Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

Odpowiedzialność zbiorowa?

Auto jest własnością całej rodziny?

A co zrobiła rodzina jak pijany wsiadał do samochodu?

Biorąc pod uwagę że degenerat jeden z drugim wsiada za kierownicę mając wyrok i zakaz prowadzenia, to może jednak jest to jakoś sposób żeby eliminować zagrożenie z ich strony.

A co zrobiła rodzina jak pijany wsiadał do samochodu?
A co robi twoja jak piszesz posty w sieci, za ktore - oprocz wiezienia - przeciez powinno sie zabrac laptopa i router? ;)
#musiałem
:awesome:

Juz tu dyskutowalem o zabieraniu butow przechodzacych przez ulicę nie po pasach, nie chce mi sie ponownie... Swoja drogą gdzie są rodziny tych nieprzechodzących po pasach?

Ten wysryw na twitterze to przykład bólu dupy cioty, która sra pod siebie, że mu auto zabiorą. Wkurza mnie banda niby to dorosłych, ale całkowicie nieodpowiedzialnych i nie przyjmujących do swojego dekla, że ktoś może od nich wymagać odpowiedzialności za ich czyny. Te małpy z Internetów to rozumieją czy łańcuch przyczynowo-skutkowy gdzieś im się zerwał po drodze? Jeśli standardowy system penitencjarny nie starcza na tych zjebów za kółkiem, to trzeba go rozwinąć tak by było to realnie uciążliwe i w jakimkolwiek odstraszało od popełnienia przestępstwa. I jeszcze ten obrazek z rozbitym Mustangiem... Ja pierdolę... to taki poziom manipulacji i sofistyki, jak powiedzenie o człowieku który obronił kobietę przed zgwałceniem, że jest zamieszany w gwałt.

Z tymi pijanymi kierowcami w Polsce to jest grube nadużycie. To zwykła propaganda władz. Tak samo jak z wypadkami z pieszymi i rowerzystami oraz nadmiernymi prawami dla nich i karami grożącymi kierowcom.
Siedzę na urlopie w Londynie. Ruch uliczny jest dużo lepiej zorganizowany niż u nas. Jeździ się dynamicznie bez strachu że jakiś zombie z komórką przy ryju wejdzie pod koła. Tak są skonstruowane przepisy. To samo z piciem alkoholu. Idziesz do pubu pijesz piwo albo wino i wracasz autem. Norma 0,8 promila.
W Polsce łapią rano ludzi na kacu i trąbią jakie to setki tysięcy pijanych kierowców jeżdżą. Oczywiście tych ewidentnie najebanych karać przykładnie nawet dożywotnią utratą prawa jazdy. Jednak okradanie obywatela z jego mienia to już komunizm w czystej postaci.
Śmieszy mnie za to w ogóle przekazanie policjantom auta skrajnie niebezpiecznego w prowadzeniu do patrolowania ulic. Co mogło pójść nie tak?

Dobra, bo trochę w tej chwili pierdolicie. Nie będę się wypowiadał na temat zabierania samochodów, ale nie manipulujcie faktami i ich nie przeinaczajcie. Wypadek Mustanga nie ma nic wspólnego z nieopanowaniem pojazdu czy coś w tym stylu. Proponuję najpierw się zapoznać w jakiej sytuacji doszło do wypadku,a nie walić fejki. Wtedy się okaże, że pojazd jakim jechali nie miał znaczenia, gdyby jechali polonezem skończyło by się tak samo.

Nawpuszczali jakichś gruzinów i ukraków, ci najebani podnieśli statystki przestępstw i wypadków na drogach i najlepiej, w odpowiedzi na ten problem, zaostrzyć Polakom prawo drogowe i jeszcze więcej sankcji, jeszcze wyższe mandaty! :korwinlaugh:

Dobra, bo trochę w tej chwili pierdolicie. Nie będę się wypowiadał na temat zabierania samochodów, ale nie manipulujcie faktami i ich nie przeinaczajcie. Wypadek Mustanga nie ma nic wspólnego z nieopanowaniem pojazdu czy coś w tym stylu. Proponuję najpierw się zapoznać w jakiej sytuacji doszło do wypadku,a nie walić fejki. Wtedy się okaże, że pojazd jakim jechali nie miał znaczenia, gdyby jechali polonezem skończyło by się tak samo.
Polonez miał podobne właściwości trakcyjne jak Mustang tylko mniejszą moc.

