeonów. Nie ma tam rodziny, która nie byłaby zaangażowana w produkcję tych instrumentów. Miasto (i cały region) żyje z tego i żyje tym. Nasze kontakty wiele zawdzięczaliśmy Włochom, a szczególnie liderowi ich ekipy, którzy mają przeogromny sentyment do Polaków. Oczywiście w momencie zawierania z nimi znajomości nie miałem o tym fakcie zielonego pojęcia, bo najważniejsze było dla mnie pokrewieństwo barw i również skromna wielkość ich ekipy. Od tego wszystko się zaczęło, podobnie zresztą, jak z naszą zgodą niemiecką z chłopakami z ekip Boys United i Halunken z VfB Lübeck (gdzie jeszcze istotnym faktem oprócz tych samych barw była ta sama data powstania ich klubu, co GKS Szombierki - 1919) oraz kontaktami, z których ostatecznie nic nie wyszło z biało-zielonymi ekipami AZS-u Częstochowa, Warty Sieradz oraz węgierskiego EBH Érd z klubu Érdi VSE - wszystkie te nasze relacje zaczęły się od tożsamych klubowych barw. Wracając jednak do Włochów - babcia owego lidera Ultras Castelfidardo wraz z innymi rodzinami z miasta nocowała armię generała Andersa w lipcu 1944 roku. Polskie wojska szły wówczas z pól bitwy pod Monte Cassino, gdzie w maju 1944 roku triumfalnie przełamały niemiecką linię Gustawa, co otworzyło aliantom drogę do wyzwolenia Rzymu. Polacy zmierzali w stronę Ankony i tam w lipcu 1944 roku dokonali wyzwolenia miejscowości i najważniejszego portu wojennego Włoch, otwierając aliantom kolejną drogę - tym razem do ataku na Niemcy od południa Europy. Castelfidardo leży blisko Ankony, więc wojska Andersa zmierzając w stronę tego miasta nie miały, gdzie nocować. Zmęczeni wojną Włosi uprzejmie witali Polaków i życzyli im pokonania Niemców i wyzwolenia głównego miasta regionu. Ugościli polskich żołnierzy, nocowali ich, a Castelfidardo stało się bazą, do której Polacy mogli wracać podczas trudów walk o Ankonę. Tam zresztą też chowano zmarłych polskich żołnierzy. Polacy pod dowództwem generała Andersa ostatecznie wyzwolili Ankonę stając się lokalnymi bohaterami. W miejscowości Castelfidardo znajduje się wielki cmentarz polskich żołnierzy utrzymany w stanie doskonałym, z białymi pomnikami i krzyżami, z wielkim masztem z powiewającą ogromną biało-czerwoną flagą. To robi na człowieku niesamowite wrażenie. Wdzięczność Włochów z tamtych terenów za dokonania armii generała Andersa jest nieoceniona, podkreślają to bardzo często i z ogromnym szacunkiem odnoszą się do naszej nacji. I do tego jeszcze podczas wizyty tamże przemowa lidera ekipy Ultras Castelfidardo ku czci poległych polskich żołnierzy - to są chwile, które będę pamiętał do końca życia."
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Cześć wszystkim!
Link do artykułu
I co kliknął jakiś odważny?

Magnetyczny biegun północny zbliża się do Rosji w sposób, jakiego nigdy wcześniej nie widzieli naukowcy
Dr Brown powiedział, że biegun magnetyczny przemieszczał się wzdłuż północnego wybrzeża Kanady przez stulecia. W latach 90. dryfował do Oceanu Arktycznego, a potem przyspieszył i skierował się w stronę Syberii.
Szacuje się, że w latach 1600–1990 przemieszczał się około 10–15 km rocznie. Na początku XXI wieku przyspieszył do około 55 km rocznie, powiedział dr Brown dla The Independent .

aTeWMJ7.png

Back