Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

Dzięki!
Te rozrządy to chyba znana bolączką. Wydaje się, że egzemplarz, którego zakup rozważam, ma już poprawioną wersje, ale zdaję sobie sprawę z faktu, że i tak może sie zjebać...
PS Finansowo czuję się przygotowany (nadgodziny na tokarce), ale nie zastanawiam się nad przygotowaniem psychicznym :płacz:
Jeszcze wtryski!!! Nie wiem jak w tym ale w 6,3 umierają na potęgę wtryski co skutkuje poważnym uszkodzeniem mechanicznym silnika. Jeśli w tym motorze też problem występuje to obowiązkowo zdemontować i dać do sprawdzenia wydajności. W razie czego powinny wrócić do serii po wyczyszczeniu. Warto to zrobić bo koszt znikomy w porównaniu do remontu lub wymiany. Sprawdzać nawet nowe wtryski bo też zdarzają się wadliwe.

Jeszcze wtryski!!! Nie wiem jak w tym ale w 6,3 umierają na potęgę wtryski co skutkuje poważnym uszkodzeniem mechanicznym silnika. Jeśli w tym motorze też problem występuje to obowiązkowo zdemontować i dać do sprawdzenia wydajności. W razie czego powinny wrócić do serii po wyczyszczeniu. Warto to zrobić bo koszt znikomy w porównaniu do remontu lub wymiany. Sprawdzać nawet nowe wtryski bo też zdarzają się wadliwe.
Trochę czytałem/oglądałem materiałów o tym silniku i nie kojarzę kwestii wytrysków, ale obczaje temat. Gdybym ją wziął, to planuje od razu odstawić na grubszy serwis do jakiegoś zakładu, który ma doświadczenie z takimi maszynami.

Trochę czytałem/oglądałem materiałów o tym silniku i nie kojarzę kwestii wytrysków, ale obczaje temat. Gdybym ją wziął, to planuje od razu odstawić na grubszy serwis do jakiegoś zakładu, który ma doświadczenie z takimi maszynami.
Tu podobno fachowcy od tej marki :tiphatb:

:gabi_much_love:

Ktoś może polecić jakiś w miarę tani prostownik z funkcją rozruchu?

Nie wiem czy doczekam się satysfakcjonującej odpowiedzi

:mamed:

Niby tak ... Ale jak ktoś nie umie przejechać po łuku, to na *UJ ma wyjeżdżać na ulicę :beczka:

To już drugi raz. W 8 generacji też wycofali typeR z wolnossącym silnikiem k20z3 ze względu na normy spalin.
Teraz niby miała być hybryda ale odpuścili. Civic XI i tak słabo się sprzedaje bo cena za typeR zaczyna się od 275.000 co jest wartością abstrakcyjną za syfika.

Back