D
Deleted member 2903
Guest
Lekarze;)to są jeszcze tacy ludzie?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Lekarze;)to są jeszcze tacy ludzie?![]()
A no to może. BTW od przyszłego roku rusza medycyna w prywatnej szkółce Majchrowskiego. Koszt - 20 000 zł. za semestr (240 000 zł za całe studia)Lekarze;)

InformatykiLekarze;)
Jak ktoś potrafi dać za wieczorową farmację 11k to myślisz, że nie da 20k za medycynę, która daje gwarancję dobrych zarobków, w przeciwieństwie do farmacji ;)?A no to może. BTW od przyszłego roku rusza medycyna w prywatnej szkółce Majchrowskiego. Koszt - 20 000 zł. za semestr (240 000 zł za całe studia)![]()
Jestem pewien, że da. Szczególnie jak ktoś mieszka w USA, dokąd potem wróci i będzie kosił $$$.Jak ktoś potrafi dać za wieczorową farmację 11k to myślisz, że nie da 20k za medycynę, która daje gwarancję dobrych zarobków, w przeciwieństwie do farmacji ;)?
Niekoniecznie, nie każdy ma do tego smykałkę i dryg, a to taki zawód, gdzie trzeba się uczyć cale życie. Znam programistów, którzy zarabiają 4kola i wcale nie mają lepszych perspektyw.Informatyki
Ale jak studiują to myślą ze będzie Panamera. Sa tacy co mniej zarabiają.Niekoniecznie, nie każdy ma do tego smykałkę i dryg, a to taki zawód, gdzie trzeba się uczyć cale życie. Znam programistów, którzy zarabiają 4kola i wcale nie mają lepszych perspektyw.
@Podsekretarz z tym, że na takim szczeblu nie trzeba znać branży paliwowej a zarządzać pewnym organizmem - bez roznicy czy to branza paliwowa czy cukiernicza
To jest problem obecnej władzy. Tu nawet nie chodzi o krótka ławkę, bo pełowcy też geniuszy nie przyciągali, ale o negatywne nastawienie środowiska menadżersko-finansowego.To nie do końca tak wygląda w przypadku branży paliwowej. Jak przychodzi mi na myśl ze 20 największych światowych spółek paliwowych, to w każdej z nich CEO jest osoba, która była uprzednio związana z branżą paliwową. Wyjątkiem jest Petrobras, ale to Brazylia i... Petrobras, czyli spółka uczestnicząca w największej aferze korupcyjnej w tym kraju. O tym, że nie jest to najlepszy przykład niech świadczy fakt, że ten obecny CEO nie związany z branżą paliwową, Aldemir Bendine, był wcześniej prezesem Banco do Brasil (państwowy bank) i skarbówka prowadziła wobec niego postępowanie w związku z dochodem nieznajdującym pokrycia w ujawnionych źródłach w kwocie 280k $, co skończyło się grzywną w kwocie ponad 120k $. Dość powiedzieć, że Bendine zrezygnował w 2014 roku z funkcji prezesa Banco do Brasil po tym jak wyszedł kwas dotyczący pożyczki na kwotę 2,7 mln $ udzielonej brazylijskiej prezenterce telewizyjnej z którą Bendine pozostawał w relacjach towarzyskich. Pożyczka została udzielona z naruszeniem szeregu reguł procedur bankowych i w dodatku na bardzo korzystnym oprocentowaniu.
No ale pomijając ten niechlubny przykład, to w pozostałych największych spółkach funkcję CEO pełnią osoby związane uprzednio z branżą paliwową.
Przy czym ja o tym i tak wspomniałem jako o jednym z elementów, obok ewentualnego pełnienia analogicznego stanowiska z sukcesami w podmiocie zbliżonym organizacyjnie i finansowo do Lotosu (też brak).
Ale hej, z drugiej strony Lotosowi i tak trafiło się lepiej niż Orlenowi.
Jest mam trochę przejebaną sytuacje, bo przez technikalia jestem jakiś tydzień w dupę z tematami.Plan na najbliższe dwa tygodnie: próba namówienia kilku deweloperów na outsourcing biur sprzedaży. Jak jeden się zdecyduje to jestem w domu. Mam fajną ekipę, fajne świeże kontakty, wiem komu nie idzie (choć powinno) = rynek zweryfikuje.
