Andrzej K. zatrzymany przez CBŚP.

Kurewsko duża
Oj kusi mnie aby się rozwinąć, ale w sumie to byłoby za poważne w tym temacie.
Jedyne co mogę powiedzieć, że jeśli ktoś jest zafascynowany prawilniactwem i ,,uczciwie pracującymi gangsterami"(rozwaliło mnie to zdanie jednego forumowicza) to polecam film ,,Dług" o tym jak kiedyś wymuszano haracze i w jakiej to było skali. Reżyser nawet powiedział, że specjalnie przedstawili łagodniejszą zmienioną wersję nawiązującą do prawdziwych ludzi, bo gdyby przedstawiali same fakty to widzowie stwierdziliby ,,e tak źle Polska przecież nie wygląda, scenarzyści zaszaleli"...
Jebać ich jak Pedofilów tym bardziej, że Polska to raj dla białych kołnierzyków (trochę podnieśli kary za vat, ale jakie miliony są znowu na śmieciach o zwykłych scamerskich call center nie mówiąc chociaż niektore ,,centrale" są za wschodnia granicą)dlatego przestępstwa typowo przemocowe to albo głupota albo sadyzm....

Ale temat ma potencjał: dawno się tak nie uśmiałem. Taki młody, a już kilkanaście stron :korwinlaugh:

A gdyby zamienić dokonania porywacza na pedofilie, a zawodnicy Mma chodziliby na herbatkę do Trynkiewicza to też byś pisał ,,niegrzeczni" chłopcy?
Jaka jest w ogóle różnica pomiędzy porywaczem, a pedofilem pod względem etyki?
To po prostu źli ludzie. Niegrzecxny to był sąsiad, który chodził i przewracał ludziom kosze na śmieci.
W takie tematy co jest gorsze, a co nie lepiej się nie zgłębiać, bo nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi, jedna osoba może mieć większą traumę z bycia przetrzymywaną i obaw o własne życie, inna może mieć całe życie naznaczone byciem wykorzystanym w młodości, można też oceniać motywy, ale lepiej właśnie pozostać przy tym, że i jeden i drugi czyn jest godny potępienia, a każdy już ma jakiś własny system wartości i sam ocenia.
Ale a propos tego podziału na przestępstwa "dobre" i "złe" to znany i lubiany(?) Artur G., który handlował narkotykami i był członkiem grupy przestępczej, która właśnie między innymi porywała i mordowała ludzi wypowiadając się na temat powodzi cisnął po ludziach wyłudzających pieniądze "na powodzian", że to skurwysyństwo tak żerować na ludzkiej krzywdzie jakby sam nie uczynił sobie źródła dochodu z wykorzystywania ludzi uzależnionych od narkotyków i przyczyniania się do zniszczenia wielu żyć. Co do zasady to powiedział prawdę, ale to trzeba wstydu nie mieć i być ciężkim hipokrytą, żeby tak się wypowiadać, bo może i swoje odsiedział i prawa do normalnego życia mu nie odbieram, ale tym ludziom którym niszczył życie nic po tym i nawet przez wzgląd na nie nie powinien moralizować. Najlepsze jest jeszcze to, że komentarzach były ameby, które go broniły, bo "powinęła mu się noga". Powinąć się noga to może jak po pijaku zawiniesz flaszkę w sklepie i nie neguję, że są sytuacje, w których ktoś może być przyciśnięty sytuacją życiową i jednorazowo zrobić coś wątpliwego moralnie, ale bycie w grupie przestępczej/porwania dla okupu etc to wybór i pójście na łatwiznę celem szybkiego wzbogacenia i dla takich zachowań najmniejszego szacunku z mojej strony nigdy nie będzie...

Podejrzewam, że chodzi o to, że wpadli na jakiś inny trop (z innej działalności), a akurat tutaj udało się znaleźć świadka, żeby przybić mu kilka miesięcy w areszcie, żeby gdzies nie spieprzył za granicę etc. A jak już go za jedną sprawę przymkną, to może ludzie chętniej otworzą usta na temat tych działalności, które bardziej interesują śledczych, bo będą tylko dokładać do wyroku.

