Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

1000005057.jpg
1000005167.jpg
1000005071.jpg
1000004849.jpg
1000005028.jpg

Rąk to sobie teraz nie brudzę.

Te terenowe tojki typu Land Cruiser, Sequoia, Tundra są piekne, aż szkoda by bylo tym autem nic nie robić.... Patrol to samo. Szkoda tez ze lekko drogawe ;) Z tych aut bezapelacyjnie wybrałbym Sekwoję Platynę, najbardziej z nich cywilna (o ile można użyć takiego słowa o tym gigancie)

Honda Pilot jakoś mi wizualnie nie podchodzi. Jest jeszcze Nissan Armada, i Toyota Grand Highlander, obydwa ładniejsze niż Honda Pilot, ale tez mocno azjatyckie, mimo amerykańskich zapędów. Jest jeszcze Mazda CX-9.

Swoją drogą zaczynam myśleć o tym by się wybrać na jakiś zlot amerykanuchów, trza by używki paroletnie zobaczyć w realu. Na drogach tego niewiele. Te toyki to już w ogole trudno napotkać..

EDIT:
Byki z wrocka, ciekawostka:

Sam się kiedyś napaliłem na taką terenówkę z importu, ale zanim wyłożyłem gotówkę, sprawdziłem historię przez Dekoder VIN Forda co szybko ostudziło mój zapał po zobaczeniu zdjęć z aukcji w USA.
Wybór Sequoii w wersji Platinum to świetny kierunek, bo to w zasadzie luksusowy salon na kołach z pancernym napędem, ale mam jedną wątpliwość, której nie potrafię rozstrzygnąć, a sam rozważam sprowadzenie takiego giganta ze Stanów. Chodzi mi o system aktywnego zawieszenia pneumatycznego na tylnej osi, który jest standardem w Platinum, czy orientujesz się może, jak ten układ znosi nasze polskie zimy i sól drogową?

Podajcie proszę model sensownego wideo rejestratora najlepiej z widokiem na dwie strony. Pamiętam że ktoś z Was kupował z dwa lata temu.

Podajcie proszę model sensownego wideo rejestratora najlepiej z widokiem na dwie strony. Pamiętam że ktoś z Was kupował z dwa lata temu.

Mam samą przednią, tu masz z tylnią, czy sensowna, nie wiem..

70mai Dash Cam A500s Cam Pro Plus+ kamera dodatkowa RC06​

@husarz polecałem ale nie wiem czy kupił

:werdum:

zależy jaki budżet
70mai A810 ale w zestawie z tylną kam rc12 za ok 1000 zł (na promo ok 800)

lub za ok 400 zł A200 w zestawie z rc11 na tył (na promo ok 350)

po środku jest jeszcze A510 z rc11 na tył za 650 zł (na promo ok 500)

Tylko jak chcesz tryb parkingowy to adapter do nich za ok 100 zł trzeba (nie wiem czy do wszystkich)

lub bierz coś z viofo

np a129 plus duo za 780 zł (na promo ok 650)
chociaż widzę że na tę markę trochę narzekania w komentarzach jest, zwłaszcza do tych 2k lub 4k

osobiście mam Viofo, jakiś model kupiony prawie 10 lat temu, tylko na przód i działa do dziś bez problemu, jedynie karta kupiona w zestawie umarła.

Jak ja kurwa nienawidzę systemu start-stop, jeździłem hyundaiem i10 i jebany wyłączał się odrazu jak stanąłem, nawet jak musiałem stanąć na jedną pierdoloną sekundę.
Braun Ci kazał to napisać? Co może jeszcze powiesz, że przytwierdzone nakrętki Ci przeszkadzają? :mamed:

Jednym z dobrych rozwiązań w Seacie Arona jest że fizyczny przycisk Start/Stop jest obok przycisku blokady drzwi.

Krótki raport po zimie: nie zauważyłem rożnicy w jeździe podczas tej zimy na wielosezonowkach goodyeara względem zimowych (też goodyear). Sprawdzę jak będzie podczas drugiej zimy jak guma straci już odrobione swoich właściwości ale perspektywa przerzucenia wszystkich aut na wielosezon nabiera mocy tym bardziej, że mam 3 samochody i wkurwia mnie sezonowanie i co pół roku rotacja kołami. Prócz tego chińczyk żony zrobił 20k, ruda pod spodem nie wyszła nigdzie (była konserwacja po kupnie), nic się nie zepsuło.

Back