@MuraS jak twój temat jest aktualny to daj znać co i jak-będę rozmawiał z kilkoma januszami biznesu-jak moj temat nie wejdzie to może coś się pohandluje.
Mam laborki z programowania i nie jestem w stanie tego dobrze ogarnąć. Typ praktycznie nic nie tłumaczy, ale wymaga i wkurwia się jak coś nie wychodzi. W czwartek mam kolosa i pewnie trzeba będzie jakiś program zrobić i na 99% upierdole... Nie wiem jak się mam tego uczyć i jak to na logikę zrozumieć. Nie mam problemu z przedmiotami ścisłymi, ale to idzie mi tragicznie. Ktoś ma pomysł jak można się tego uczyć? Język C jak coś.
Nie mam czegoś takiego. Celuję w wydział mechaniczny na Akademii Morskiej w Gdyni, ew. Szczecinie.@midern idź na takie studia które są bliskie temu co lubisz robić w wolnym czasie, temu czym się interesujesz, o czym chętnie czytasz i doszukiwać informacje z własnej inicjatywy. Wszystko po to żebyś się na nich nie męczył. Dużo łatwiej będzie szła nauka i milej spędzisz ten czas.
Nie mam czegoś takiego. Celuję w wydział mechaniczny na Akademii Morskiej w Gdyni, ew. Szczecinie.
Dzięki, postaram się ogarnąć coś :)Walnij sobie szybki kursik na codeacadamy.com - mozna sie szybko i sprawnie polapac o co chodzi.
Co studiujesz?Dzięki, postaram się ogarnąć coś :)
@midern Nie znam tej Akademii Morskiej, ale studia związane z mechaniką to zawsze dobra opcja. Ciężkie, ale perspektywy fajne. Miałem iść na automatyke i robotyke, ale wybrałem coś innego, gdzie mam bardzo małą konkurencje :D
Metalurgie na WMN. W zasadzie zawsze jak komuś o tym mówię, to się dopytuje co to jest i co po tym się robiCo studiujesz?
Nie brzmi jakoś skomplikowanie, ale jest ciężko bardzo.Masz już jakieś upatrzone firmy?Metalurgie na WMN. W zasadzie zawsze jak komuś o tym mówię, to się dopytuje co to jest i co po tym się robiNie brzmi jakoś skomplikowanie, ale jest ciężko bardzo.
Jeszcze nie, aczkolwiek ofert pracy jest dosyć dużo (za granicą to już nawet nie mówię), może coś ciekawego się trafi.Masz już jakieś upatrzone firmy?
Pamiętaj, żeby po 3 roku już się zbierać do roboty, bo inaczej możesz mieć potem ciężko. #DobraradastarszegowujkaJeszcze nie, aczkolwiek ofert pracy jest dosyć dużo (za granicą to już nawet nie mówię), może coś ciekawego się trafi.
Wiadomo, oczywista sprawa :D A Ty co skończyłeś?Pamiętaj, żeby po 3 roku już się zbierać do roboty, bo inaczej możesz mieć potem ciężko. #Dobraradastarszegowujka
Mosty i budowlne podziemne:)Wiadomo, oczywista sprawa :D A Ty co skończyłeś?
Myślałem o budownictwie już z dwa lata przed pójściem na studia, ale plany się pozmieniały po maturze :D I jak z pracą po studiach? Konkurencja chyba bardzo duża z tego co się orientuje.Mosty i budowlne podziemne:)
Nigdy nie miałem, jak na razie, żadnych problemów z pracą. Generalnie jestem bardzo zadowolony, obecna pensja jest naprawde ok, tylko, że ja się nastawiłem na rynki zagraniczne i raczej nigdy już nie wrócę na polski rynek.Myślałem o budownictwie już z dwa lata przed pójściem na studia, ale plany się pozmieniały po maturze :D I jak z pracą po studiach? Konkurencja chyba bardzo duża z tego co się orientuje.
Mam laborki z programowania i nie jestem w stanie tego dobrze ogarnąć. Typ praktycznie nic nie tłumaczy, ale wymaga i wkurwia się jak coś nie wychodzi. W czwartek mam kolosa i pewnie trzeba będzie jakiś program zrobić i na 99% upierdole... Nie wiem jak się mam tego uczyć i jak to na logikę zrozumieć. Nie mam problemu z przedmiotami ścisłymi, ale to idzie mi tragicznie. Ktoś ma pomysł jak można się tego uczyć? Język C jak coś.