A teraz będą potrząsać drzewkami, żeby spadło coś z innej, bardziej dochodowej gałęzi trenera.
Kolega, podejrzanie dobrze zorientowany w metodach... :deniro:

to znany i lubiany(?) Artur G
spit.gif
tak bardzo lubiany przeze mnie :fjedzia:

Fighsportpl mówił że niby chodzi o Mastera z Cracovii ale ile w tym prawdy...
Ja tez o masterze pomyslalem jak czytalem o tym artykul i jest jeszcze niejaki poczwara z chuliganki lecha poznan ktory tez poszedl na wspolprace i sypnal duzo osob i tez tu byl temat z przemytem dragow. Ale master sie buja nadal z chlopakami z lecha nawet na wakacjach go namierzyli w Tajlandii z chlopakami z lecha( a sprzedal gosci z craksy to jest hit wogole). No chuj zobaczymy o kogo chodzilo bo to wyjdzie i tak.

Ja tam dalej stawiam orzechy przeciwko gruszkom, że wyniki będą takie, że za 3 miesiące wyjdzie na wolność, a za rok się będziemy składać wszyscy na odszkodowanie.
Klub nie powstał z uczciwej pracy na dwa etaty , tylko jest efektem wyprania środków....tak postąpił każdy miastowy w większym mieście w tym kraju. Jak mu chcą przybić dozywotkę to będą go ciągać i przedłużać te areszty, rozwalą życie osobiste osób powiązanych aż znajdą to najsłabsze ogniwo dzięki któremu dokleją mu jeszcze inne przestępstwa

Ksywa raczej wymyślona przez prokuraturę. Trochę porozmawiałem ze starymi znajomymi o nikt nie kojarzy takiego typka.
Czyli jesteś też prawiłby gangsterem
Wiedziałem :frankapprove: :frankapprove:
Tej człowieku będziesz na wchodzie Polski to zrobimmmm interes będzie fajnie
:boystop::pudzianfap:

@Helsinki takie posty jak ten i te Byczków wyżej przywracają moją wiarę w Polskę i ludzi.

Trzaby kiedyś faktycznie na jakimś FEN/Babilon - może (!!!) Babilon 50! zrobić zlot - wziąć z AIR BNB normalnie cały dom na 2 dni - poskładać się po kilkadziesiąt złottych i w jakimś Piotrkowie albo Radomiu zrobić hardkor XD.

Oczywiście zaświadczenie o niekaralności warunkiem uczestnictwa.
To ja odpadam :sad:

Klub nie powstał z uczciwej pracy na dwa etaty , tylko jest efektem wyprania środków....tak postąpił każdy miastowy w większym mieście w tym kraju. Jak mu chcą przybić dozywotkę to będą go ciągać i przedłużać te areszty, rozwalą życie osobiste osób powiązanych aż znajdą to najsłabsze ogniwo dzięki któremu dokleją mu jeszcze inne przestępstwa
lokal wynajmowany po niższej cenie w zamian za ochronę obiektu
a wyposażenie... nie przesadzaj, zanim się tam wprowadzili to Andrzej trenował ludzi ponad dziesięć lat

Ja tez o masterze pomyslalem jak czytalem o tym artykul i jest jeszcze niejaki poczwara z chuliganki lecha poznan ktory tez poszedl na wspolprace i sypnal duzo osob i tez tu byl temat z przemytem dragow. Ale master sie buja nadal z chlopakami z lecha nawet na wakacjach go namierzyli w Tajlandii z chlopakami z lecha( a sprzedal gosci z craksy to jest hit wogole). No chuj zobaczymy o kogo chodzilo bo to wyjdzie i tak.
I to jest cała esencja "prawilnych zasad", gość sprzedaję swoich kumpli - a inni dalej się z nim bujają. Z resztą o czym tam mówimy jak tam większość współpracuję z milicją bo taka kooperacja się przydaję do różnych rzeczy w przestępczym świecie.
Podejrzewam, że chodzi o to, że wpadli na jakiś inny trop (z innej działalności), a akurat tutaj udało się znaleźć świadka, żeby przybić mu kilka miesięcy w areszcie, żeby gdzies nie spieprzył za granicę etc. A jak już go za jedną sprawę przymkną, to może ludzie chętniej otworzą usta na temat tych działalności, które bardziej interesują śledczych, bo będą tylko dokładać do wyroku.

A teraz będą potrząsać drzewkami, żeby spadło coś z innej, bardziej dochodowej gałęzi trenera.
Przypomina się rozmowa ze Sławkiem Opalą jak mówił w prost, że gdy miał delikwenta to jak nie mógł wsadzić za coś to się wsadzało za co inne. Rozmowa to cztery części.

