By żyło się lepiej: kariera/studia/przekręty;)

@Masu
kiedys byla mowa o portalach z nieruchomosciami, ale nie moge tego teraz znalezc. Czy ktos cos poleci?
Konkretnie chodzi o to, ze ktos ma kasiurke, umeczony jest szukaniem po jakichs e-badziewiach, i chcialby sie oglosic, ze szuka tego i tego. Jest w ogole takie cos?
Oświadczam, że to nie jest moja opinia, tylko usłyszałem taką w autobusie:

Nie ma czegoś dobrego. Jest pewien portal, który pomaga szukać na rynku pierwotnym ale ma jakieś 5% pokrycia rynku i wyślą ci wszystko co mają. Altenatywą jest pośrednik ale u niego jest podobnie i za prowizję.

Oświadczam, że to nie jest moja opinia, tylko usłyszałem taką w autobusie:

Nie ma czegoś dobrego. Jest pewien portal, który pomaga szukać na rynku pierwotnym ale ma jakieś 5% pokrycia rynku i wyślą ci wszystko co mają. Altenatywą jest pośrednik ale u niego jest podobnie i za prowizję.
ale zaden z wiekszych portali nie ma czegos takiego jak "kupie"? Allegro? Olx? Gratka? Gumtree?

No takiej, wchodze na jakis portal i sie oglaszam:
- kupie mieszkanie
- cena: od 1 walizki PLNow do 5 walizek zielonych
- wyposazenie: pelna lodowka, nagie chetne kobiety i naostrzone tasaki

No i czekam 5m i ci posiadajacy takie mieszkania dzwonia do mnie z ofertami :)

Last edited:
No takiej, wchodze na jakis portal i sie oglaszam:
- kupie mieszkanie
- cena: od 1 walizki PLNow do walizek zielonych
- wyposazenie: pelna lodowka, nagie chetne kobiety i naostrzone tasaki

No i czekam 5m i ci posiadajacy takie mieszkania dzwonia do mnie z ofertami :)
Zapomnij. Nie ma czegoś takiego. Jak się oglosisz to dostaniesz miliard telefonów od pośredników nieruchomości, mini @MuraS ów, i wszelakiego marketingu. Mieszkania szuka się samemu w intrenecie.

@Masu
Jezeli dzwonia DOKLADNIE z taka oferta to nie widze problemu. Gorzej jak zaczna sprzedawac domek jednorodzinny kolo stadionu zuzlowego w Gnieznie.

Są jeszcze maxiMuraSy (>120 kilo). Poza tym tak jak pisze Masu to mieszkania szuka się samemu w internecie. W mojej okolicy nie wiedzieć czemu wystawiają ogłoszenia w stylu "kupię mieszkanie w tej okolicy", jak ktoś ma na sprzedaż mieszkanie to je wystawia w necie i tyle. Inne ogłoszenia to "młode małżeństwo z dzieckiem kupi mieszkanie po dobrej cenie" jakby to sprzedających obchodziło.
domek jednorodzinny kolo stadionu zuzlowego w Gnieznie
Co masz do Startu Gniezno ?

Jezeli dzwonia DOKLADNIE z taka oferta to nie widze problemu.
Nikt nie zadzwoni DOKŁADNIE z taką. Dom czy mieszkanie to od cholery parametrów i aspektów, które Cię interesują, a ludzie widzą tylko "kupię" i będą Ci wciskać cokolwiek.
Jak swego czasu na FB Giełda Biegowa napisałem: "kupię używkę Garmina 310/910 pod triathlon, fajnie, jakby był na gwarancji" - odpowiedziało mi 11 osób, oferując: Polar, Timex, Suunto (o to akurat nie miałem pretensji) i decathlonowe Geonaute :DC: wszystko po gwarancji oczywiście

@Masu
Jezeli dzwonia DOKLADNIE z taka oferta to nie widze problemu. Gorzej jak zaczna sprzedawac domek jednorodzinny kolo stadionu zuzlowego w Gnieznie.
Ależ oczywiście, że beda ci wciskać coś innego #takabranża Jak chcesz coś takiego zrobić to kup chociaż tel na kartę z osobnym numerem i zdaj relacje:)

Kazdy stadion ktory otarl sie o zuzel powinien zostac zdemontowany, nastepnie przetransportowany na BW na odbudowe czegokolwiek :) Alternatywnie: anihilacja.
:joe: Piękny sport, od strony matki mam dwóch żużlowców w rodzinie. A jak zawodnik chujowo pojedzie, to mówi, że chujowo pojechał i że się poprawi. A nie zamawia opinię od innych sędziów, że dobrze pojechał. Zawodnicy nie mają czasu na czytanie forów, a właściciele klubów też nie wkurwiają. Polacy są światową czołówką w tym sporcie i mamy najlepszą ligę. I ten zapach żużlu po deszczu.

@Masu
Daj spokoj z takimi ogloszeniami, tylko sie bedziesz wkurwial januszami biznesu. Ja wystawilem na olx telefon tylko i mnie kurwica strzelala. Napisalem, ze sprzedam za tyle i tyle, a tu kurwa jakies oferty typu dam deskorolke i doplace :| Wiem, ja chcialem sprzedac, a Ty chcesz kupic, ale regula podobna. Dzwonic beda w wiekszosci z tym, czego nie chcesz.

ale niby dlaczego arabskie kobiety sa jak skrzynki na listy do ktorych gada sie 3 godziny? :)
Nie mam lepszej fotki, tylko taką znalazłem na szybko:
mailbox.jpg

Znacie jakieś cywilizowane strony, gdzie płacą za wypełnianie ankiet ?

Trafiłem na kilka, ale troche lipne.

Na studiach szukałem takich wynalazków i nie polecam. Albo oszuści albo za wysoki próg do wypłaty, którego nie osiągniesz bez 1000 refów. Albo jak osiągniesz taki próg wypłaty to i tak nie zapłacą, bo i po co.

"Pochwale" się. Jakiś czas temu byłem na rozmowie o pracę w sąsiednim mieście. Wyszedłem zażenowany, gdyż nie dosyć, że dostałem dwa pytania z rzeczy nie wymienionych w ogłoszeniu, to do tego musiałem rozwiązać pewien problem w 30 sekund bez czasu na zastanowienie się, bo "jakiś inny programista go rozwiązał i zobaczymy, co Ty wymyślisz". Tyle, że inny programista pewnie dostał czas na wyszukanie rozwiązania, lol :)

"Pochwale" się. Jakiś czas temu byłem na rozmowie o pracę w sąsiednim mieście. Wyszedłem zażenowany, gdyż nie dosyć, że dostałem dwa pytania z rzeczy nie wymienionych w ogłoszeniu

Głowa do góry. Jak szukałem pierwszej pracy to trafiłem na interwju do globalnego giganta (nazwę pominę), gdzie szukali kogoś od urządzeń chłodniczych. A kierownik działu był chyba po elektrotechnice, bo przemaglował mnie z transformatorów oraz sieci SN i WN. No i żeśmy se wtedy pogadali...jakieś 3 minuty. :)

PS. A z chłodnictwa padło jedno pytanie... na które zresztą odpowiedziałem. :D

Back