Anthony Joshua znokautował Jake’a Paula! Brytyjczyk potrzebował na to sześciu rund! (WIDEO)

Jakub Madej

Moderator
Cohones
JoshuaPaulxx.jpg

Sześć rund trwała walka wieczoru gali Paul vs Joshua: Judgement Day, która 19 grudnia odbyła się w Miami w Stanach Zjednoczonych. Anthony Joshua nie pozostawił złudzeń i znokautował Jake'a Paula.

Anthony Joshua od razu zajął środek ringu, natomiast Jake Paul zaczął krążyć wzdłuż lin. Pierwsze krótkie ciosy zarówno z jednej, jak i drugiej strony, ale wszystko trafiało na gardę. Bardzo spokojna runda, żaden z zawodników nie wdawał się w większe wymiany.

Podobny początek drugiej odsłony, jak w rundzie pierwszej. Joshua zaczął być jednak bardziej aktywniejszy i narzucał większą presję. Cały czas jednak był mocno zachowawczy i nie atakował większymi kombinacjami. Paul cały czas walczył w defensywie, bez przerwy krążył wzdłuż lin.

Krótka kombinacja ze strony Paula na początku trzeciej rundy. Joshua cały czas szedł do przodu i atakował wyłącznie pojedynczymi uderzeniami, rzadko kiedy były to kombinacje. Jake Paul trafił szybkimi prostymi rywala, ale ten po chwili odpowiedział w klinczu kilkoma krótkimi ciosami na korpus i głowę.

Paul trafił szybkimi prostymi na początku czwartej rundy, ale gdy zbliżało się zagrożenie ze strony Joshuy, to skracał dystans i w pewnym momencie wyglądało nawet, jakby chciał pójść po sprowadzenie. Kilkukrotnie Amerykanin wywracał się, uciekając w defensywie przed rywalem. Paul był już jednak bardzo zmęczony i niemal przy każdym skracaniu dystansu wydawało się, że będzie chciał obalić przeciwnika. Sędzia zaczął zwracać zawodnikom uwagę.

Dobre uderzenie ze strony Joshuy na początku piątej rundy, ale po chwili znów Paul skrócił dystans i upadł na kolano. Amerykanin próbował atakować chaotycznymi sierpami, ale Joshua nic sobie z tego nie robił. Brytyjczyk zaczął się rozkręcać i w końcu trafił rywala, który po raz pierwszy był liczony. Znów presja, kolejne uderzenia i Paul ponownie na deskach i był liczony. Amerykanin znów wstał i walczył o przetrwanie.

Bardzo szybko Joshua ruszył do przodu w rundzie szóstej. Brytyjczyk kontynuował narzucanie ogromnej presji, zamykał przeciwnika w narożnikach i atakował kolejnymi seriami. Paul znów był liczony, ale podniósł się i kontynuował starcie. Anthony Joshua nie przestawał jednak iść do przodu z kolejnymi ciosami i po raz kolejny zamknął Paula w narożniku. Tym razem trafił jednak bardzo czysto, Paul upadł na deski i tym razem nie wstał podczas liczenia sędziego.

Anthony Joshua (29-4-0, 26 KO) wrócił do ringu po przegranej przez nokaut w piątej rundzie, którą poniósł w starciu z Danielem Duboisem we wrześniu 2024 roku. Wcześniej Brytyjczyk kontynuował serię czterech wygranych z rzędu, podczas których pokonywał kolejno Jermaine’a Franklina Juniora, Roberta Heleniusa, Otto Wallina i Francisa Ngannou. Przed tymi starciami Joshua dwukrotnie przegrywał decyzjami sędziów z Oleksandrem Usykiem.

