No i mamy browar restauracyjny numer 19 i numer 20.
Numer 19
Brofaktura
Armii Krajowej 5, 08-110 Siedlce
Zdecydowanie jeden z lepszych browarów, które odwiedziłem. Szeroki wybór piw, które zdecydowanie trzymają poziom. Mówi się, że browar ocenia się po tym, czy potrafią zrobić dobrego pilsa - no to tutaj potrafią. W dodatku jedzenie jest świetne - burger z pastrami wołowym wchodzi jak złoto, podjadłem żonie trochę makaronu przygotowywanego w bloku parmezanu i też świetny.
View attachment 124526 View attachment 124527 View attachment 124528
Numer 20
Browar Osjann
Przechodnia 1, 21-500 Biała Podlaska
We wszechświecie musi być równowaga i jak z jednej strony dają, to z drugiej zabiorą. Zamówiłem sobie, jak zwykle, deskę tasterów żeby rozeznać się w temacie - piwa w sumie bezsmakowe, zwłaszcza bursztynowe. Pszenica kiepska, pilsowi postanowiłem dać jeszcze jedną szansę i zamówiłem dodatkowo 0,3, ale nawet nie dopiłem. Być może piwo było już stare, ale jak na browar restauracyjny - byłoby to dziwne.
Czytając recenzje browaru, bardzo dużo osób skarżyło się na jakość jedzenia - dlatego przezornie zamówiłem tylko przystawki - no i ludzie nie kłamali, flaki zaczęły tańcować.
View attachment 124529 View attachment 124530
Dlatego na swojego tradycyjnego stejka musiałem wybrać się do innego miejsca.
View attachment 124531
Miałem odwiedzić ciągiem wszystkie browary na Podlasiu, ale obowiązki wezwały mnie wcześniej. W każdym razie, mapa wygląda coraz przyjemniej.
View attachment 124532