Francis Mumbutu
Legacy FC Featherweight
Brał ktoś może ostanimi czasy pożyczkę z Urzędu Pracy na założenie działalności ? UP w jakiś sposób sprawdza, jak w taki sposób dotowana firma fukcjonuje ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.

We wniosku piszesz biznes plan czym działalność będzie się zajmować plus wydatki (czyli pożyczka/dofinansowanie bezzwrotne na rozpoczęcie działaności) muszą się wiązać z przyszłą działalnością firmy. Robisz listę na co chcesz dokładnie kasę a Później sprawdzają tylko pod tym kątem.Brał ktoś może ostanimi czasy pożyczkę z Urzędu Pracy na założenie działalności ? UP w jakiś sposób sprawdza, jak w taki sposób dotowana firma fukcjonuje ?
Zawsze warto inwestować w ziemię. Nie wiem co masz na myśli z nabieraniem wartości jak kiedyś, bo rolne to zawsze tanie były. No chyba, że liczysz na jakieś przekształcenie w przemysłowe lub budowlane - ale tu już pytanie do gmin bo plany ogólne zagospodarowania terenu muszą ująć chyba do czerwca tego roku.Jest w ogóle teraz sens lokowania kapitału w działki rolnicze jeśli nie jesteś rolnikiem?
Będzie to nabierało wartości jak kiedyś i będzie łatwo sprzedać czy coraz głupsze przepisy, które wchodzą z tym rokiem wytrącają ten instrument z ręki?
Miałem na myśli kupić teraz i sprzedać za kiedy będzie potrzeba, może nawet za 10-20 lat, może nawet nie ja.Zawsze warto inwestować w ziemię. Nie wiem co masz na myśli z nabieraniem wartości jak kiedyś, bo rolne to zawsze tanie były. No chyba, że liczysz na jakieś przekształcenie w przemysłowe lub budowlane - ale tu już pytanie do gmin bo plany ogólne zagospodarowania terenu muszą ująć chyba do czerwca tego roku.
Ciekawe ile osób zostanie milionerami po najnowszej wersji sztucznej inteligencji.
2 post.
To coraz większa plaga w chuj. Kiedyś widywało się kolesi co naciągali cię na piramidy finansowe, nieruchomości i giełdę, i inni coachowie z dupy. Teraz idą takie czasy że pojawiają się typy które uczą cię jak stawiać modelkę AI na OF albo na kamerkach.To jest zajebisty pomysł na biznes. Catfishing pedofilów, albo legalny content typu dziewczyna AI. Tylko od czego zacząć? W sieci roi się od scamu, a żeby zweryfikować konto na Onlyfans czy Fanvue, trzeba przejść KYC.

Umysł zainfekowany kutasami starych pierdolców, chyba trzeba będzie lecieć z Kawulem na reset do Peru. Być może to pomysł na szybki zarobek, ale na krótką metę i tak jak dochodzimy do wspólnego wniosku: 95% to scam. Nadal jednak są pewnie takie osoby, które sobie na tym zarobiły i teraz się śmieją z tych, którzy jebią na etacie.Są tacy co twierdzą że to oszukanie Matrixa i oni są sprytni. Ale średnio sobie potrafię wyobrazić taką osobę jako nowego NEO, skoro musi oglądać kutasy podstarzałych erotomanów albo inceli, wypisywać z nimi i klepać jakieś pojebane wyuzdane promty pod zdjęcia![]()
KupowaćJest w ogóle teraz sens lokowania kapitału w działki rolnicze jeśli nie jesteś rolnikiem?
Będzie to nabierało wartości jak kiedyś i będzie łatwo sprzedać czy coraz głupsze przepisy, które wchodzą z tym rokiem wytrącają ten instrument z ręki?
W każdym roku najlepszą inwestycją jest inwestycja w siebieJak tam panowie? Coś ciekawego wpadło w oko, co w planach do inwestowania na 2026rok?
Poza wpłatą na ETF SP500 i wypelnieniem limitu IKZE ;)
A nie krafty z lidla?W każdym roku najlepszą inwestycją jest inwestycja w siebie

Lepiej kryształ tylko trzeba się trochę znaćA nie krafty z lidla?
![]()

W którym lidlu masz kryształ?Lepiej kryształ tylko trzeba się trochę znać
![]()
Dobry, polski, z zyskami oddawanymi szwabomW którym lidlu masz kryształ?

W indiach są prowadzone bardzo poważne dyskusje na temat wprowadzenia niektórych rozwiązań prawa pracy jak w europie. W zeszłym roku też nieco zmieniali zasady na korzyść pracownika. Są strajki w niektórych branżach. Ludzie chcą podniesienia poziomu w tym zakresie. Oni będą coraz drożsi.Mówiłem. Dlatego średnia kadra managerska wkrótce będzie zbędna, bo to ich wina.
Pamiętam jak próbowałem przekonać jednego manago do zatrudnienia 5-10 Polaków lub nawet Europejczyków (choćby rumunow czy Węgrów), zamiast 30 hindusów (a końcowo wyszło 70+, bo nie dawali rady).
A ta faja wyskoczyła z excelem na którym mu wychodziło, że to czysty zysk, idealna oszczędność...
Jak z 30 przeszli do 50ciu, to typa zwolniono.
My zostaliśmy w dupie, a ten chujowy manager zaczął szukać kolejnej firmy "ofiary"...
To taki never ending story, dopóki Ai nie przejmie ich obowiązków. I obowiązków całej reszty...![]()
Mordo, mówisz to komuś, kto wyszkolił prawie setkę ciapaków... Właśnie w Delhi.W indiach są prowadzone bardzo poważne dyskusje na temat wprowadzenia niektórych rozwiązań prawa pracy jak w europie. W zeszłym roku też nieco zmieniali zasady na korzyść pracownika. Są strajki w niektórych branżach. Ludzie chcą podniesienia poziomu w tym zakresie. Oni będą coraz drożsi.
Jednak fakt. Ogrom ludzi tam pracuje i to nawet nie takich co są outsourciwani tylko normalnie potężne biura w Delhi, Pune, Chennai.

Mordo, mówisz to komuś, kto wyszkolił prawie setkę ciapaków... Właśnie w Delhi.
islamskich bojówek nie szkolileś czy to w innym temacie? Jak czegoś nie wiesz to najlepiej pytać u źródła, czyli osobiście w siedzibie CEIDG, @Drzewo może Ci adres podać.Chłopy, któren tam jest na JDG?
Mam kilka pytań, ale to na mail będzie.
Pomoże ktoś?
Ja jestem, ale średnio z pomocą, bo sam tego nie ogarniam, mam księgowego.Chłopy, któren tam jest na JDG?
Mam kilka pytań, ale to na mail będzie.
Pomoże ktoś?
Być może.Jak czegoś nie wiesz to najlepiej pytać u źródła, czyli osobiście w siedzibie CEIDG, @Drzewo może Ci adres podać.
Stąd te Twoje pytania ankieterskie o kreatynę. Zakładasz działalność handlu suplami na boku?