Drzewo
UFC Heavyweight
Bez znaczenia, bo zaraz I tak się reszta przyłączyChodziło mi o Baldurs Gate 1![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Bez znaczenia, bo zaraz I tak się reszta przyłączyChodziło mi o Baldurs Gate 1![]()

Jak Ci się w ogóle gra w BG1? Teraz do gejpassa wszedł BG2 Enchanced i mimo że lubię retro, to nie wiem czy się nie odbije od tego od nadmiaru informacji, archaiczności sterowania, interfejsu itp.Jaki build/klasę na start BG1 byście polecili by ten pierwszy raz był przyjemny?
Za dużo tu tego. Siedzę od 2h na YT, w Google i nie mogę się na nic zdecydować![]()
Jak Ci się w ogóle gra w BG1? Teraz do gejpassa wszedł BG2 Enchanced i mimo że lubię retro, to nie wiem czy się nie odbije od tego od nadmiaru informacji, archaiczności sterowania, interfejsu itp.
Dlatego ja latam cały czas z gołą Shadowheart i nie mam z tym problemu(...) mam problem (...) Udało mi się wyciągnąć (...) ale dalej (...) wisi.

Chuj im na grób.Ujebałem wczoraj Zhentarimów. Nie wiem czy zrobiłem dobrze, ale złota i szpeju trochę wpadło.
Mozna zrobic i jedno i drugie. Podmrok ciekawszy5 poziom wbity i w końcu załatwiłem kwestie obozu goblinów i wiedzmy. Lepiej iść do Podmroku czy górską przełęczą?
Oba zrób. Najpierw Podmrok, potem weź się za przełęcz i klasztor tylko się nie zapędź.5 poziom wbity i w końcu załatwiłem kwestie obozu goblinów i wiedzmy. Lepiej iść do Podmroku czy górską przełęczą?
za drugim podejściem, tym razem udało się wygrać finałową walkę lecz dalej uważam że jest ona niezbilansowana względem reszty rozgrywki. Piękna to była przygoda.
gra jest świetna a mimo to w 3 akcie po prostu mi się już nie chciało, byłem zmęczony już samym graniem w to. Czytałem że wiele osób odpada w 3 akcie właśnie ze względu tego że rozgrywka się przejada, od dawna masz max lvl a X godzin spędziłeś na zabawie mechanikami gry w akcie pierwszym i drugim.mechaniki podobne ( też larian ), system walki też taki sam ale bardziej mi podchodzi fabularnie po prostu + w bg trochę za dużo cutscenek jest ( takie miałem wrażenie za pierwszym razem)czemu lepsze? nie znam gierki
Ile Ci zeszło?Właśnie ukończyłem divinity 2 (jak dla mnie lepsze niż baldur)za drugim podejściem, tym razem udało się wygrać finałową walkę lecz dalej uważam że jest ona niezbilansowana względem reszty rozgrywki. Piękna to była przygoda.
Pora zabrać się za BG3, również jest to drugie podejście. Pierwsze skończyło się na 3 akcie po 90h grygra jest świetna a mimo to w 3 akcie po prostu mi się już nie chciało, byłem zmęczony już samym graniem w to. Czytałem że wiele osób odpada w 3 akcie właśnie ze względu tego że rozgrywka się przejada, od dawna masz max lvl a X godzin spędziłeś na zabawie mechanikami gry w akcie pierwszym i drugim.
Mody na lvl 13-20, nowe spelle, zróżnicowane/trudniejsze walki i dasz radę. Ogólnie połowę aktu 3 można wyjebać do kosza i zignorować, nie straci się zbyt wiele .gra jest świetna a mimo to w 3 akcie po prostu mi się już nie chciało, byłem zmęczony już samym graniem w to. Czytałem że wiele osób odpada w 3 akcie właśnie ze względu tego że rozgrywka się przejada, od dawna masz max lvl a X godzin spędziłeś na zabawie mechanikami gry w akcie pierwszym i drugim.
Dwa podejścia łącznie - 200h ( trochę questów bylo z poradnikami bo nie mam aż tyle czasu by rozkminiać zagadki zawarte w rozgrywce a jest ich sporo ). Ogólnie jak bg się podobał to myślę ze warto jak najbardziejIle Ci zeszło?
Sporo słyszałem narzekań na 3 akt - o co dokładnie chodzi?Mody na lvl 13-20, nowe spelle, zróżnicowane/trudniejsze walki i dasz radę. Ogólnie połowę aktu 3 można wyjebać do kosza i zignorować, nie straci się zbyt wiele .
Nie wiedziałem, że to aż tak duża gra.Dwa podejścia łącznie - 200h ( trochę questów bylo z poradnikami bo nie mam aż tyle czasu by rozkminiać zagadki zawarte w rozgrywce a jest ich sporo ). Ogólnie jak bg się podobał to myślę ze warto jak najbardziej
Zainstalowałem ten 13-20, wybrałem dark urge drowa nekromantę.Mody na lvl 13-20, nowe spelle, zróżnicowane/trudniejsze walki i dasz radę. Ogólnie połowę aktu 3 można wyjebać do kosza i zignorować, nie straci się zbyt wiele .

Drow to też ciekawa rasa do grania. Bardzo urozmaica interakcje z NPCami i mega ułatwia dialogi z goblinami.Zainstalowałem ten 13-20, wybrałem dark urge drowa nekromantę.
Dark urge wydaję mi sie 'ciekawy fabularnie'.
No nic, zaczynamy przygodę![]()
Jak sie ten mod nazywa?Mody na lvl 13-20, nowe spelle, zróżnicowane/trudniejsze walki i dasz radę. Ogólnie połowę aktu 3 można wyjebać do kosza i zignorować, nie straci się zbyt wiele .
Unlock level curve, 5e spells, extra encounters + minibosses. Wszystkie są w menadżerze modów w grze.Jak sie ten mod nazywa?
Warto ale ciśnij dalej resztę aktu 1 i przełęcz na koniec sobie zostaw, bo przeciwnicy zrobią ci z dupy jesień nowożytności.Ogarnąłem większość pierwszej mapy BG3 i mam pytanie. Jak chcę wejść do górskiej przełęczy to mam informację, że za mały lvl (każdy z ekipy ma 5). Warto tam iść? Będę się mocno męczył na średnim poziomie trudności?
Mam trochę dylemat, bo z jednej strony wiem, że nie zrobiłem wszystkiego na pierwszej mapie, ale z drugiej strony nie chce mi się lizać ścian ani patrzeć w jakichś poradnikach (przynajmniej przy pierwszym podejściu), więc wolałbym ruszyć dalej.
Warto ale ciśnij dalej resztę aktu 1 i przełęcz na koniec sobie zostaw, bo przeciwnicy zrobią ci z dupy jesień nowożytności.

Jakie mody polecicie na drugie podejście? Wcześniej miałem tylko na mordy i fryzury
Unlock level curve, 5e spells, extra encounters + minibosses. Wszystkie są w menadżerze modów w grze.
coś ala nowe lokacje questy itp. istnieje?Poza tym jest pełno modów z dodatkowymi itemami, nowymi klasami z D&D albo np. Wiedźmin, dodającymi nowe opcje dialogowe z innych klas albo które ulepszają istniejące już czary i sztuczki.
Nie wiem jak teraz ale było kilka modów nad którymi gracze pracowali nad modem którego fabuła ma być w różnych miejscach świata D&D np. w mieście Drowów albo setting w świecie Warcrafta. Gdzieś tam są do pobrania jakieś wczesne wersje, ale na ostateczne wersje pewnie jeszcze poczekamy.coś ala nowe lokacje questy itp. istnieje?