Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Wiem, wiem, znam temat od podszewki :) Ale czasami zadajemy pytania znając odpowiedź lub spodziewając się jej. Gdzieś tam się człowiek łudzić, że może jednak tym razem ktoś nas zaskoczy. Także pytam ;)
To miałeś pewnie tzw. big shot. Można to podzielić na 3/4 mniejsze. Ponoć lepiej. Dbaj o kolana i nie wychodź poza pierwszy stopień (łatwo mówić hehe).
@Drzewo dzięki za odpowiedź. W zasadzie o chondromalację pytać nie musisz, bo odpowiedź znam. Chociaż tym pytaniem odświeżam tych gorszych fizjo od potencjalnie lepszych ;)
No, ale nie samymi kolanami człowiek żyje. Jeszcze trzeba naprawić inne rzeczy. Chyba serio uderzę na jakiś stretching albo jogę![]()
@Drzewo ile dziennie wody pić?
Zacznij od konsultacji z laryngologiem, zbada Cię i stwierdzi czy wymagasz RTG czy od razu TK. T@Gienek albo ktos kto zna dobrze temat polecacie zrobic sobie RTG zatok? Mam 2-3 razy w roku zawsze zapalenie zatok i nos zlamany 5-krotnie( ani razu nie byl nastawiany) i jestem ciekaw co takie przeswietlenie pokaze jesli chodzi o zatoki. Warto panowie?
Ziomus ja juz bylem 2 razy u laryngologa( nie prywatnie moze dlatego) i ani razu nawet nie zaproponowal ani RTG ani TK. Chcialem w sumie zeby dal mi skierowanie na operacje/zabieg ale w koncu po konsultacji nie zapisal mnie.Zacznij od konsultacji z laryngologiem, zbada Cię i stwierdzi czy wymagasz RTG czy od razu TK. T
Wiadomix że TK jest dużo bardziej dokładne ale promieniowanie jest też dużo większe. Co zobaczysz w TK? A to jak wyglądają Twoje zatoki i tkanki wokół nich i czy są w jakimś stopniu zmienione. Także polecam najpierw wybrać się do laryngologa.
A co Ci powiedział?Ziomus ja juz bylem 2 razy u laryngologa( nie prywatnie moze dlatego) i ani razu nawet nie zaproponowal ani RTG ani TK. Chcialem w sumie zeby dal mi skierowanie na operacje/zabieg ale w koncu po konsultacji nie zapisal mnie.
Ze jak trenuje sporty walki to nie ma sensu isc na operacje bo bym musial bardzo mocno pozniej uwazac zeby go znowu nie uszkodzic. 2 sprawa to ze przez nos by wszystko przelatywalo i bylbym podatny bardziej na wszelkie infekcje. Teraz pomimo ze pogruchotany to jednak cos tam zatrzymuje a przy zabiegu by wszystko wyciagneli z nosa( chrzastki itp). I tak mnie zniechecil:)A co Ci powiedział?
Poniekąd to prawda ale jesli juz chcesz coś robić to TK.Ze jak trenuje sporty walki to nie ma sensu isc na operacje bo bym musial bardzo mocno pozniej uwazac zeby go znowu nie uszkodzic. 2 sprawa to ze przez nos by wszystko przelatywalo i bylbym podatny bardziej na wszelkie infekcje. Teraz pomimo ze pogruchotany to jednak cos tam zatrzymuje a przy zabiegu by wszystko wyciagneli z nosa( chrzastki itp). I tak mnie zniechecil:)