Jake Paul (12-2-0, 7 KO) przed tym starciem kontynuował serię sześciu wygranych z rzędu, podczas której wygrywał między innymi z Julio Cesarem Chavezem Juniorem, Mike’iem Tysonem, Michaelem Perrym czy Nate’em Diazem. Serię poprzedziła jedyna przegrana Paula do tej pory w zawodowym boksie, którą poniósł w starciu z Tommym Furym niejednogłośną decyzją sędziów. Przed tym starciem Amerykanin wygrywał z takimi rywalami, jak Anderson Silva, Tyron Woodley czy Ben Askren.

To tylko pokazuje jaki boks jest łatwy w porównaniu do mma.
Daj jakiegoś amatora mma do topowego zawodnika, wpierdol w 30 sekund.

Oczywiście zakładając, że nic nie było tutaj ustawione! A pewnie było więc na chuj się produkuję
:beczka:

Czy ja wiem? Cyril Gane zaczynał trenować MMA w 2018 roku, a już 3 lata później walczył o pas tymczasowy. Jake trenuje i walczy 7 lat. Hajsu ma od chuja to nie musi się niczym innym zajmować tylko treningami i walkami. To już nie taki amator

Czy ja wiem? Cyril Gane zaczynał trenować MMA w 2018 roku, a już 3 lata później walczył o pas tymczasowy. Jake trenuje i walczy 7 lat. Hajsu ma od chuja to nie musi się niczym innym zajmować tylko treningami i walkami. To już nie taki amator
Gane przed mma siedzial w MT bardzo mocno (o ile nie całe wcześniejsze życie) to nie jest tak, że nie miał odpowiedniej bazy...
Dołożył do treningów ttd, i zmienił troche stójkę pod mma, dlatego tak szybko w to wszedł z sukcesami.

Oczywiście zakładając, że nic nie było tutaj ustawione! A pewnie było więc na chuj się produkuję

Z tym wysokim poziomem MMA bym nie przesadzał widząc zapasy Gejcziego, a gość latać w czołówce światowej już z dobre 10 lat.:beczka:

Dali Ngbannu AJowi i nie wytrwał 3 rund bodajże ciężko padając na deski :beczka: latwo mistrzowi UFC nie było
Ustawka, jeżeli były reklamy to pewnie AJ mial go ciągnąć przez kilka rund, tak jak Vitali swego czasu holował rywali specjalnie do 8-10 rundy i tam ich kończył.

Ogólnie straszne gówno i dziwie się że ktoś to oglądał :awesome:

Dali Ngbannu AJowi i nie wytrwał 3 rund bodajże ciężko padając na deski :beczka: latwo mistrzowi UFC nie było
Za to AJ nie wytrwałby nawet jednej rundy w kulance z Bonesem. Przecież to nie ten kontekst, nie chodziło mi o miksowanie zawodników z dwóch różnych dyscyplin. Tylko jeśli miałbyś takiego freaka pokroju Paula w mma i wystawił go w pojedynku mma z kimś z TOP3 UFC.

A z tym że boks jest łatwy to typowa zagrywka bo wiadomo, że fani pięściarstwa lubią jak się tak pisze
:lesnarhappy:

Gane przed mma siedzial w MT bardzo mocno (o ile nie całe wcześniejsze życie) to nie jest tak, że nie miał odpowiedniej bazy...
Dołożył do treningów ttd, i zmienił troche stójkę pod mma, dlatego tak szybko w to wszedł z sukcesami.

muay tai zaczął trenować ok. 2014 roku. Kiedyś gdzieś czytałem, że sporty walki zaczął trenować dopiero po 20 roku życia

Osobiście mam jakiś szacunek do Dżejka za to. Typ nie jest ciężkim ani nawet juniorciężkim w boksie a wyszedł do Joshuy.
Tak, miał na celu przetrwanie a nie wygranie ale co w tym dziwnego?
Gość był influencerem i nastoletnią gwiazdką, mógłby sobie wygodnie żyć bez stresu i wysiłku a miał w sobie tyle zacięcia żeby dojść do takiego poziomu w boksie.

