Miskatonic
Vale Tudo Championship
Dużo tu dyskusji o grach na konsole.
Jest sens, w ogóle, polecać gry na PC?
Zobaczmy jakie mamy proporcje na forum.
Jest sens, w ogóle, polecać gry na PC?
Zobaczmy jakie mamy proporcje na forum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.

Kolejna kwestia, że gry na PC często są gorsze od konsolowych
GTA 4, Callisto Protocol, TLoU 1. Ze Spider-Man 2 też miał jakieś problemy.
gram na kompie 8 letnim, zmieniłem tylko kartę graficzną po 6 latach większość gier hula na średnich jak złotoTylko PlayStation:
- nie trzeba się pierdolić z wymaganiami sprzętowymi, jak gra wychodzi na daną konsolę to na 100% będzie działać,
fakt- wiele dobrych gier może już nie jest exclusivami, ale wychodzi wcześniej
ja stosuję pc w firmie więc i tak musiałem mieć solidny ale rozumiem osoby, które nie prowadzą własnych biznesów- stosunek ceny do jakości,
dla mnie to też bez znaczenia- grafika na PC lepsza to fakt, ale żeby dostrzec trzeba by przystawić 2 ekran tej samej gry, więc dla mnie bez znaczenia
gram na padzie na pc od 14 lat, i tylko na padzie. chyba, że w strategię, nawet w strzelanki gram n padzie bo wygodniej niż garbić się przy kalwiaturze- gra na padzie >> gra na myszce i klawiaturze (wiem można pada podłączyć do PC, ale jednak jest to sprzęt typowo konsolowy)
jedynie to przemawia za konsolą- napęd i dostępność gier na fizycznych nośnikach, na PC obecnie to rzadkość (oby tego nie spierdolili w przyszłych generacjach)
- wygoda.
gram na kompie 8 letnim, zmieniłem tylko kartę graficzną po 6 latach większość gier hula na średnich jak złoto
gram na padzie na pc od 14 lat, i tylko na padzie. chyba, że w strategię, nawet w strzelanki gram n padzie bo wygodniej niż garbić się przy kalwiaturze
nie, można zamykać.Jest sens, w ogóle, polecać gry na PC?
dlatego napisałem:Ale pewnie komp kosztował więcej niż na tamten moment konsola, skoro tyle działa? Plus karty graficzne też potrafią kosztować jak konsole, albo drożej
upgradując łatwiej mi wrzucić w koszty kartę graficzną niż konsolę ;) zawsze trochę taniej mnie to wychodzi,ja stosuję pc w firmie więc i tak musiałem mieć solidny ale rozumiem osoby, które nie prowadzą własnych biznesów
na padach z xboxa gram, mam trzeci już i leża mi idealnie, pewnie ten dual sense go bije na głowę bo widziałem recenzje, ale trudno, jak dzieciak podrośnie ;)Na PC jak gram to też na padzie (mam akurat oryginalnego od Xboxa Seriesa X), ale po przesiadce na PS5 zobaczyłem jak Sony zostawiło innych daleko w tyle. DualSense i spusty haptyczne to zupełnie inna jakość doznań z grania.
Moim zdaniem nie bije. Ta haptyka to fajny bajer, ale tylko kilka gier do tej pory potrafiło go wykorzystać sensownie - Astro, Spider 2, Demons Souls.na padach z xboxa gram, mam trzeci już i leża mi idealnie, pewnie ten dual sense go bije na głowę bo widziałem recenzje, ale trudno, jak dzieciak podrośnie ;)
Plus wymienne baterie/akumulatorki po stronie pada od zielonych.Moim zdaniem nie bije. Ta haptyka to fajny bajer, ale tylko kilka gier do tej pory potrafiło go wykorzystać sensownie - Astro, Spider 2, Demons Souls.
A jeżeli chodzi o ergonomie to dla mnie pad od X wygrywa.
widzę te same źródłojeszcze tylko taki mały plus grania na piecu
![]()
to samowidzę te same źródło

A mnie wkurwiają i wyłączyłem to gówno. Ale ja jestem dziwny i zawsze wibracje w padach wyłączam całkiem albo na minimum ustawiamDualSense i spusty haptyczne to zupełnie inna jakość doznań z grania
oby to źródło nigdy nie wyschłowidzę te same źródło
A w co grasz? Ja też teraz najwięcej jak gram, to na telefonie bo kompa nie mam a Xboxa potrafię 3 miesiące nie odpalać xDSmartfonie ,)
A w co grasz? Ja też teraz najwięcej jak gram, to na telefonie bo kompa nie mam a Xboxa potrafię 3 miesiące nie odpalać xD
Kurwa grałem kiedyś w pes manager ale konami zlikwidowało gierkę nie wiem dlaczego ;/Efootball i TOP Football