A co robi twoja jak piszesz posty w sieci, za ktore - oprocz wiezienia - przeciez powinno sie zabrac laptopa i router? ;)
#musiałem
:awesome:

Juz tu dyskutowalem o zabieraniu butow przechodzacych przez ulicę nie po pasach, nie chce mi sie ponownie... Swoja drogą gdzie są rodziny tych nieprzechodzących po pasach?

A czy ja oznajmiam rodzinie siedząc np przy stole na rodzinnej imprezie że zaraz będę hejtować w sieci i wyciągam laptopa?

:jjsmile:

Pieszy jak mu zabierzesz buty dalej będzie mógł chodzić po pasach a kierowca już nikogo tą ważącą ponad tonę kupą żelastwa nie zabije.

Nawpuszczali jakichś gruzinów i ukraków, ci najebani podnieśli statystki przestępstw i wypadków na drogach i najlepiej, w odpowiedzi na ten problem, zaostrzyć Polakom prawo drogowe i jeszcze więcej sankcji, jeszcze wyższe mandaty!

A to swoją drogą, jeszcze na Uberze jeżdżą.

Ale z wielokrotnymi zakazami jeżdżą Polacy niestety.

Pieszy jak mu zabierzesz buty dalej będzie mógł chodzić po pasach a kierowca już nikogo tą ważącą ponad tonę kupą żelastwa nie zabije.
Rozumiem zabrane sa mu wszystkie buty i ma zakaz kupowania i pozyczania? Sprytne. Wtedy rzeczywiscie bedzie chodzil na boso, i to zrobi ta roznice w wypadku (juz na starcie bedzie bez butow).

@Risky ma racje, czysty komunizm.

Albo zabieramy wszystkie narzedzia zbrodni (zbrodnia jest zlamanie przepisu, lub jak kto woli potencjalna krzywda a nie krzywda, czyli minority report), czyli telefon/router/laptop, rączki jak kto kradł, język jak kto kłamał, albo to jest zwyczajne populistyczne pierdolenie, no ale wtedy bym zrezygnował z mandatow i kar, po co to juz wtedy? Czy jednak?

Rozumiem zabrane sa mu wszystkie buty i ma zakaz kupowania i pozyczania? Sprytne. Wtedy rzeczywiscie bedzie chodzil na boso, i to zrobi ta roznice w wypadku (juz na starcie bedzie bez butow).

@Risky ma racje, czysty komunizm.

Albo zabieramy wszystkie narzedzia zbrodni (zbrodnia jest zlamanie przepisu, lub jak kto woli potencjalna krzywda a nie krzywda, czyli minority report), czyli telefon/router/laptop, rączki jak kto kradł, język jak kto kłamał, albo to jest zwyczajne populistyczne pierdolenie, no ale wtedy bym zrezygnował z mandatow i kar, po co to juz wtedy? Czy jednak?

Pieszy w butach czy bez raczej nikogo nie zabije.

Ale przecież nikt nie zabiera pojazdów potencjalnym przestępcom tylko faktycznym.

A jest zasadnicza różnica pomiędzy np kradzieżą sklepową a jazdą pod wpływem.

Człowiek który naraża życie swoje i innych, ba, jest recydywistą traci pojazd, odbębni zakaz, wyrok i może kupić nowy.

Jak każdy przestępca po wyroku.

O czym my tu w ogóle rozmawiamy?

To może do więzienia też nie zamykajmy bo to ojcowie/matki rodzin, bracia/siostry, synowie/córki i to w ogóle odpowiedzialność zbiorowa.

Jest to trochę na tej zasadzie jak kiedyś dziadzia Korwin sprzeciwiał się obowiązkowi zapinania pasów w samochodzie bo wolność, bo komunizm!

A to że w momencie kolizji taki delikwent nie tylko wylatuje z pojazdu jak z procy ale też po drodze może uderzyć siłą bezładu w pasażerów przed nim i ich zabić to nic.

@Mmayhem
W ogole nie odniosles sie do hardkorowego limitu w PL. W ogole nie odniosles sie do idei zabierania narzedzia zbrodni (a moze mnie bardziej boli jak ktos napisze cos w internecie? Prąd takiemu zabrać, co tam router czy laptop!). W ogole nie odniosles sie do "minority report" czyli prewencji (bo jeszcze rozumiem gdybys powiedzial ze prowadzenie jest mandat czy cos, a za spowodowanie wypadku pod wplywem to jest zabor mienia, większy wymiar kary niz na trzezwo, itp itd, chociaz ja uwazam ze jak cos odjebales to nie wazne czy na trzezwo czy nie, kara taka sama).