Dla mnie fakt, że ciężko trafić uciekającego kurczaka, ale większość ciosów AJ bił na pół gwizdka, na korpus, ciosy proste. Nie było tam sierpów, cios kończący to prawy prosty. Może nie była to ustawka, ale Joshua nie chciał zrobić kuku Paulowi. Pierwszy zryw i już było liczenie. Ale myślałem że i tak szybciej odpuści, że zasymuluje kontuzję albo po liczeniu wstanie nie w czas z pretensjami do sędziego czemu przerwał

Abstrahując od AJ, który moim zdaniem jest mentalnym wrakiem i dostanie od Fury’ego straszne wjeby, to blondasowi nie można odmówić pewnych predyspozycji do tego sportu (ma naprawdę dobry timing) i twardego łba - dwumetrowy, potężny murzyn, który nokautował niejednego kozaka, zajebał mu jebitnego gonga, który co prawda złamał Paulowi żuchwę, ale jednak światła nie zgasił. :penn:

Last edited:
Ja tam żadnej ustawki nie widzę po tych skrótach, jak ktoś sądzi że taki Paul się umówił na to ze AJ go znokautuje to chyba jest niepoważny
Ja generalnie uważam, że zdecydowana większość tych komentarzy o ustawionych walkach Paula to hejt.
Chłopak już przez ileś tam lat na poważnie trenuje boks i ma jakiś talent, choćby w postaci autentycznie mocnego łba. Nic dziwnego, że jest w stanie na zasadach boksu pobić podstarzałych zawodników MMA czy dziadka Tysona. Do tego nie trzeba żadnych ustawek.

Ja generalnie uważam, że zdecydowana większość tych komentarzy o ustawionych walkach Paula to hejt.
Chłopak już przez ileś tam lat na poważnie trenuje boks i ma jakiś talent, choćby w postaci autentycznie mocnego łba. Nic dziwnego, że jest w stanie na zasadach boksu pobić podstarzałych zawodników MMA czy dziadka Tysona. Do tego nie trzeba żadnych ustawek.
Wiecie. Zależy jak na to spojrzeć. Generalnie Jake Paul jest zdecydowanie zawodowym pięściarzem i nie można mu odmówić, że umie boksować natomiast w rywalizacji w amatorskim boksie i przejściu na zawodowstwo w sposób naturalny nigdy by nie zaistniał. Jest po prostu zbyt dużo świetnych zawodników, którzy są od niego lepsi pod każdym względem. Natomiast Jake prowadzi się bardzo dobrze, trenuje, trzyma dietę i jak najbardziej można o Nim mówić, że jest zawodowym pięściarzem. Pieniądze na pewno mu w tym pomagają, bo dużo łatwiej trzymać dietę jak masz prywatnego kucharza albo trenować jak masz cały sztab ludzi dbających o siebie, to jednak medal ma dwie strony i z takim zapleczem finansowym równie dobrze mógł by pierdzieć w fotel. Ja tam szanuje bo wiem, że boks to sport w którym trzeba włożyć na prawdę dużo pracy.

Paul jest zdecydowanie zawodowym pięściarzem i nie można mu odmówić, że umie boksować natomiast w rywalizacji w amatorskim boksie i przejściu na zawodowstwo w sposób naturalny nigdy by nie zaistniał. Jest po prostu zbyt dużo świetnych zawodników, którzy są od niego lepsi pod każdym względem.
Taki emeryt jak Diablo w prawdziwej walce,nie ustawionej ośmieszył by jego „talent”.

Bo Paul jest oceniany jakby był zwykłym youtuberem z kanapy co wszedł na cykl i chce za hajs poudawać boksera, a on normalnie trenuje od dłuższego czasu już i widocznie jakieś predyspozycje ma do tego.

W Polsce w top 10 jest facet ktory cale zycie podnosil cìężary i walczy se na emeryturze ..... mma to sport półamatorski

Back