Boomster
EFC Africa Bantamweight
@krzychu88
Studiowałeś na Wojskowej Akademii Technicznej czy coś pomieszałem?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Inżynierka dzienna w Olsztynie na UWM-ie, magisterka zaoczna na WAT-cie.@krzychu88
mogę ci jedną godzinkę z moje snu dać.Świetny temat dla mnie na ten czas, bo mocno zastanawiam się nad zmianą pracy. Hajs się zgadza, ale ciężko tak całe życie spać po 3-4 godziny dziennie. ;)
Świetny temat dla mnie na ten czas, bo mocno zastanawiam się nad zmianą pracy. Hajs się zgadza, ale ciężko tak całe życie spać po 3-4 godziny dziennie. ;)
Ciężko utrzymać się na WAT-cie? Bo ruszam tam z inżynierką (infa w medycynie) na dziennych i ciekawi mnie jak poziom np. względem Politechniki, jak wykładowcy itp.Inżynierka dzienna w Olsztynie na UWM-ie, magisterka zaoczna na WAT-cie.
Przedstawiciel handlowy.To czym się zajmujesz? Dziwki rozwozisz? ;)
Jak mam porównać dzienną inżynierkę na UWM-ie i zaoczną magisterkę na WAT-cie to było śmiesznie łatwo.....na WAT-cie. Ale to raczej dlatego, że zaocznie i magisterka - na budownictwie 90 % ludzi magisterkę robi już zaocznie, bo prawie każdy pracuje albo szuka pracy i w związku z tym studia już totalnie olewa bo wystarczy kilka miesięcy popracować, żeby zorientować się, że to czego się na uczelniach uczy w 95 % przypadków nie ma za wiele wspólnego z rzeczywistością... Więc każdy leci na ściągach i gotowcach a wykładowcy są chyba tego świadomi. Na inżynierce wyglądało to inaczej, bo większość ludzi nie miało jeszcze żadnego doświadczenia i ludzie byli przekonani (naiwniacy) że to, czego się uczą im się do czegoś przyda.Ciężko utrzymać się na WAT-cie? Bo ruszam tam z inżynierką (infa w medycynie) na dziennych i ciekawi mnie jak poziom np. względem Politechniki, jak wykładowcy itp.
Cieżkie zycie redaktora Rocksów ;)Świetny temat dla mnie na ten czas, bo mocno zastanawiam się nad zmianą pracy. Hajs się zgadza, ale ciężko tak całe życie spać po 3-4 godziny dziennie. ;)
Jesli ktoś nie jest przedsiębiorczy, to po co ma iść na swoje? Zeby wpedzic się w długi? Zmienić pracę nie jest łatwo, szczególnie, że nasz rynek pracy nie ma całego wachlarza ofert. Z tego co widze, to głównie IT, handel i bankowość. A jeśli ktoś się nie nadaje do zadnej z nich, to wiadomo, że będzie siedział tam gdzie jest. Pomimo tego, że mu źle, to chociaż na tym się zna i z tego może żyć.
Dla mnie ten cały life coaching to jest śmiechu wart. To takie bajeczki opowiadane przez trenerów, dla ludzi, którzy żyją nadzieją, bo nie maja pomyslu na siebie i potrzebują usłyszeć od kogoś, że to ma sens i ze mogą coś zmienić. Jesli ktoś liczy na to, że obca osobami powie jak żyć, to na pewno do niczego nie dojdzie. Umiesz liczyć, to licz na siebie.
Ja bym zmieniał. Moim zdaniem to jest dobra praca dla osoby samotnej. Dobry hajs, ale trzeba zapierdalać z tego co wiem od znajomych. Niestety wszystko nie jest takie proste. Sam nie zmieniam pracy, bo właśnie hajs się zgadza, hehe.Przedstawiciel handlowy.
