Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

Oczywiście Lexus jako marka powstał od zera łącznie z nazwą, a Century bierze logo od auta które jest w Japonii prawdziwą legendą i jeździ nim sam cesarz. Tutaj różnice się kończą. Oni definitywnie chcą spróbować tego samego mechanizmu w kolejnym segmencie cenowym.

Ale szlifierka. Pewnie wyjdzie z 500+ na wolnossącym.

Widziałem dzis vintage japonczyka na zóltych blachach, duze kombi, na dojebanych felgach, chyba toyota crown. ale sztosik :antonio:

Oho... Średni dystans pokonywany autem w pracy 34km, średnia prędkość 34km/h...

Mi to wygląda na błąd rumuńskiego księgowego, niż realne dane dotyczące wykorzystania auta służbowego @szplin :tysonhappy:

Panowie ma bądź miał ktoś mondeo mk4? Przestały mi działać światła wsteczne. Bezpieczniki, żarówki sprawdzone. Przyczyną awari może być uszkodzony czujnik cofania w skrzyni ale wątpię bo działa mi parktronic jak wbije wsteczny a nie powinien . Wkłady od żarówek zauważyłem, że są zasniedziała i wydaje mi się to może być powedem.

Panowie ma bądź miał ktoś mondeo mk4? Przestały mi działać światła wsteczne. Bezpieczniki, żarówki sprawdzone. Przyczyną awari może być uszkodzony czujnik cofania w skrzyni ale wątpię bo działa mi parktronic jak wbije wsteczny a nie powinien . Wkłady od żarówek zauważyłem, że są zasniedziała i wydaje mi się to może być powedem.
Zrzuć to z mostu do rzeki i po problemie :lesnarhappy:

Jak zobaczyłem Mondeo to myślałem że PowerShit się posypał albo choć głowica pęknięta a wsteczne to nie wiem.

Ja tam unikam automatu w używkach, była jeszcze chyba w Audi multi bądź tiptronic ktoś kiedyś miał i męczył się z tym strasznie.
Ej, a może po prostu się np. kabelek odłamał i nie ma prądu? Sprawdź se próbnikiem napięcia, najtaniej wyjdzie zanim cokolwiek zaczniesz rozkminiać, bo nie dość że skrócisz kombinowanie, to możliwe że koszt i czas naprawy również.

Tu niedawno ktoś pisał że najprostsze sprawdził na koniec i dzięki temu to była droga zabawa, a jakby zaczął od podstaw to by parę dyszek wyszło.

Kolejny kluczowy pierwiastek do produkcji aut i pewnie sprzętu ciężkiego... Szach mat. Ja tu obstawiam, że w jakiś sposób będą musieli te sztuczne problemy rozwiązać. Może nowym rządem światowym? :no no:

Ej, a może po prostu się np. kabelek odłamał i nie ma prądu? Sprawdź se próbnikiem napięcia, najtaniej wyjdzie zanim cokolwiek zaczniesz rozkminiać, bo nie dość że skrócisz kombinowanie, to możliwe że koszt i czas naprawy również.

Tu niedawno ktoś pisał że najprostsze sprawdził na koniec i dzięki temu to była droga zabawa, a jakby zaczął od podstaw to by parę dyszek wyszło.
No wiadomo na oko nic nie będę robić. Będzie chwila to posprawdzam .

Jak dociagnie do 200.000 i nie wrócisz do domu lawetą to prawie jak szóstka w Lotto.
Mam w rodzinie mk4 2.0 tdci. Polski salon i nalatane juz 450tys. Do tej pory rzeczy eksploatacyjne jak sprzeglo z dumasą, rozrzady, oleje, filtry, swiece, no i wiadomo regeneracja przekladni kierowniczej, jakies pierdoly typu przewod intercoolera czy chlodnica klimy itp. Wg mnie zajebisty silnik, bez zadnego scierwa typu adblue.
Sprawdz wiązke

Mam w rodzinie mk4 2.0 tdci. Polski salon i nalatane juz 450tys. Do tej pory rzeczy eksploatacyjne jak sprzeglo z dumasą, rozrzady, oleje, filtry, swiece, no i wiadomo regeneracja przekladni kierowniczej, jakies pierdoly typu przewod intercoolera czy chlodnica klimy itp. Wg mnie zajebisty silnik, bez zadnego scierwa typu adblue.

Sprawdz wiązke
Mordzia, eksploatacyjne to są tylko olej i filtry, reszta oznacza, że to po prostu chujowe auto i często się psuje :jarolaugh:

Mordzia, eksploatacyjne to są tylko olej i filtry, reszta oznacza, że to po prostu chujowe auto i często się psuje :jarolaugh:
:najmancoty: Czyli sprzeglo itp uwazasz, ze nie sa to rzeczy eksploatacyjne? No jesli Ci padnie sprzeglo przy zalozmy 50tys km to wtedy mozna mowic, ze albo zle jezdzisz lub auto chujowe. A jesli zrobisz setki tysiecy km i musisz wymienic to normalna sprawa, przeciez sie zuzywa. Tak samo sprezyny, amortyzatory, tarcze itp

:najmancoty: Czyli sprzeglo itp uwazasz, ze nie sa to rzeczy eksploatacyjne? No jesli Ci padnie sprzeglo przy zalozmy 50tys km to wtedy mozna mowic, ze albo zle jezdzisz lub auto chujowe. A jesli zrobisz setki tysiecy km i musisz wymienic to normalna sprawa, przeciez sie zuzywa. Tak samo sprezyny, amortyzatory, tarcze itp
Wymieniłeś inne części eksploatacyjne tera, proszę bez manipulacji. Wymieniłeś wcześniej sprzęgło z dwumasą, regeneracja przekladni kiery, przewody Czy chlodnica - dla mnie to są zwykle usterki, najwidoczniej u Ciebie to "eksploatacja" :fjedzia:

Wymieniłeś inne części eksploatacyjne tera, proszę bez manipulacji. Wymieniłeś wcześniej sprzęgło z dwumasą, regeneracja przekladni kiery, przewody Czy chlodnica - dla mnie to są zwykle usterki, najwidoczniej u Ciebie to "eksploatacja" :fjedzia:
No przeciez Ty napisales, ze rzeczy eksploatacyjne to tylko filtry i oleje czyli sprzeglo uwazasz za usterke. Tak, reszte co wymienilem mozna zaliczyc jako usterke. Skoro przez 450tys km nalotu bylo do naprawy to co wypisalem i jest oznaka chujowego auta, to masz dziwne podejscie.
Zaryzykowalbym, ze masz troche kobiece podejscie gdzie wiekszosc kobiet najlepiej by jezdzila, a nic nie wymieniala. A jak cos sie zjebie to wielkie zdziwienie, ze w aucie trzeba cos wymienic.

Back