— Banda pie...ych tchórzy! — wykrzyczał wściekły Tyson Fury, reagując na szokujące wieści z obozu rywala. Ogłoszona zaledwie kilkadziesiąt godzin wcześniej hitowa walka z Anthonym Joshuą na platformie Netflix stanęła właśnie pod wielkim znakiem zapytania.
W czwartek cały bokserski świat wstrzymał oddech po tym, jak platforma Netflix oficjalnie ogłosiła, że dojdzie do pojedynku na szczycie wagi ciężkiej pomiędzy Tysonem Furym a Anthonym Joshuą.
Zaledwie dzień później w mediach gruchnęła informacja, że obóz Anthony'ego Joshuy, na czele z promotorem Eddiem Hearnem, rzekomo zamierza wycofać się z podpisanej umowy.
Atak Fury'ego
Fury opublikował w mediach społecznościowych nagranie, na którym punktuje zachowanie swojego niedoszłego rywala.
— Pilne wieści. Anthony Joshua i Eddie Hearn próbują się wycofać z tej walki. Teraz nagle mówią, że nie będą walczyć. Banda pie...ych tchórzy! — mówi wściekły pięściarz.
— I wiecie co? To wszystko głównie przez ego Eddiego Hearna. Wymyśla milion różnych wymówek, grozi, że do walki nie dojdzie: "Nie będziemy walczyć, nie będziemy walczyć". Co za tchórzostwo! — grzmiał dalej.
"Napompowana parówa z siłowni"
Najcięższe działa Fury wytoczył jednak bezpośrednio przeciwko samemu Joshui.
— AJ, wyjmij w końcu palec z tyłka, ty mały, żałosny tchórzu z białą flagą w ręku. Teraz wracamy do domu. Ja wracam do domu. Fury wraca do Wielkiej Brytanii, żeby spuścić ci lanie na oczach wszystkich moich kibiców w Walii, ty napompowana parówo z siłowni! A ty nagle zaczynasz wymyślać milion wymówek — kontynuuje.
Fury zwrócił się do organizatora gali, który został nagle postawiony pod ścianą.
— I teraz Turki Al-Shikh musi szukać innych, prawdziwych mężczyzn, takich, którzy są gotowi wejść do ringu od razu, bez płaczu i wymówek — dodaje Fury.
— Mam więc nadzieję, że jesteście z siebie zadowoleni, wy tchórzliwe pajace. W życiu czegoś takiego nie widziałem. Kompletnie się obs****ście — dodaje. — A wszystko przez ego Eddiego Hearna. Co za kretyn. Przez niego może nam przejść koło nosa największa walka w historii boksu. Klaun!