Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

9r94q5.jpg
Jebnął przewód od turbo. W hurtowniach nie ma, w ASO 800zl
:usunto:
W 2 min znalazłem

Napisz na niej jeszcze SPORT :pudzianfap:
Napis ma znaczenie drugorzędne. Ta sama chińska fabryka tłucze wszystkie silikony dostępne w sieci. Porównanie organoleptyczne nie wykazuje żadnych różnic po za napisem. Są tylko dwie wersje: cieńsza ścianka i grubsza ścianka co w zasadzie też nie ma znaczenia bo zwykły silnik (nie do sportu) nie generuje ciśnienia którego nie wytrzymają takie łączniki silikonowe.

Napis ma znaczenie drugorzędne. Ta sama chińska fabryka tłucze wszystkie silikony dostępne w sieci. Porównanie organoleptyczne nie wykazuje żadnych różnic po za napisem. Są tylko dwie wersje: cieńsza ścianka i grubsza ścianka co w zasadzie też nie ma znaczenia bo zwykły silnik (nie do sportu) nie generuje ciśnienia którego nie wytrzymają takie łączniki silikonowe.
:blebleble: od razu widać, że chuja się znasz na tuningu. Każdy wie, że napis SPORT dodaje 20 KM. :boystop:

Te debile sami te historie wymyślają :⁠-⁠D

W dodatku co roku to samo. Prasa motoryzacyjna szczególnie w wydaniu internetowym to od dawna "rozrywka" uwłaczająca ludzkiej inteligencji.

Dawniej lałem właśnie Motula,nie narzekałem,ale słyszałem,że często można trafić na podróbki,więc przerzuciłem się na Millersa i używam tej marki od 8 lat. Jak zmieniłem w dieslu właśnie z Motula na Millersa to odczułem delikatną różnicę, auto jakby chodziło bardziej "gładko" i cicho,ale na tyle ile w tym prawdy,a ile efektu placebo to sam nie wiem. W zeszłym roku po 14 latach jeżdżenia dieslem przerzuciłem się benzynę i też leję Millersa.
Ja jeżdżę tylko benzynami i od lat Millers. Śmigają mi furki bez problemu.

Kurwa. Dzisiaj po wymianie opon i przejechaniu 100km zaczęło mi wyskakiwać "usterka układu hamulcowego" i tak co chwile. O dziwo hamulce ciągle sprawdzałem i działały, ale jechałem nieźle spanikowany. Się zastanawiam czy to może też być jakiś błąd komputera, bo w tamtym tygodniu wymieniłem akumulator bo mi poprzedni padł całkiem, a francuzy mają problemy z elektroniką (Megane III). Może być tak, że przy wymianie opon mi coś uszkodził wulkanizator? Trochę musiał powalczyć, bo poprzedni przykręcił cholernie mocno i się zastanawiam czy tam mogło się coś zjebac. Klocki i tarcze raczej sprawne, rok temu wymieniane. Ktoś coś? @Risky

Kurwa. Dzisiaj po wymianie opon i przejechaniu 100km zaczęło mi wyskakiwać "usterka układu hamulcowego" i tak co chwile. O dziwo hamulce ciągle sprawdzałem i działały, ale jechałem nieźle spanikowany. Się zastanawiam czy to może też być jakiś błąd komputera, bo w tamtym tygodniu wymieniłem akumulator bo mi poprzedni padł całkiem, a francuzy mają problemy z elektroniką (Megane III). Może być tak, że przy wymianie opon mi coś uszkodził wulkanizator? Trochę musiał powalczyć, bo poprzedni przykręcił cholernie mocno i się zastanawiam czy tam mogło się coś zjebac. Klocki i tarcze raczej sprawne, rok temu wymieniane. Ktoś coś? @Risky
Moze plyn albo czujnik od klocków odczepiony w trakcie wymiany przypadkowo. Albo uszczelka pod głowicą bo to francus

Jeździć obserwować

Jaki to komunikat wyświetla czy może tylko kontrolka? Czujniki ciśnienia są? Może błędnie zinterpretowałes kontrolkę albo któreś z powyższych.

To jest bezpośredni komunikat na ekranie w aucie. Wyrzuca "Awaria układu hamulcowego" i świeci się czerwona kontrolka STOP i ta od układu. I tak przez 5 sekund, potem gaśnie, chociaż czas świecenia bywa różny bo pod koniec to świeciła dwie sekundy i gasła, ale też zdarzało się że dopóki nie zwolniłem do jakichś 20 km/h to się paliło i był komunikat dźwiękowy.

Dobra, akurat zaraz wymiana oleju to będzie Millers i jakby co to @Risky będzie na Ciebie.

Natomiast ostatnio wjebal mi się wkręt w oponę. Wulkanizator ogarnął. Za chwilę znów ciśnienie spada. Kurwa nieszczelny wentyl. Jebany pech bo ta sama opona. Pewnie pójdzie do wymiany bo to jakieś gowno zespolone z czujnikiem ciśnienia.

To jest bezpośredni komunikat na ekranie w aucie. Wyrzuca "Awaria układu hamulcowego" i świeci się czerwona kontrolka STOP i ta od układu. I tak przez 5 sekund, potem gaśnie, chociaż czas świecenia bywa różny bo pod koniec to świeciła dwie sekundy i gasła, ale też zdarzało się że dopóki nie zwolniłem do jakichś 20 km/h to się paliło i był komunikat dźwiękowy.
Możesz sprawdzić poziom płynu oraz przewody czujników zużycia klocków jeśli wystepują. Nie lekceważył bym bo z taką kontrolką to już widziałem samochody z niedokręconymi przewodami z których płyn powoli wyciekał. Może to być nieistotna bzdura elektryczna a równie dobrze usterka zagrażającą bezpieczeństwu.

Możesz sprawdzić poziom płynu oraz przewody czujników zużycia klocków jeśli wystepują. Nie lekceważył bym bo z taką kontrolką to już widziałem samochody z niedokręconymi przewodami z których płyn powoli wyciekał. Może to być nieistotna bzdura elektryczna a równie dobrze usterka zagrażającą bezpieczeństwu.
Jednym slowem jezdzic obserwowac.

Składaliście wnioski? :beczka:

Niemiecka agentura z auto świata znowu bije pianę i straszy niepotrzebnie czytelników.

Back