Mój ojciec całe życie robi jako przedstawiciel także można spokojnie mając rodzinę i hobby które mocno absorbuje.Ja bym zmieniał. Moim zdaniem to jest dobra praca dla osoby samotnej. Dobry hajs, ale trzeba zapierdalać z tego co wiem od znajomych. Niestety wszystko nie jest takie proste. Sam nie zmieniam pracy, bo właśnie hajs się zgadza, hehe.
Może kwestia branży i wyrobienia kontaktów. Znam takich, którzy nie wychodzą z auta, i takich, którzy jadą od punktu do punkut, aby pogadać z Panią Grażynką z apteki i pryz okazji jakiś gifcik wręczyć :)Mój ojciec całe życie robi jako przedstawiciel także można spokojnie mając rodzinę i hobby które mocno absorbuje.
Możliwe. W dużych firmach robił więc to też może mieć jakiś wpływ. Trudno mi powiedzieć.Może kwestia branży i wyrobienia kontaktów. Znam takich, którzy nie wychodzą z auta, i takich, którzy jadą od punktu do punkut, aby pogadać z Panią Grażynką z apteki i pryz okazji jakiś gifcik wręczyć :)
Ciężka, absorbująca robota. Często spotykasz się ze zjawiskiem "nakręcania się" czymś innym niż kawa?Przedstawiciel handlowy.
Ja rzuce banalem, ale "pieniadze szczescia nie daja".
Pisalem kiedyś już chyba. Mam magistra ekonomii-transport i 2 podyplomówki ( menager logistyki i menager bhp). Średnia z matury 5.0Robiles jakieś studia czy w twoich czasach to ciężko o takie rzeczy?
straz miejska?Ja jak kolega @Orest wpisze się tutaj jak dostanę się do pewnych służb mundurowychdziałam już w tym temacie 1,5 roku, poświęciłem dużo kasy,czasu w między czasie porzuciłem 2 roboty w tym jedną dobrze płatną( handlowiec) bo zdawałem testy, załatwianie lekarzy, rozmowy itd i temat był w zawieszeniu ale od niedawna znowu działam tym razem roboty nie rzucam ale staje na głowie żeby brać wolne a pracuje w sumie dopiero w tej firmie 4 miechy. Ale satysfakcja będzie ogromna jak się uda!
Ja jak kolega @Orest wpisze się tutaj jak dostanę się do pewnych służb mundurowychdziałam już w tym temacie 1,5 roku, poświęciłem dużo kasy,czasu w między czasie porzuciłem 2 roboty w tym jedną dobrze płatną( handlowiec) bo zdawałem testy, załatwianie lekarzy, rozmowy itd i temat był w zawieszeniu ale od niedawna znowu działam tym razem roboty nie rzucam ale staje na głowie żeby brać wolne a pracuje w sumie dopiero w tej firmie 4 miechy. Ale satysfakcja będzie ogromna jak się uda!
Spie*dalaj cw*lu.od gimnazjalistów
Jak proponowałem, to olałeś, czego Ty od życia oczekujesz?A tak korzystając z okazji, ma ktoś pod ręką jakąś robotę na pół etatu w Krakowie? Zawód nieistotny, ale mile widziana branża budowlana.
Kiedy mi proponowałeś? Nic takiego nie miało miejsca, przynajmniej nic o tym nie wiem.Jak proponowałem, to olałeś, czego Ty od życia oczekujesz?
Bez komentarza tą potwarz pozostawię.Kiedy mi proponowałeś? Nic takiego nie miało miejsca, przynajmniej nic o tym nie wiem.
Trzymam kciuki! :)Ja się wpisze w tym temacie 14 października, będzie albo wóz albo przewóz u mnie:).
Ja pierdolę, aż znajdę ten wpis, gdy Ci proponował, aby przyjść na jakąś konferencję, gdzie oferują praktyki i można nałapać kontaktów i ewentualnie Cię wkręcić.Kiedy mi proponowałeś? Nic takiego nie miało miejsca, przynajmniej nic o tym nie wiem.