Znaczy ja absolutnie nie twierdzę, że tak nie było. Ten sam precedens jeszcze miał na przełomie lat 90/00 miejsce w gastronomi mocno, ze gangsterka nakupowała lokali.
Natomiast dalej uważam, że Andrzej wyjdzie na wolność i nie przybiją mu tego morderstwa. Jak będzie? Dowiemy się pewnie w przeciągu roku.

Znaczy ja absolutnie nie twierdzę, że tak nie było. Ten sam precedens jeszcze miał na przełomie lat 90/00 miejsce w gastronomi mocno, ze gangsterka nakupowała lokali.
Natomiast dalej uważam, że Andrzej wyjdzie na wolność i nie przybiją mu tego morderstwa. Jak będzie? Dowiemy się pewnie w przeciągu roku.
Ja to się w ogóle zdziwiłem bo byłem pewny, że Andrzej to jest tak poukładany w tym Poznaniu i nie ma siły na niego, a poza tym już raczej skupia się na legalnej działalności. Jak widać niczego nie można być pewnym. Terminatorzy to tylko na filmach.

Może we filmach tak robio ;)

lokal wynajmowany po niższej cenie w zamian za ochronę obiektu
a wyposażenie... nie przesadzaj, zanim się tam wprowadzili to Andrzej trenował ludzi ponad dziesięć lat
No ja pamiętam, jak trenowali gdzieś na sali gimnastycznej, gdzie jeszcze była ekipa z Jankiem, Danielem, Bedorfem, Borysem itd. Są nawet odcinki Ankos tv, które nagrywał patol od lufa pytanie.

No ja pamiętam, jak trenowali gdzieś na sali gimnastycznej, gdzie jeszcze była ekipa z Jankiem, Danielem, Bedorfem, Borysem itd. Są nawet odcinki Ankos tv, które nagrywał patol od lufa pytanie.
No i potem trener Andrij zbierał uczciwie, ciułał z dwóch etatów na maty, nowe instalacje elektryczne, sanitariaty, wykończeniowke, worki, akcesoria.....a jak już powstało to klub utrzymywał się ze składek i sprzedaży pakietów treningowych.....no a co myślisz?! Że było inaczej?!

No i potem trener Andrij zbierał uczciwie, ciułał z dwóch etatów na maty, nowe instalacje elektryczne, sanitariaty, wykończeniowke, worki, akcesoria.....a jak już powstało to klub utrzymywał się ze składek i sprzedaży pakietów treningowych.....no a co myślisz?! Że było inaczej?!
Znowu zaznaczę, że nie twierdzę, że miał pieniądze na klub z tego, ale z tą zmianą lokalizacji klubu nie było tak, że Luboń im sale znalazł?

Złomiarze mają duża sale ale też jest dofinansowanie od miasta.
Już nie przesadzajmy, że zeby otworzyc klub to są pieniądze nieosiągalne dla ludzi beż historii gangsterskiej. Szczególnie, że Ankos ani nie jest duży, ani nie jest jakoś super sprzętu nawalone.

Last edited:
Zaznaczam. Jestem jebanym januszem.

NIE ROBIĘ INBY
Nie jestem gangsterem nie wiem kim jest PAN TRENER ANDRZEJ KOŚCIELSKI

To wszystko @Cassius42
No nie wiem Janusz :lol: , kolega to tu na forum mocno wychwalał trenera... :boss:
(za sprawy sportowe) :hi:
A ten donos ma mnie... gdzie byłem tylko w Poznaniu w zoo za dzieciaka...:wink: czyli dużo wcześniej niż w 2002 r
:benny:
0
Masz rację.

JEBAĆ KONWENANSE JESTEM SZALONYM GANGSTEREM

@Siedem
Dobrze że przyszło opamiętanie i przyznanie się :wink::lol:
Forumowicze nawet książki wydają :frankapprove:
View attachment 111249
Książki...
:roberteyeblinking::siuu::joe:
:damjan::burnit:

Znowu zaznaczę, że nie twierdzę, że miał pieniądze na klub z tego, ale z tą zmianą lokalizacji klubu nie było tak, że Luboń im sale znalazł?

Złomiarze mają duża sale ale też jest dofinansowanie od miasta.
Już nie przesadzajmy, że zeby otworzyc klub to są pieniądze nieosiągalne dla ludzi beż historii gangsterskiej.
Nie w tym środowisku brachu. Tam nie ma erudytów.

Wiesz dlaczego podczas treningu MMA można otwierać okna jak jest gorąco?

Bo tam nie ma orłów, nie wylecą....

(Wyjątek : moks, który myślał inaczej)

Back