Słód nie chmiele. Poza tym użyto tylko jeden słód i chmiel z tego co pamiętam.
Jak jeszcze kiedyś trafisz na piwo co smakuje zelazem to sprawdzaj na skórze bo czasem się okazuje że to coś innego daje taki posmak.
O tej metodzie bardzo dobrze wiem.

• Like
Reactions: cRe
Na piwo ze sledziem i o smaku kielbasy, to bym sie odwazyl dopiero jakbym wypil wszystkie wczesniejsze z Twojej listy a i to pewnie po przegranym zakladzie :D
Śledź jest dosłownie na samym końcu wyczuwalny, tj. kiedy piwo jest w przełyku. Początkowo nie zwróciłem uwagi na to, jakie piwo piję. Dopiero później jak sobie dogłębniej sprawdziłem, to się okazało, że trafiłem na "śledziowego stouta", który jak dla mnie jest świetny.

Ja dzisiaj posiedziałem w czeskiej knajpce na Mostowej 4. Głównie niepazteryzowane lezaki. Genialny Krakonos. No pijalny w chuj. Do tego Nakładany Hermelin czyli marynowany w oleju, chilli i orzyorawach cammembert z marynowanymi papryczkami i chlebem, frytki z tatarską omacką i jakiś przejrzały ser z szalotką. Oj znają się Czesi na przekąskach do piwa. W knajpie czeskie radio, czeka tv a na stolikach Blesk do poczytania. I Krtek. No bajka

free jpeg images

A potem Ursa Maior z Renegatem i Megalomanem-oba pyszne

upload

Miły wieczór:)

Kurwa już nie mogę się doczekać aż przyjdzie mi hajs zarobiony na nastoletnich narkomanach i będę mógł coś uwarzyć. Chuj mnie strzela że zostały mi średnio udane amber ale i dubel belgijski. Obok zaplanowanych wysokoekstraktowców mam ochotę zrobić coś poniżej 12.

Kurwa już nie mogę się doczekać aż przyjdzie mi hajs zarobiony na nastoletnich narkomanach i będę mógł coś uwarzyć. Chuj mnie strzela że zostały mi średnio udane amber ale i dubel belgijski. Obok zaplanowanych wysokoekstraktowców mam ochotę zrobić coś poniżej 12.
Też mam taki plan, ale raczej na lato. Mocno wędzony grodzisz za mną chodzi :)

A ja się zastanawiał gdzie tesco/kaufland/żabka najprędzej trafie Saison Żywca. Mam ochotę spróbować.

Nie piłem, ale to ważny test-jeśli jest ok a będzie łatwo dostępne to fajna ostatnia deska ratunku.
Jeśli gdzieś trafisz, to popróbuj sobie tych Cieszyńskich ( porter, sezonowe,stout są całkiem dobre)

Wczoraj mialem okazje napic sie stocka gazowanego. Bardzo mocno chwalony przez wiekszosc moich znajomych okazal sie bardzo slabym wyborem. Jednak co tradycyjna czysta to tradycyjna czysta

Do dzisiaj trwa Warszawski Festiwal Piwa. Był ktoś z was ? Premierowe East Coast Ipa z Wrężela urywa dupę moim zdaniem.

Nawet nie wiedziałem, że takie coś miało miejsce, podjechałbym choć na chwilę :confused:

W tesco niby w promocji jest zywiec saison za 3,99zł, ale na połczyńskiej w w-wie nie było wczoraj.

Nawet nie wiedziałem, że takie coś miało miejsce, podjechałbym choć na chwilę :confused:

W tesco niby w promocji jest zywiec saison za 3,99zł, ale na połczyńskiej w w-wie nie było wczoraj.

W Krakowie też dzisiaj jest w Starej Zajezdni jak kogoś interesuje.

Back