A skoro o prewencji, na moje oko polowa mezczyzn po setce pojechalaby lepiej niz 80% kobiet na trzezwo. Change my mind. (Ja kiedyś po dwunastej na weselu wyparkowałem auto którym nie umiała wyjechać moja trzeźwa żona! Elo!

Takze jestem za prewencja i zabieraniem auta 8 kobietom na 10 zatrzymanych.

To samo o zaspanych, zmęczonych, zestresowanych. No nie mówiąc oczywiście o zaćpanych, bo jakoś dziwnie się zapomina - szczególnie na cohones - o grzybiarzach czy innych kryształofilach... Aaaa, tych co nie mieli seksu przez tydzien tez, jeszcze coś odjaniepawlą z napięcia plandeki...

Komunistom to zabierać bez dmuchania nawet, może po zaborze 3ciego auta coś do nich dojdzie i zaprzestaną ślepej wiary w ideę która wymordowała miliony! Zresztą to samo jeśli chodzi o poglądy na temat aborcji to jeszcze bardziej, ta już zostawiła w tyle nawet komunizm.

PRZECIEZ CHODZI O ZYCIE LUDZKIE!!

Nie bądź komunistą i daj ludziom wolność wyboru!

:mamed:
w końcu RiGCz! :)

EDIT:
tak do mnie doszło, że takim truckersom w Kandadzie, niektórym opozycjonistom w EU to się odbiera dosłownie prąd, za dosłownie poglądy. Odebranie dostępu do bankowości to jest dokładnie coś takiego. Zamordyzm UK przy wrzucaniu do pierdla za posty w SM to przy takiej perfdii pikuś - w więzieniu masz chociaż prąd, Przemyśl konsekwencje swoich poglądów dających takie uprawnienia rządom by prowadzić nas "ku słońcu świata nowego"...

Last edited:
@Mmayhem
W ogole nie odniosles sie do hardkorowego limitu w PL. W ogole nie odniosles sie do idei zabierania narzedzia zbrodni (a moze mnie bardziej boli jak ktos napisze cos w internecie? Prąd takiemu zabrać, co tam router czy laptop!). W ogole nie odniosles sie do "minority report" czyli prewencji (bo jeszcze rozumiem gdybys powiedzial ze prowadzenie jest mandat czy cos, a za spowodowanie wypadku pod wplywem to jest zabor mienia, większy wymiar kary niz na trzezwo, itp itd, chociaz ja uwazam ze jak cos odjebales to nie wazne czy na trzezwo czy nie, kara taka sama).

A skoro o prewencji, na moje oko polowa mezczyzn po setce pojechalaby lepiej niz 80% kobiet na trzezwo. Change my mind. (Ja kiedyś po dwunastej na weselu wyparkowałem auto którym nie umiała wyjechać moja trzeźwa żona! Elo!

Takze jestem za prewencja i zabieraniem auta 8 kobietom na 10 zatrzymanych.

To samo o zaspanych, zmęczonych, zestresowanych. No nie mówiąc oczywiście o zaćpanych, bo jakoś dziwnie się zapomina - szczególnie na cohones - o grzybiarzach czy innych kryształofilach... Aaaa, tych co nie mieli seksu przez tydzien tez, jeszcze coś odjaniepawlą z napięcia plandeki...

Komunistom to zabierać bez dmuchania nawet, może po zaborze 3ciego auta coś do nich dojdzie i zaprzestaną ślepej wiary w ideę która wymordowała miliony! Zresztą to samo jeśli chodzi o poglądy na temat aborcji to jeszcze bardziej, ta już zostawiła w tyle nawet komunizm.

PRZECIEZ CHODZI O ZYCIE LUDZKIE!!

w końcu RiGCz! :)

EDIT:
tak do mnie doszło, że takim truckersom w Kandadzie, niektórym opozycjonistom w EU to się odbiera dosłownie prąd, za dosłownie poglądy. Odebranie dostępu do bankowości to jest dokładnie coś takiego. Zamordyzm UK przy wrzucaniu do pierdla za posty w SM to przy takiej perfdii pikuś - w więzieniu masz chociaż prąd, Przemyśl konsekwencje swoich poglądów dających takie uprawnienia rządom by prowadzić nas "ku słońcu świata nowego"...
Czasami chyba zapominasz w jakim kraju żyjesz ;) tu ma być efektownie, a nie efektywnie. Trzeba mieć się czym pochwalić w mediach, a że jest to jednocześnie popierane przez większość społeczeństwa to it is, what it is. :fjedzia:

Back